Jump to content
AnitroK

Tartu Maraton

Recommended Posts

Kellel on plaanis siit rahvast Tartu Maratonile minna 15. veebruar või kes on varasemalt käinud? Väga teretulnud oleks kommentaarid ettevalmistusest ja energia kogumisest sellele üritusele. Lisaks siis mis "dopingut" soovitate rajale kaasa võtta, et jõud otsa ei saaks selle 5 tunni jooksul? Ja äkki on veel midagi, mida kogenumad oskavad soovitada, mille peale ise võibolla ei tule. Kuna esimest korda on plaanis sinna minna, siis igasugune nõu on teretulnud.

Enda treeningutest nii palju, et viimased 2 kuud olen püüdnud süstemaatiliselt päevas 2-3 tundi trenni teha ja nädalas 1 vaba päeva võtta. Tund aega olen ma tööalaselt aeroobikaga hõivatud ja peale seda siis aja peale 2 tundi kas suusatamist või ujumist teinud. Vahetevahel ka jõusaali ära eksinud. Sellisel juhul teinud pigem ülakeha, (selg, triitseps,) kuna jutub käivad, et teine pool maratonist peaks paaristõugetega läbitav olema.

Igal juhul olen tänulik hüva nõu eest!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Endal nii pikkade otsade kogemus paraku puudub, aga olen lugenud kogenumate arvamusi.

http://suusafoorum.etvsport.ee/viewtopic.php?t=48

http://suusafoorum.etvsport.ee/viewforum.php?f=23

Kuigipalju peaks sealt infot saama.

P.S ja kui Sa alles esimest korda selle ette võtad (järelikult Sul on stardikoht suht taga) , siis esimesed kilomeetrid on rohkem puntratants kui suusatamine, vaata et ennast alguses läbi ei kärsata selle passimisega seal.

Muudetud kasutaja rainisk poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lähen maratonile kolmandat korda ning erilist ettevalmistust see ettevõtmine ei nõua. Sõida rahulikult ,naudi loodust, suhtle inimestega. Väga oluline on eelmisel õhtul Tartu ööklubides üks korralik pidu maha panna ning minna maratonile magamata ning veel natuke rõõmsas tujus. Oluline on kanda selgesti eristatavat kostüümi.

Tähtsaim asi on lasta asjatundjal suusad määrida, et oleks pidamist, kui see tingimus pole täidetud tunduvad 63km väga pikad, usu mind ma tean:D

Soovitan auto finishisse toimetada, kuivad riided autosse. Peale sõitu bussiga Starti sõita on paras piin:D

Mõnusat liugu soovides,

Martin

w

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mis seal ikka, Kõige tähtsam, et alguses ennast rihmaks ei kaku. Stardis ole pigem tagasihoidlik, olen ise startinud kunagi seal taga harrastajate hulgas, hoia varustust !!! Raudselt tuleb seal kukkumisi, esimesed 5 km üle elad, siis pole hullu. Igas TP-s katsu midagi võtta. Soola kindlasti vähemalt 3ndast TP-st. Numbriga saab kaasa 2 pakki dekstroosi. Seda hakka kasutama distantsi teisest poolest. Lükka iga 20 minuti tagant üks tablet keele alla ja lase seal vaikselt imenduda.

Eelmisel õhtul söö kõva süsivesikurikas toidukord(pasta või midagi sellist), kui hommikul kehvema isuga, siis peab õhtul õgima nii nagu jõuad! Võid rajale kaasa võtta mingit magneesiumi preparaati, magnilife on super, juhuks kui peaks krambid tulema lõpus. See aitab ülihästi. Tark tegu oleks ka mingi pidamine rajale kaasa võtta, saab vajadusel veel alla tõmmata.

Riietumine: Kui kuum hakkab, siis katsu vältida mütsi ära võtmist, tõmbab päris kiiresti energia ära :D Finiśis siis nii kiiresti kui võimalik kuivad riided selga.

Edu ja head libisemist!!!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×