Jump to content
kimmel

Sõjaväe komissariaat

Recommended Posts

Kes ajateenistusse minna ei taha, see võib valida teise tee, milleks on asendusteenistus. Asendusteenistusse võetakse minu teada veel isegi kuu enne ajateenistuse algust.

http://www.kra.ee/index.php?option=com_con...&Itemid=137

Hetkel teenin teist kuud kaheteistkümnest kuust ja ei kurda eriti. On asju, mis ei meeldi, aga usun, et olukord on võrreldes ajateenistusega tükkmaad parem. Töötan 40 tundi nädalas (8h päevas). Õhtud on vabad ja nädalavahetused hommikust õhtuni täiesti vabad. Toetust saan 4350 krooni kuus ja lisaks sellele on mulle määratud puhkepäevi mitukümmend tükki. Ma ei mäleta täpselt kui palju, sest mu teenistuse leping on hetkel kadunud. Elukoht ja söök tuleb ise muretseda ja kinni maksta. Kui tekib küsimusi, siis saatke need kas minu e-maili aadressil, milleks on rinaldo.olberg@mail.ee või alternatiivteenistuse aadressil: asendusteenistus@kra.ee. Ma ei pruugi kohe vastata, sest vaatan postkasti harva. Küll aga saate kiire vastuse Kaitseresurrside Ametilt.

Hmm, asendusteenistusest ei teadnud ma siiani midagi kuna ei puutu eriti RKO-ga kokku. :)

Ei ütleks, et see Suurtükk lebo oleks. Sina pole seal käinud, mina pole Pioneeris käinud. Suurtükis saab samamoodi lube teha mitmes erinevas kategoorias.

Täitsa võimalik. Mulle räägitud juttude põhjal on suurtükk ikka lebom koht kui pioneer.Ise käind ei ole, ei tea. Samas ega sinna ilmaaegu soovitata jalkpall kaasa võtta:D

Täitsa võimalik. Mulle räägitud juttude põhjal on suurtükk ikka lebom koht kui pioneer.Ise käind ei ole, ei tea. Samas ega sinna ilmaaegu soovitata jalkpall kaasa võtta:D

Minge võimalusel vahipati või kupi! Seal on elu!

Huvi pärast küsin, et mis seal vahipatis siis nii ägedat oli?

Ilu vaataja silmades. Viimaste aastatega on kõik väeosad jõudsasti edasi arenenud ning väljaõpe on läinud järjest paremaks . Samuti on paranenud kaitseväelaste spordivõimalused.

Oma silm on kuningas!

Head teenistust! ;)

Endal tekkis huvi minna USA mereväkke. Tahtsin isegi liituda NAVY SEAL'idega (Sea Air Land üksus), kuid tegin natuke uuringut ja selgus, et sinna saamise üks nõuetest on, et peab olema USA kodanik. USA mereväes väga head võimalused tasuta ülikooli haridust saada ja palk on ka väga hea. Tavalise mereväega liitumiseks ma mingeid erilisi nõudeid ei näinud. Eesti kaitsevägi tundub suhtkoht mõttetu selle kõrval. Kas keegi oskab infot anda, kuidas lood on USA mereväega ja sellega liitumisega jne, ma tean, et osad eestlased on käinud seal.

Elasin ja töötasin suve USAs ning oma hostfamily isaga üks õhtu rääkides, sain ka teada, et minnes 5 aastaks väkke, saad ülikoolihariduse riigi kulul. Arvestades, mis summasid ülikoolide eest seal välja peab käima, oleks ma rohkem kui nõus minema.

Sama ka siin, ülikooli pärast saadud 2012-ni pikendust. Kui aeg otsas on kindel plaan 11 kuuks minna.

Lugesin ühest eelnevast postist midagi BMI kohta. Mis normaalne BMI on ajateenistusse võtmise kohapealt?

Tasuta kõrgharidus? Minge Kõrgemasse Sõjakooli ja ühendate meeldiva kasulikuga. :D

Minge jah Sisekaitseakadeemiasse, tulemas vist uus õppekava ka seal. Saate tasuta kõrghariduse. Samas, kui nii palju kõrgharidusega iskuid tulemas, kes siis tööd tegema hakkab :lol:

Minge jah Sisekaitseakadeemiasse, tulemas vist uus õppekava ka seal. Saate tasuta kõrghariduse. Samas, kui nii palju kõrgharidusega iskuid tulemas, kes siis tööd tegema hakkab :lol:

Halli vene aja lõpus oli tavaline, et inimene lõpetas Eestis Ülikooli ja läks kohe pärast seda Soome koristajaks ja teenis ulmepalka :D

Huvi pärast küsin, et mis seal vahipatis siis nii ägedat oli?

Vahipatis on näiteks SP-kompanii mis on suhteliselt kõva värk, et kui vahipatti minek, soovitan sinna saada ;)

Kes Võru metsade vahele läheb, mingu luuresse! :lol: kui muidugi metsas elada meeldib :D

ise küll teenisin Viru-üksikjalaväe patis... seal küll tingimused jäävad ehk pisut kehvemaks kui mujal, aga selle eest on väljaõpe tasemel!

EOG-sse saab ka kandideerida(Erioperatsioonida grupp). Kui ma ei eksi, siis katsed on 2 korda aastas.

Endal homme Arstlik komisjon ees : )

Anna siis teada, kuidas läks! Kui mina 1995 aastal esimest korda komisjonis käisin, siis oli seal ühel noorel mehel probleem, et kube oli roheline. Päris palju jama oli ning kutt kartis, et vänt lõigatakse otsast. Siis tuli välja, et tal olid mingid rämedad rohelised trusserid, mis hullult värvi andsid :lol:

Anna siis teada, kuidas läks! Kui mina 1995 aastal esimest korda komisjonis käisin, siis oli seal ühel noorel mehel probleem, et kube oli roheline. Päris palju jama oli ning kutt kartis, et vänt lõigatakse otsast. Siis tuli välja, et tal olid mingid rämedad rohelised trusserid, mis hullult värvi andsid :lol:

Haha! Komöödia

Haha! Komöödia

Sellel vennal oli tookord asi naljast kaugel. Mees jättis mõtetes juba oma karvaste hoolealustega hüvasti :lol:

Ise ajateenistusse hea meelega ei läheks. Raha seal ei saa. Toit on on kehv. Riik ei suuda isegi tasuta bussiga sõitu võimaldada kui linnaloale saad.

Tõesti väga halb!

1997 aastal oli sõduripalk 110 krooni ning ei ütleks, et see summa siis suurem oli kui praegu 10 eurot. Tasuta bussisõitudest ei osanud sellel ajal ausalt unistadagi. Kui siis 12 kuud teenitud sai, surusid reservi minevad poisid üksteisel aia taga kätt ning kiitsid, et ei pidanud vene sõjaväes kodust tuhandeid kilomeetreid kaugemal aega teenima 2-3 aastat... Kusjuures 6-9 kuu ei saanud tervest kompaniist paljud üldse linnaloale ja ega eriti ei tahtnudki minna koju tsivilistide tühiseid muresid kuulama. Ausalt, mina ei kahetse absoluudselt, et selle kooli läbi tegin. See on mind spordis päris palju aidanud ja klassikalises kulturismis olen jõudnud nii kaugele just tänu ajateenistuses omandatud kogemustele vastupidavusest, tahtejõust, motivatsioonist.

Edu kõigile praegustele ja tulevastele ajateenijatele!

Iisraelis sa ei saa isegi valida enne kui kaitseväes pole olnud :)

Ja kui vaatame põhjanaabritepoole, siis sealgi on hoopis teine suhtumine ajateenistusse.

Olen kutsutud komisariaati 28.aprill. Praegu käsi kreatiini kuur(1,5nädalat kasutanud). Kaua kreatiini tase veres langeb, et ei oleks probleeme liiga kõrge tasemega? Ei kannata üldse vereproove ja ei soovi seda kindlasti üle ühe korra teha.

Edited by roman00

Olen kutsutud komisariaati 28.aprill. Praegu käsi kreatiini kuur(1,5nädalat kasutanud). Kaua kreatiini tase veres langeb, et ei oleks probleeme liiga kõrge tasemega? Ei kannata üldse vereproove ja ei soovi seda kindlasti üle ühe korra teha.

Võib olla sihuke olukord nagu liiga kõrge kreatiini tase? Pigem siis juba kreatiniini, aga ma kahtlen, kas seegi probleemiks ostub. Ma käisin komisjonis dieedi ajal, kui kõikvõimalikud vitamiinid ja rasvapõletajad ja kreatiinid sees olid niiet uriin helendas, aga ega seepärast mul midagi diagnoositud.