baz 0 Teavita postitusest Postitas Mai 24, 2009 Tere,On tekkinud huvi veidi ennast liigutama hakata, et enesetunnet ja vormi parandada ja jooksmine on täpselt selline asi, mis meeldiks. Kuid ei tahaks oma jalgu väga lõhkuda, mistõttu oleks äärmiselt oluline leida sobivad jalanõud. Olen teemat veidi internetist uurinud ja tundub, et minu jalg on väga kõrge kaarega ja mu sammutüüpi nimetatakse inglise keeles underpronating (Supination), paraku ei tea, mida see eesti keeles tähendada võiks. Olen nüüd veidi oma astumist jälginud ja joostes toetun põhiliselt jala välisküljele (ka praegu kasutusel olevatel jalanõudel on väliskülje muster täiesti kulunud, samas kui sisekülge poleks justkui üldse kasutatud), samuti kipun vahel ilma kanda maha toetamata jooksma, eriti kallakute peal. Olen ka märganud, et sageli lööb kiirkõndi tehes jalakaarde torkiv valu sisse, oletan, et seegi on valedest jalanõudest tingitud, sest kõikide kasutusel olevate jalanõudega mul seda probleemi ei ole. Küsimus niisiis oleks, mida peaksin jooksujalanõusid ostma minnes silmas pidama? Kasutaksin neid sörkjooksuks ja kiirkõnniks (välistingimustes - metsas ja vahel ka asfaldil). Ja millises Tartu poes on suur valik, kuhu vaatama võiks minna? Asja veidi jagavad müüjad, kes midagi soovitada oskaksid, võiksid ka olla, kuid ma ei tea, kas meil üldse selliseid asjalikke spordipoode on.Kõik soovitused väga teretulnud! Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
poweroravake 0 Teavita postitusest Postitas Mai 25, 2009 Vaata, selle lingi alt saad uurida asja kohta http://www.runnersworld.com/topic/0,7122,s...400-0-0,00.htmlProovi googeldada "running shoe", "running shoe review": leiad veel mõne lehe.Paljusid brände Eestis muidugi ei müüda, aga äkki leiad mõne, mida on ka Eestis müügil. Kõrge jalavõlvi puhul võib sul lisaks vaja olla tossu sisse lisatalda. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
-arx- 0 Teavita postitusest Postitas Mai 25, 2009 tegijates spordipoodides on tegelt see tallatüübi aparaat kõnnid selles, siis see näitab täpselt ära milline jalg on ja vastavalt selle järgi soovitatakse tosse siis müüjate poolt. endal ka kõrge kaarega seestpoolt jalad ja kui tuge ei saa mõne ketsiga siis hakkab isegi krampi tõmbama ja ei ole üldse mõnus tunne ja mingi spets veel rääkis, et üle 1000km ei tasu ühe tossuga joosta kuna siis nad on lõpuks ära vajund ja põrutab jalga ja ei toeta, samas kui tõsiselt jooksed suht tihti siis on suht kallis iga poole aasta tagant uusi tosse osta toss võiks veel nii jalga minna, et kui jalas siis suudad näpu veel kanna ja tossu vahele panna kuna jalad võivad mõnikord nö paiste minna ja kitsas hakkab kergelt hõõruma nii palju olen mina kuuld või tean oma kogemusest kunagi sai pea 2 tonni isegi aastas joosta aga nüüd ise vähe raskem ja ei näe mõtet hetkel üle kahe korra käia nädalas Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
daman 0 Teavita postitusest Postitas Mai 25, 2009 Kuna sul jalatüüp teada (omal mul sama), siis polegi muud teha kui poodi lähed ja nõuad pehmeid jooksususse. Mitte tugedega!"Cushioned" on ingliskeeli termin. Ise kasutan Asics Nimbus (super head pehmed) ja Mizuno Waverunners (samuti väga head ja 2x odavamad kui Asics). Toss osta tõepoolest pool numbrit suurem, jalad paistetavad pikka maad joostes ning üle 1500km kah ei maksa, siis hakkab cushioning efekt kaduma. Ma ise vahetan iga aasta tosse, kilometraaz saab täis lihtsalt, ja kui tõesti joosta meeldib ning leiad mõne väga hästi istuva tossu, osta mitu paari ette ära, sest uuemad mudelid samast tossust ei pruugi nii head olla.Hea näide näiteks Asics Nimbusega, mudel 8 oli perfektne. Mudel 10 on nats teise lõikega ja tekitab mulle varba otsa ville, seega oleks omal ajal pidanud variant 8 toa täis ostma. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
-arx- 0 Teavita postitusest Postitas Mai 25, 2009 Kuna sul jalatüüp teada (omal mul sama), siis polegi muud teha kui poodi lähed ja nõuad pehmeid jooksususse. Mitte tugedega!"Cushioned" on ingliskeeli termin. Ise kasutan Asics Nimbus (super head pehmed) ja Mizuno Waverunners (samuti väga head ja 2x odavamad kui Asics). Toss osta tõepoolest pool numbrit suurem, jalad paistetavad pikka maad joostes ning üle 1500km kah ei maksa, siis hakkab cushioning efekt kaduma. Ma ise vahetan iga aasta tosse, kilometraaz saab täis lihtsalt, ja kui tõesti joosta meeldib ning leiad mõne väga hästi istuva tossu, osta mitu paari ette ära, sest uuemad mudelid samast tossust ei pruugi nii head olla.Hea näide näiteks Asics Nimbusega, mudel 8 oli perfektne. Mudel 10 on nats teise lõikega ja tekitab mulle varba otsa ville, seega oleks omal ajal pidanud variant 8 toa täis ostma.mizunod on jah kindlasti oma hinna kohta väga tasemel Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
stumpa 0 Teavita postitusest Postitas Mai 25, 2009 soovitan sul adi jalaskänn teha, st seda tehakse aegajalt adi kristiine poes, kuid kindlasti tehakse seda adidas balticus tondi selveri taga. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
rinaldo 0 Teavita postitusest Postitas Mai 25, 2009 Mu Nike Run tossud panevad jalad joostes valutama. Läksin selle tõttu jalgrattasõidule üle. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
baz 0 Teavita postitusest Postitas Mai 26, 2009 (muudetud) Suured tänud teile vastuste eest. Ostsin endale mingisugused New Balance omad, ei tea küll kuivõrd sobivad nad on (lasin müüjal valida, võibolla oleks pidanud ise veidi rohkem uurima, aga tahtsin nii hirmsasti midagi kähku ära osta, et ometi metsa saaks, nii et ilmselt oleks saanud mulle mida iganes pähe määrida). Eile tegin ühe lühikese tiiru ka, mugavad olid küll, eks näis, kuidas pikemas perspektiivis mõjuvad (mingi stability kiri on neil talla all, see vist ei sobi minu jalatüübile eriti hästi, alguses ei pannud seda tähele, kuid samas sees on kiri neutral cushioning, mis peaks jälle hea olema). Kummaline oli see, et eile jõudsin tunduvalt rohkem joosta kui eelmine nädal, kuid see oli ilmselt lihtsalt kokkusattumus, paraku jalanõud vist imevahendid ei ole, mis üleöö vastupidavust poole võrra kergitavad Asjale võib ka niipidi mõelda, et isegi kui nad ei sobi, ei pea mul ükski paar jalanõusid üle paari kuu vastu, nii et varsti peab niikuinii välja vahetama ja siis olen juba targem Muudetud Mai 26, 2009 kasutaja baz poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Amarillo 1 Teavita postitusest Postitas Mai 26, 2009 mai tea kui kasulik see on, aga mulle meeldib palja jalu asfaldi peal jooksmas käia, nii 3-5km korraga - tõmbab käima.Aga mine nt sportlandi või muusse suurde poodi, seal peaks korralik personal olema kes tunneb asja ja saab sind täpsemalt aidata ostul Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
daman 0 Teavita postitusest Postitas Mai 27, 2009 Ära jama nende stability asjadega. Mul läks ainult 3 kuud, et omale tõsoine vigastus saada, sest jooksin vale jalanõu tüübiga. Taastumine võttis rohkem aega. Mis mudel see sul täpsemalt on, netist saab vaadata, mis jalatüübile mõeldud. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
PumaZ 0 Teavita postitusest Postitas Mai 27, 2009 mai tea kui kasulik see on, aga mulle meeldib palja jalu asfaldi peal jooksmas käia, nii 3-5km korraga - tõmbab käima.Aga mine nt sportlandi või muusse suurde poodi, seal peaks korralik personal olema kes tunneb asja ja saab sind täpsemalt aidata ostul Kasulik see kohe kindlasti ei ole, jooksmine asfaldil ilma paksu talla jalanõuta hävitab su liigesed ära. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
rinaldo 0 Teavita postitusest Postitas Mai 27, 2009 Kasulik see kohe kindlasti ei ole, jooksmine asfaldil ilma paksu talla jalanõuta hävitab su liigesed ära.Paksus polegi nii oluline kui materjali pehmus. Jooksujalats peab põrutusi vähendama. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
baz 0 Teavita postitusest Postitas Mai 27, 2009 (muudetud) Mis mudel see sul täpsemalt on, netist saab vaadata, mis jalatüübile mõeldud.New Balance WR1063.Edit: Lisan veel täpsustuseks juurde, et praeguses seisus kui ma ütlen "jooksmine" mõtlen ma paarsada meetrit sörki ja seejärel mitu kilomeetrit jalutamist (oleksin vist sellest pidanud alustama, et inimestel vale mulje minu sportlikest võimetest/eesmärkidest ei jääks ), sest vorm on lihtsalt nii vilets, et väiksemgi liigutus võtab hinge kinni. Mingisugusest tõsisest spordi tegemisest pole minu puhul praegu juttugi, nii et väga hullu ei tohiks olla, kui jalanõud 100% ideaalsed ei ole. Peaasi, et pehmed on ja jalgu ära ei põruta. Muudetud Mai 27, 2009 kasutaja baz poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
hunter 0 Teavita postitusest Postitas Mai 27, 2009 (muudetud) mai tea kui kasulik see on, aga mulle meeldib palja jalu asfaldi peal jooksmas käia, nii 3-5km korraga - tõmbab käima.Aga mine nt sportlandi või muusse suurde poodi, seal peaks korralik personal olema kes tunneb asja ja saab sind täpsemalt aidata ostul Asfaldi peal ei ole soovitav joosta. Mõjub põlvedele ja alaseljale halvasti. Muudetud Mai 27, 2009 kasutaja hunter poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
daman 0 Teavita postitusest Postitas Mai 27, 2009 Jutt või asi siin paaril viimasel postitajal. Joosta võib asfaltil väga hästi aga õige jalanõu peab olema!Niihttp://www.newbalance.com/running/footwear/WR1063/Sobib su jalale hästi, neutraalne pehmendus ja hea painduvus olemas. Anna minna! See ei ole, et sa kõnnid/jooksed alguses. Mõne kuuga juba jooksed ja selleks ikka korralik suss olema. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Tigerkutsu 0 Teavita postitusest Postitas Mai 31, 2009 Jooksen ka asfaldil, kasutan Nike+ Limitless Zoom Air jooksukaid ja olen rahul. Terve talla ulatuses Zoom Air vähendab hästi põrutust. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides