Peyote 0 Report post Posted February 21, 2009 teema on ise kah natuke mõttetu,aga mis on teie meelest jõusaalis harjutused.mõttetu on muidugi suhteline aga mison teie jaoks jõukas mõttetu? Share this post Link to post Share on other sites
Heix89 0 Report post Posted February 21, 2009 (edited) Eee... defineeri esmalt "mõttetu". Minu meelest on mõttetu kui mõni mees treenib pelgalt ülakeha, imetleb end pool trenni peeglist, või kulutab enda aega ja kaastreenijate kõrvakuulmist kelkides sõprade ees, kui kõvasti ta kellegile sahtlisse sõitis, mis naist ja kuidas ta põrutas... ning seejärel viskub surumispingile, surub 2x 100kg ja arvab, et tegi tigeda trenni. Selliseid kahjuks leidub... Kui aga mõtlesid mõnda konkreetset harjutust - siis see, mis on ühele mõttetu, võib teisele vägagi mõttekas olla - sõltuvalt eesmärgist.EDIT: vabandan, ei lugenud esimesel korral, et mõtlesidki harjutust. Edited February 21, 2009 by Heix89 Share this post Link to post Share on other sites
timo116 0 Report post Posted February 21, 2009 minujaoks on kõhulihaste tegemine mõttetu...ei ole viitsimust...kükiga saab neid koormatud küll... Share this post Link to post Share on other sites
tonn999 3 Report post Posted February 21, 2009 minujaoks on kõhulihaste tegemine mõttetu...ei ole viitsimust...kükiga saab neid koormatud küll...kui kükis suurte raksusteni jõuad, siis mõistad, et kõhulihaste tegemine ei olegi mõtetu Share this post Link to post Share on other sites
Samakamees 43 Report post Posted February 21, 2009 Mõttetu hmm...mõttetu on vale tehnikaga rahmimine Aga harjutused , millest üritan vahest mööda vaadata on enamasti biitsa harjutused Share this post Link to post Share on other sites
timo116 0 Report post Posted February 21, 2009 kui kükis suurte raksusteni jõuad, siis mõistad, et kõhulihaste tegemine ei olegi mõtetu Jah võibolla tõesti...aga hiljuti ma just lugesin ühest artiklist(vist oli) kus kirjutas, et kükkides saab kõht sama suure koormuse stabiliseerivana lihasena kui teda eraldi tehes... Share this post Link to post Share on other sites
Fdvk 82 Report post Posted February 21, 2009 (edited) mis raskustest hakkab kükk kõhtu trenima? Edited February 21, 2009 by Fdvk Share this post Link to post Share on other sites
timo116 0 Report post Posted February 21, 2009 mis raskustest hakkab kükkides kõhtu trenima?õige tehnikaga, kui loogiliselt võttes siis juba äkki alates tühjast kangist mingil määral? tasakaalu hoiad ju ikka ? Share this post Link to post Share on other sites
Mart Muru 17 Report post Posted February 21, 2009 Jah võibolla tõesti...aga hiljuti ma just lugesin ühest artiklist(vist oli) kus kirjutas, et kükkides saab kõht sama suure koormuse stabiliseerivana lihasena kui teda eraldi tehes...Nii dünaamilisi kui ka staatilisi harjutusi peaks kõhulihastele tegema. Share this post Link to post Share on other sites
timo116 0 Report post Posted February 21, 2009 Nii dünaamilisi kui ka staatilisi harjutusi peaks kõhulihastele tegema.Loll küsimus aga...mis vahet on dünaamilisel ja staatilisel harjutusel?sama ka venitustel ? Share this post Link to post Share on other sites
Mart Muru 17 Report post Posted February 21, 2009 Loll küsimus aga...mis vahet on dünaamilisel ja staatilisel harjutusel?sama ka venitustel ?Dünaamiline on liikuv, staatiline harjutus on näiteks L-sit Trenni alguses tehakse dünaamilisi venitusi ning lõpus staatilisi. Share this post Link to post Share on other sites
timo116 0 Report post Posted February 21, 2009 Tänud Share this post Link to post Share on other sites
Xero 0 Report post Posted February 21, 2009 (edited) Mõttetu on minumeelest hullupööra trapetsi treenime. Ei näe selle mingit mõtet, see kasvab niigi paljude harjutustega koos. Võb-olla jah, kulturistidel on see tähtis, aga tavaharrastajatel ei näe selles mõtet. Edited February 21, 2009 by Xero Share this post Link to post Share on other sites
sigaloom 0 Report post Posted February 21, 2009 Minu jaoks on mõttetud suurem osa nendest fäänsid trenažööridest. Harva-harva satun nendele, enamus harjutusi siiski kangi ja hantlitega. Ma tegelikult algaja ka -- treeningstaaži vaid napilt üle 2 aasta.Terves kavas kokku 40 harjutust, millest 4 on trenažööridega. Share this post Link to post Share on other sites
matjusm 24 Report post Posted February 22, 2009 Ma olen mitu korda näinud kuidas inimesed proovivad treenida kõhu küljelihaseid niimodi, et hoiavad mõlemas käes hantlit....mis teeb terve ettevõtmise mõttetuks kuna sa ei treeni ju siis eriti midagi. Mõttetu on ka see, kui keegi läheb laob jalaressile mingi suhteliselt suure raskuse aga siis liigutab seda max 15cm üles alla. Share this post Link to post Share on other sites
Guest FourPearls Report post Posted February 22, 2009 Päkkadele tõus Share this post Link to post Share on other sites
asdfghjkl 2 Report post Posted February 22, 2009 Olen näinud mõnda perioodi, kus üks inimene treenis eraldi kaela, mitmel trennil, reie tagaosa pingil.Tegi peaga surumisi seljataha suunas, peatõsteid siis nö.Võib-olla tal oli täiesti hea põhjus selleks, sedalaadi töö, mis nõuab tugevat kaela, või oli siis äkki arst soovitanud talle vms.Aga lihaste arendamise eesmärgil otseselt ma ei näe mõtet sellel. Share this post Link to post Share on other sites
Infinity 0 Report post Posted February 22, 2009 Ma olen mitu korda näinud kuidas inimesed proovivad treenida kõhu küljelihaseid niimodi, et hoiavad mõlemas käes hantlit....mis teeb terve ettevõtmise mõttetuks kuna sa ei treeni ju siis eriti midagi. Mõttetu on ka see, kui keegi läheb laob jalaressile mingi suhteliselt suure raskuse aga siis liigutab seda max 15cm üles alla.Õige ongi ju 90 kraadi jalad lasta, või ma eksin? Share this post Link to post Share on other sites
asdfghjkl 2 Report post Posted February 22, 2009 Õige ongi ju 90 kraadi jalad lasta, või ma eksin?Soorituse ulatus, või kuidas seda nimetada (ing.k. ilmselt "range of motion") on jalapressil võimalik isegi väiksema nurgaga (75kr?) kui 90 kraadi, enam-vähem 90kr nurk sääre ja reie vahel on selle harjutuse normaalseks soorituse ulatuseks:http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har.../jalg/f019.htmlSedalaadi ca 90kr kõverdamine ongi nö tavaharrastajale õige, edasijõudnud arendavad harjutuse erinevaid faase, näiteks lõpp-faasi, sel juhul pannakse jah suur raskus seadmele ja liigutatakse vaid 15cm.(Sattusin huvitava termini otsa- "invaliidi-kükk":http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har.../jalg/f024.htmlGoogeldasin ja ei leidnud eriti, et seda terminit kasutatud oleks kusagil, ei tea kas see on ikka ametlik termin) Share this post Link to post Share on other sites
xerox 2 Report post Posted February 22, 2009 Olen näinud mõnda perioodi, kus üks inimene treenis eraldi kaela, mitmel trennil, reie tagaosa pingil.Tegi peaga surumisi seljataha suunas, peatõsteid siis nö.Võib-olla tal oli täiesti hea põhjus selleks, sedalaadi töö, mis nõuab tugevat kaela, või oli siis äkki arst soovitanud talle vms.Aga lihaste arendamise eesmärgil otseselt ma ei näe mõtet sellel.Ma vahel teen ka seda harjutust ja olen näinud teisigi tegemas,ei ole põhikavas,teen harva.Tugev kael tuleb kasuks näit. poksis,maadluses. Share this post Link to post Share on other sites
ras- 1 Report post Posted February 22, 2009 (edited) Olen näinud mõnda perioodi, kus üks inimene treenis eraldi kaela, mitmel trennil, reie tagaosa pingil.Tegi peaga surumisi seljataha suunas, peatõsteid siis nö.Võib-olla tal oli täiesti hea põhjus selleks, sedalaadi töö, mis nõuab tugevat kaela, või oli siis äkki arst soovitanud talle vms.Aga lihaste arendamise eesmärgil otseselt ma ei näe mõtet sellel.lihaste arendamise eesmärgil ei näe mõtet.. selles suhtes, et ega ta sul KONTi ju ei arenda. Proovi korra ära ja siis saad teada, et oi.. selja ja kaelalihased on siiski olemas (järgmisel päeval most likely). maadluses, judos, poksis kulub tugev kael vägagi ära.Aga tõsiselt.. proovi. Edited February 22, 2009 by ras- Share this post Link to post Share on other sites
Jõukahoolik 0 Report post Posted February 22, 2009 Ei meeldi kui saal on jubedalt rahvast täis ja siis keegi kõnnib jooksulindi peal 20 minutit, laskmata teistel soojendust teha. Share this post Link to post Share on other sites
asdfghjkl 2 Report post Posted February 22, 2009 lihaste arendamise eesmärgil ei näe mõtet.. selles suhtes, et ega ta sul KONTi ju ei arenda. Proovi korra ära ja siis saad teada, et oi.. selja ja kaelalihased on siiski olemas (järgmisel päeval most likely). maadluses, judos, poksis kulub tugev kael vägagi ära.Aga tõsiselt.. proovi.Ok, proovingi.Aga pigem võitlusalades pakuks et on olulisem see jõud, kui peaga lüiakse otsesuunas vastase poole, ma arvan. Mitte aga see kaela jõud, nagu too treenija treenis, et treenis pea tõsteid tahapoole nö, pigem võitlusaladel kasulikum omada tugevat pea lööki ette suunas ma pakun. Selleks vaja mingit harjutust, kus noogutatakse ettepoole peaga. Share this post Link to post Share on other sites
FG 0 Report post Posted February 22, 2009 Ei meeldi kui saal on jubedalt rahvast täis ja siis keegi kõnnib jooksulindi peal 20 minutit, laskmata teistel soojendust teha. Oi-oi, ma pean siis küll ette ja taha ja külje peale vabandama, et olen jooksulindil nii kõndides kui joostes ikka tunduvalt kauem aega korraga veetnud kui 20 minutit . Teen nii endiselt ja teen ka edaspidi. Ja oh mind häbematut, ei tule mul mõttessegi teistelt saalisolijatelt küsida, et kas ikka võib... Share this post Link to post Share on other sites
spencer 2 Report post Posted February 22, 2009 Ok, proovingi.Aga pigem võitlusalades pakuks et on olulisem see jõud, kui peaga lüiakse otsesuunas vastase poole, ma arvan. Mitte aga see kaela jõud, nagu too treenija treenis, et treenis pea tõsteid tahapoole nö, pigem võitlusaladel kasulikum omada tugevat pea lööki ette suunas ma pakun. Selleks vaja mingit harjutust, kus noogutatakse ettepoole peaga.pigem on tugevat kaela vaja löökide talumiseks..poksijatel harjutus kavas sees, ja palju teisigi samalaadseid..... Share this post Link to post Share on other sites