Jump to content
raunx

Paks küsib nõu :)

Recommended Posts

Tere teadjad. On kätte jõudnud aeg, kus tuleb oma rasv ära kaotada mingitel meetoditel. Räägin loo võimalikult lühidalt ära.

Nimelt olen käinud vahelduva eduga aastaid jõusaalis (vigastused on pidevalt jätnud tühimikke vahele), kuid samal ajal on olnud vastupidavustreeningud null. Ehk siis sai küll end pumbatud kenasti üles, samal ajal aga puudus aeroobne treening absoluutselt. Iseenesest ei olnud seda vaja ka otseselt, vähemalt nii arvasin ise, kuna ainevahetus oli hea ja kehakaal pigem allapoole normi. Kuid nüüd on jäänud sisse pikk paus. 2 aastat on olnud äärmiselt pingeline tööaeg, et pole jõudnud kohe üldse jõusaali külastada. See on jätnud oma jälje. Kehakaal on nüüdseks suurenenud ligemale 20kg, vöökoht suureneb hirmuäratava kiirusega, musklid on kahanenud ja rasvavoltide vahele ära kadunud :D (praeguseks siis 186cm 97kg, 2 aastat tagasi ca 75-80kg (kreatiini ja valgu abiga - 4 aastat tagasi olin 70kg)

Ehk siis olen teinud ettevalmistusi suuremaks jõusaaliperioodiks (väikesed soojendavad trennipäevad) ja olen aru saanud, et enam ei saa ma üle ega ümber aeroobsest trennist. Esimesed soojenduspäevad olid väga julmad. Kett oli maas peale 5 minutit kerget sörki (pole jooksnud aastaid vabatahtlikuna, viimati sõjaväes 2002 :P ). Nüüd siis aga mõtlesin, et kui kreatiini ja proteiiniga sain end üles pumbatud üsna kenasti aastat 2 tagasi, et äkki nüüd L-karnitiini taolised ained aitaksid vormi natukenegi parandada. Või ma ülehindan selle aine mõjuvõimu? Ilmselt pean ka enda menüü ümber vaatama, kuid küsimus siit tulebki toidulisandite kohta.

Et kas on okei hakata kohe nii kiiresti tarbima proteiini, L-karnitiini ja ka ehk toidukorraasendajaid? Olen aru saanud, et viimased on niivõinaa ok, aga just et kas on nagu mõistlik kohe peale lennata organismile lisaainetega? Või ma peaks siiski veidi enne rahulikult ennast kõigepealt trennikursile viima ja alles mingi aja pärast mõtlema lisandite peale?

(Siinkohal ka võiks teadjamad jagada kogemusi erinevatest L-karnitiini toodetest, et millised on töötanud. Nende kohta eriti pole kommentaare toodete all vaatasin enne, ainult mõned on maha tehtud.)

Vabandust, ikka läks pikale :D

Ette tänades,

Raunx

Muudetud kasutaja raunx poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pane endale paika eesmärgid ja nüüd tuleb klassikaline lause: Telli alustuseks toitumiskava.

L-karitiini kohta (see on mu isiklik kogemus) mul ei toiminud, mingit vahet ei olnud märgata, kui kasutasin. Proteiini kasutamist konsulteeri veebitreeneriga. Kreatiini ära enne näpi, kui toitumine korras ja tunned, et keha saalis enam ei arene nii kiirelt, kui tahaksid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Järjekordne pulbrisõber.

Pulber peab massi andma,pulber peab pekist vabastama ...

massi kogumisel võivad toidulisandid teatud hetkest alates tõesti vajalikuks osutuda,aga pekist vabanemine toimub mitte pulbritega vaid eelkõige KÖÖGIS.

btw,186cm ja 97kg ei ole mingi ülekaal.Kui tundub ja paistab välja,et on ,siis rasvaprotsent liiga suur.

Elik,peki hulgas lihast vähevõitu, :D

Toitumine vaja korda saada,mitte pulbreid tellida!

Ei oska ise - telli toitumiskava,nagu siin juba soovitati.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Järjekordne pulbrisõber.

Pulber peab massi andma,pulber peab pekist vabastama ...

massi kogumisel võivad toidulisandid teatud hetkest alates tõesti vajalikuks osutuda,aga pekist vabanemine toimub mitte pulbritega vaid eelkõige KÖÖGIS.

Tõsi ta on et toitumine on nõrk koht ja hakkan selles vallas ka tegutsema. Kuid küsimus oli pigem postitatud saamaks L-karnitiinist rohkem aimdust. Et kas siis tõesti on see mõeldud ainult proffidele, kes enne võistlusi seda peaksid manustama? Et tavainimesele muhvigi ei mõju? Et selles oli pigem küsimus. Ei ole vaja eeldada, et ma olen tüüpiline "pulbrisõber" kes istub kodus ja lahmib pulbrit sisse lootuses et lihased lähevad ise punni ja värki :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aitäh nende linkide eest. Ma ei mõista kuidas ma varem ei osanud komistada nendele lehekülgedele.

Kuid tekkis veel üks küsimus. Kopin ühe lõigu:

"Paljud kulturistid, eriti algajad, ei oska hinnata taastumis- ja ajutegevust soodustavaid preparaate, mis on suur viga. Tõsine jõusaalis rügaja, kes kasutab maksimumilähedasi raskusi, peab enne igat seeriat kõvasti eesseisvale sooritusele kontsentreeruma, mis seab närvisüsteemile ja eriti ajule suure pinge. Sama on ka tööinimesega, kes oma pingelise päevagraafiku kõrvalt üritab treeningulgi midagi korda saata. ALC aitab stressiga võidelda ning vähendab ületreeningu riski. "

Siit saab selge hoiaku, et näiteks karnitiini võivad vabalt kasutada ka algajad. Isegi on soovituslik. Küsimus vanadele tegijatele. Miks siis te kangesti hoidute soovitamast näiteks siis sedasama L-karnitiini. Et olen siin väga palju leidnud vastuseid, kus väga negatiivselt suhtutakse algajate pulbritarvitamisse. Ma täiesti tean, et kreatiini võivad algajad kindlasti ära unustada ja ka proteiiniga ei tasu ilmselt kohe uisapäisa hakata möllama. Samas näiteks karnitiini puhul on praegu aga teie jutu ja selle teksti vahel vastuolu täiesti olemas. Oskab keegi seletada seda miks see nii on?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Noh, ma olen tarbinud seda mingitel perioodidel kõvasti, samas jälle pole tarbinud- pigem kaldun sinnapoole, et erilist vahet ei ole...Kaldun pigem sinnapoole, et trenn ja toitumine on maksvad....

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Miks siis te kangesti hoidute soovitamast näiteks siis sedasama L-karnitiini. Et olen siin väga palju leidnud vastuseid, kus väga negatiivselt suhtutakse algajate pulbritarvitamisse. Ma täiesti tean, et kreatiini võivad algajad kindlasti ära unustada ja ka proteiiniga ei tasu ilmselt kohe uisapäisa hakata möllama. Samas näiteks karnitiini puhul on praegu aga teie jutu ja selle teksti vahel vastuolu täiesti olemas. Oskab keegi seletada seda miks see nii on?

Asi väga lihtne:pulbrite abil püüvad algajad vältida söömise korrastamist.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mulle veebitreener soovitas kohe alguses l-karitiini kasutada. 1-est purgist jätkub ca kuu aega vist, enam hästi ei mäleta. Kui läksin järgmine kord ostma, siis oli otsas ja ca 3 nädalat ei olnud. Muutused olid samasugused selle 3-e nädala jooksul, kui eelneva kuu aja jooksul. Peale uue purgi ostmist jätkus ikka kõik sama tempoga.

Ma arvan, et alguses on just see, et sul keha hakkab arenema metsiku kiirusega ja vot kui tekib hetk, kus näed, et enam edasi ei lähe nii hästi, kui tahaksid, siis võta proovi pulbrist abi (seda kõike muidugi õige toitumise korral). Mul nüüd ca aastake staazi seljataga, mõtlen, et peaks ühe purgi karitiini võtna ja vaatama, et kas nüüd annab tulemust või ei.

Jutt ei käi proteiinide kohta, seda olen kasutanud algusest, sest tööl ei ole võimalik hoiustada sellistes kogustes rasvatut kohupiima ning enne ja peale trenni ka hea kiirelt valgušeik alla tõmmata.

Muudetud kasutaja masterofceremony poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Asi väga lihtne:pulbrite abil püüvad algajad vältida söömise korrastamist.

See on jah üks peamisi põhjuseid ka minuarvates !

Pulbril ku isellsiel on muidu ka psühholoogiline mõju, et kui see on ostetud, siis tekib entusiasm, et vaataks nüüd kuidas mõjub, et nüüd trennid kindlasti äkki paremad, et mingi elevuse võib tekitada, mille tõttu siis tehakse parem trenn.

Karnitiini leidub ka mõnede toidulisandite koostises, ala oletame, et on kokkusegatud valk ja kreatiin ja l-karnitiin, siis valides mingi sedalaadi kombo-lisandi saab karnitiini kah, et eraldi osta pole vajagi. Arusaamatuks on jäänud, mis vahe võiks olla vedelal karnitiinil pulbri karnitiini ees:

http://shop.fitness.ee/product_info.php?cP...;products_id=88

Kas too vedel variant omastub siis kiiremini ehk?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×