Jump to content
chrystall

Millist trenni valida?

Recommended Posts

Tellisin toitumiskava ja olen seda jälginud ja nagu arvata võis, siis alguses kaal veidi tõusis. Nüüd on langema hakanud, aga keha on lõtv. Eriti kõht, tuharad, reied. Nüüd saan hakata ka trenni tegema (enne oli kogu trenn vaid lapsega jalutamine). Õhtuti käin jooksmas. Mind huvitab, milline trenn võiks mulle sobida kui ma üle aasta pole mingit trenni teinud ja seega füüsiliselt üsna nõrk. Mõtlesin ise spinningu peale.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Intervalltreening on kaalu alandamise seisukohalt efetiivsem kui ühtlases tempos kardiotreening. See aitab saavutada maksimum tulemuse miinimum ajaga. Kõrge intensiivsusega intervalltreening suurendab nii puhkeseisundi kui ka treeningul kulutatavate kalorite hulka. Alguses teed nii palju kui jõuad. Üle pingutada ei ole küll vaja. :o

Muudetud kasutaja helenk88 poolt

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Arvan,et jõusaal oleks küllaltki hea valik.Seal on võimalus kõigele lihastele rõhku panna.Ja koormusi saab vastavalt vajadusele teha.Eks oleks mõistlik tellida endale treeningukava kui ise ei leia internetist.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Intervalltreening on kaalu alandamise seisukohalt efetiivsem kui ühtlases tempos kardiotreening. See aitab saavutada maksimum tulemuse miinimum ajaga. Kõrge intensiivsusega intervalltreening suurendab nii puhkeseisundi kui ka treeningul kulutatavate kalorite hulka. Alguses teed nii palju kui jõuad. Üle pingutada ei ole küll vaja. :o

Intervall-treening algajal võib vale pulsisagedus (algajal juba 130-140 lööki minutis) tekitada südamelihases hapnikupuuduse ja selle tagajärjel tekitada südamelihase paksenemise, mis on ravimatu tervisekahjustus.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Intervall-treening algajal võib vale pulsisagedus (algajal juba 130-140 lööki minutis) tekitada südamelihases hapnikupuuduse ja selle tagajärjel tekitada südamelihase paksenemise, mis on ravimatu tervisekahjustus.

Seletage palun lähemalt? Või on teil mingit linki anda, kust saaksin ise informatsiooni ammutada? (mida paksenemine endaga kaasa toob; mis mõttes vale pulsisagedus, mis siis õige pulsisagedus on; kuidas seda vältida jne)

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Seletage palun lähemalt? Või on teil mingit linki anda, kust saaksin ise informatsiooni ammutada? (mida paksenemine endaga kaasa toob; mis mõttes vale pulsisagedus, mis siis õige pulsisagedus on; kuidas seda vältida jne)

Minu teada õige pulsisagedus peaks olema 120.Esialgu jätka jooksmisega ja hiljem võib-olla oleks mõistlik fitnessi lehelt algajate kava võtta.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kusjuures, ma kunagi kirjutasin, et mul diagnoositi südamelihase paksenemise. Pärast seda võtsin kaalust alla, tegin palju aeroobset, suurte raskustega ei lammutanud, võtsin rohtu (Betaloc) ja kui viimati uuringutel käisin, siis oli süda täiesti korras. Vererõhu sain ka kontrolli alla.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kusjuures, ma kunagi kirjutasin, et mul diagnoositi südamelihase paksenemise. Pärast seda võtsin kaalust alla, tegin palju aeroobset, suurte raskustega ei lammutanud, võtsin rohtu (Betaloc) ja kui viimati uuringutel käisin, siis oli süda täiesti korras. Vererõhu sain ka kontrolli alla.

Kas said ise aru, et midagi on viltu või tuli see südame-jama mingis arstlikus kontrollis välja?

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kas said ise aru, et midagi on viltu või tuli see südame-jama mingis arstlikus kontrollis välja?

Vererõhuga oli probleeme - liiga kõrge oli. Käisin erinevates uuringutes ja EHHO näitas, et paksenenud südamelihas.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Spinning oleks sul kindlasti hea valik. Seal saab koormuse reguleerimisega endale sobivalt ka nö pulssi planeerida:)

Teine hea asi on rattasõit, sest ilm ju ilus. Üldiselt on rattasõidul pulssi teatud piirides madalamal hoidmine lihtsam (ilma tempos oluliselt kaotamata võrrelduna jooksmise ja suusatamisega).

Lihaste toniseerimiseks ei pea sa tingimata jõusaali minema, kui tunned, et ise ei tea ja ei oska seal hästi teha. Kui nii kui nii klubiga liituda kavatsed (spinning), siis võid alustuseks proovida BodyBalance't. Kindlasti etem kui igasugused aeroobika variandid.

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuna käid juba praegu jooksmas ja teed seda meeleldi, siis usun, et võiksid sellega jätkata. Kiirust saad vastavalt enesetundele reguleerida, ka rahulik sörksjooks annab häid tulemusi :o Vahelduse mõttes soovitaksin ka rattasõitu ja kepikõndi, mis parajas tempos ja õiget tehnikat kasutades on uskumatult tõhus. Kuidas oleks näiteks ujumisega?.

Minu arvamus on see, et värskes õhus liikumine kaalub üles kõiksugused muud trennid. Käisin kuu aega jõusaalis, sain treenerilt kava, tegin hoolikalt harjutusi kõik nii nagu peab, aga siiski samal ajal kiskus miski õue poole ja ei andnud rahu. Jooksmist aga lausa naudin. Eks pead katsetama, siis saad teada, mis Sulle sobib :P

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tellisin toitumiskava ja olen seda jälginud ja nagu arvata võis, siis alguses kaal veidi tõusis. Nüüd on langema hakanud, aga keha on lõtv. Eriti kõht, tuharad, reied. Nüüd saan hakata ka trenni tegema (enne oli kogu trenn vaid lapsega jalutamine). Õhtuti käin jooksmas. Mind huvitab, milline trenn võiks mulle sobida kui ma üle aasta pole mingit trenni teinud ja seega füüsiliselt üsna nõrk. Mõtlesin ise spinningu peale.

Ma soovitaksin BodyPumpi, kuna seal on suur osa kükkidel ehk kintsu ja tuhara trimmi saamisel üsna kiiresti toimiv trenn. Lisaks ülakeha, mida mittesportlased väga arendanud pole, saab kenasti toonusesse.

Jooksimine ja rattasõit muidugi on ka suureks abiks!

Jaga seda postitust

Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

• Viimati Sirvimas   0 liiget

Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.