jaanussoome 0 Report post Posted May 24, 2009 Tere Tahaks teada ,et kuidas treenida sellised deemanti kujulised sääred, väga reljeefsed sääred. Kas on tegu ainult geenidega või on ka minul võimalus treenida tugeva reljeefiga sääred? Ja kuidas treenida , et kas peavad olema tingimata pikad seeriad või kuidas ... palun andke nõuEtte tänades:) Share this post Link to post Share on other sites
Jarmo Oberst 7 Report post Posted May 24, 2009 Tere Tahaks teada ,et kuidas treenida sellised deemanti kujulised sääred, väga reljeefsed sääred. Kas on tegu ainult geenidega või on ka minul võimalus treenida tugeva reljeefiga sääred? Ja kuidas treenida , et kas peavad olema tingimata pikad seeriad või kuidas ... palun andke nõuEtte tänades:)Sääred ikka suht geneetiliselt paika pandud. Muidugi sääri tugevalt treenides on võimalik neid arendada. Säärtele üldiselt sobivad pikemad kordused 10-15x Share this post Link to post Share on other sites
Bulletproof 2 Report post Posted May 24, 2009 Tere Tahaks teada ,et kuidas treenida sellised deemanti kujulised sääred, väga reljeefsed sääred. Kas on tegu ainult geenidega või on ka minul võimalus treenida tugeva reljeefiga sääred? Ja kuidas treenida , et kas peavad olema tingimata pikad seeriad või kuidas ... palun andke nõuEtte tänades:)ise teen 1x nädalas jalapäeva. see võetud K. Leesmanni rinnakavast muidu, aga sääre on kenasti reljeefseks teinud küll.1.Kükk 4x6-8 2.Harkkükk masinal või jalapress 3x6-82.Masinal istudes jalad ette tuua (reie eesosa) 3x6-83.Masinal kõhuli jalgu kõverdada reie tagaosa 4x6-84.1 -2 harjutust säärtele (õlagel raskus päkkade sirutus või masinal):3-4x6-10 Share this post Link to post Share on other sites
jaanussoome 0 Report post Posted May 24, 2009 kuidas mõjub säärele kui teha rohkem kui nt 15... nii umbes 30 kordust ? kas see vasvatab üldse säärt? või vastupidi kui teha vähem kui 10 kordust kuidas aitab? Share this post Link to post Share on other sites
Bulletproof 2 Report post Posted May 24, 2009 oleneb treenitusest, 30 x seerias võib halva treenituse korral krampi tõmmata. ise ma pole üle 12x seerias säärt teinud Share this post Link to post Share on other sites
makaron 0 Report post Posted May 24, 2009 väikse rasvaprotsendiga peaks ikka ju saama, on nad siis suuremad või väiksemad Share this post Link to post Share on other sites
jaanussoome 0 Report post Posted May 24, 2009 (edited) olen ka tavaliselt teinud ikka nii 12-15 kordust, aga ma pole kunagi rahul oma säärtega.... et mõtlesin et kui suuremaks ei kasva sääred et ehk sis reljeefi tuleks :/... ei oska öelda kas on normaalne olen 73kg tüüp ja pikkust on 180cm ning sääreümbermõõt on 40cm Edited May 24, 2009 by jaanussoome Share this post Link to post Share on other sites
noPAINnoGAIN 0 Report post Posted May 24, 2009 Olles ise ka kahjuks eluaeg olnud nii öelda "rasvaste säärtega" olen ka aru saanud et asi ongi päris kõvasti geenides kinni. Näiteks enda põhjal võin väita, et 2 aastaga mil päris kõvasti trenni olen teinud (nii aeroobset kui jõusaali) pole ma seda pekki sealt eriti palju kaotada suutnud vaid külje vaates on olukord paranenud. Aga ei häirigi väga, kõva karvkate nagunii katab seda piirkonda Share this post Link to post Share on other sites
gmaster 303 Report post Posted May 24, 2009 minumeelest ülimalt tähtis selle puhal venitamine Share this post Link to post Share on other sites
PT London 0 Report post Posted May 24, 2009 Olles ise ka kahjuks eluaeg olnud nii öelda "rasvaste säärtega" olen ka aru saanud et asi ongi päris kõvasti geenides kinni. Näiteks enda põhjal võin väita, et 2 aastaga mil päris kõvasti trenni olen teinud (nii aeroobset kui jõusaali) pole ma seda pekki sealt eriti palju kaotada suutnud vaid külje vaates on olukord paranenud. Aga ei häirigi väga, kõva karvkate nagunii katab seda piirkondamitte geenides vaid hormoonides(maxa toksilisuses võib ka) ja seda saab(saan) läbi toitumise ja trenni muuta, endale tegi see ka kunagi muret. Share this post Link to post Share on other sites
Tigerkutsu 0 Report post Posted May 31, 2009 Ma arvasin ka kogu aeg, et on geenides, aga viimasel ajal on hakanud säär ikka täitsa korralik välja nägema. Kasutan säärte treenimisel üldjuhul väga suuri raskusi, teen sääre sisemisele, kesk- ja välisosale eraldi harjutusi. Jalapäeval siis 2 korda teen igale sääre osale ja lisaks tuleb koormust ka kükist jm jala harjutustest... üle ka ei tasu treenida, siis ei kasva.Üldse säärega on minu meelest natuke nagu triitsepsiga, et tuleb rahulikult, sügavalt ja mõnuga raskust suruda, siis ta raibe hakkab lõpuks kasvama ka... siin rapsimine ei aita. Tee korralikult, alusta väiksemate raskustega ja tõsta u paari nädala tagant raskust, nii et mugavalt räme oleks, aga mitte valus ja treenidki lihase suureks.JAH, toitumine on ka viimasel ajal väga korralik olnud (suuured portsud kasulikku kraami)!Edu! Share this post Link to post Share on other sites
asdfghjkl 2 Report post Posted May 31, 2009 Sääre laiust määrab minumeelest geneetika- kui ikka kõhna säär, siis selliseks kõhnaks ta ka jääb.Paljudel üks säär on silmnähtavalt ka väiksem teisest.Reljeefsemaks saab treenida igat säärt. Peamine võti selles minu kogemuste järgi on see, et treenida sagedamalt kui 1X nädalas.Säär taastub väga kiiresti, ja isegi kui paar päeva tagasi alles treeniti ja veel väike lihasvalu selles on, siis võib juba uue trenni otsa teha säärele, nii tulebki 2+ korda nädalas kokkuvõtteks sääre trenne. Lühidalt öeldes, soovitan suhtuda sellesse nagu kõhutreeningusse, viimast ka ju tehakse tihti.Seeria pikkust teoreetiliselt on raske määratleda, praktiliselt saad seeria viimase korduse teha siis, kui tunned, et sääres on põletav valu juba ja enam seeriat jätkata ei saa.Minul kujuneb selliseks seeria pikkuseks enamasti 15 kordust.Sääre parema (välise) osa saab reljeefselt kiirelt välja tuua, raskem on aga sääre ülaosa keskelt kahte biitseptsi pead eraldama saada, et sinna vahele joon tekiks.Sääre jaoks piisab neist harjutustest:1. seistes sirgete jalgadega2. istudes (kõverdatud jalgadega)Mõlemaid harjutusi tasub teha trenniti erinevalt, kord superseeriatena, kord istudes harjutuse esmalt kord teise esmalt, kord väiksema raskusega pikemaid seeriaid, kord suurema raskusega lühemaid seeriaid, kord soorituse suure amplituudiga lihase täieliku väljavenitamiseni, kord mustema tehnikaga, kui harjutused ammendavad siis proovida aeg-ajalt vahelduseks muid harjutusi, näiteks jalapressil või smith-seadmel kangiga või donkey-seadmel, kuid ammendumsit ma pole ise täheldanud kuigi sageli, need 2 harjutust on peamised.Sääre nagu iga lihase puhul lihase juures olevad veresooned arenevad*, mis on märk, et lihas areneb, varem lihast pingutades ei kuvatud mul säärtel veresooni, nüüd aga näidatakse neid küll.Reljeefsuse teema üldisemalt sõltub keha rasvasusest, kui kõht on sale, siis kahtlemata ka säär joonistub.Kui teed nädalas 2-3X sääretrenni, siis paari kuuga julgen arvata, et midagi sealt ka joonistub, toitu siis kuidas soovid selle juurde, pea-asi, et liiga rasvane keha poleks, areneb see säär selle tulemusena kindlasti.Hiljutise kogemusena võin soovitada seda, et nn jalapäeval säärt ei treeni, vaid treeni säärt samamoodi nagu kõhtu teiste lihasgruppide trennis, näiteks:1. rind+kõht+säär2. selg+kõht+säär3. käed+kõht+säär4. jalad- kõik välja arvatud säär, soovi korral võib ka säärt teha muidugi.Säär saab koormust niikuinii ka muude harjutustega, eriti trapetsi-harjutuses õlakehituste näol raskemate seeriatega.Lühidalt kokkuvõttes, soovitan rohkem kui 1X nädalas säärt treenida, minule on see sobinud, ja keha rasvasus viia normi, siis joonistub ka see säär. Share this post Link to post Share on other sites
xintoc 0 Report post Posted June 2, 2009 1. rind+kõht+säär2. selg+kõht+säär3. käed+kõht+säär4. jalad- kõik välja arvatud säär, soovi korral võib ka säärt teha muidugi.Lühidalt kokkuvõttes, soovitan rohkem kui 1X nädalas säärt treenida, minule on see sobinud, ja keha rasvasus viia normi, siis joonistub ka see säär.Minu treening näeb välja täpselt samasugune ja soovitan kuulata, mida CharlesRoos räägib, sest see toimib Kõhtu ja säärt tasub treenida tihti, sest need kipuvad maha jääma. Kui oled lühikest kasvu, siis peaksid tulemused üsna kiiresti näha ka olema Share this post Link to post Share on other sites