Jump to content
toonus

Linajahu, milleks?

Recommended Posts

Enamus teist ei ole kidlasti suurt kuulnud linajahust.

Miks on see tähtis kulturistile-jõutõstjale-sportlasele üldse?

Üldselt püüab iga sportlane toituda õigesti, jälgida mida ja kunas midagi süüa. Kõhuga on kindlasti meil kõigil aegajalt ernevaid seedimisprobleeme olnud.

Linajahu aitab hoida melil kõhu korras, tulla toime kõigi nende meeletus koguses valkude, süsivesikute ja rasvadega, mida me endale sisse ajame.

Linajahu on saadud linaseemnekoogi jahvatamisel. Linajahu erineb teistest jahudest limaaine ja oomega-3 rasvhapete rikkaliku sisalduse poolest. Need korrastavad inimese organismis seedekulgla tegevust ja kolesterooli taset vees.

100g toodet sisaldab:

· Valke 35,2g, sellest asendamatuid 11,3 g

· Rasvu 13,1g, sellest oomega-3 rasvhappeid 7,5g

· Süsivesikuid 45,7g, sellest kiudaineid 22,4g

· Kalorsus 1290 kj / 308 kcal

Tarvitamine:

2-3 teelusikatäit klaasi keefiri, jogurti või mahlaga. Maitse järgi lisada suhkrut. Mõnus suutäis hommikul seedekulgla äratamisel ja immuunsüsteemi käivitamisel.

Võib lisada küpsetistele ja pagaritoodetele 4-5% kuivast massist.

Võib kasutada linaseemnete asemel keedise valmistamisel:

3 teelusikatäit linajahu ühe klaasi vee kohta, nõrgalt keeta 10minutit, jahutada. Tarvitatakse seedekulgla häirete ravimiseks enne söömist 2-3 korda päevas.

Juba mitu aastat olen lisanud seda oma trennijoogile. Kilo hind on umbes 90.- krooni.

Head tarvitamist ja kõhud korda!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Enamus teist ei ole kidlasti suurt kuulnud linajahust.

Miks on see tähtis kulturistile-jõutõstjale-sportlasele üldse?

Üldselt püüab iga sportlane toituda õigesti, jälgida mida ja kunas midagi süüa. Kõhuga on kindlasti meil kõigil aegajalt ernevaid seedimisprobleeme olnud.

Linajahu aitab hoida melil kõhu korras, tulla toime kõigi nende meeletus koguses valkude, süsivesikute ja rasvadega, mida me endale sisse ajame.

Linajahu on saadud linaseemnekoogi jahvatamisel. Linajahu erineb teistest jahudest limaaine ja oomega-3 rasvhapete rikkaliku sisalduse poolest. Need korrastavad inimese organismis seedekulgla tegevust ja kolesterooli taset vees.

100g toodet sisaldab:

· Valke 35,2g, sellest asendamatuid 11,3 g

· Rasvu 13,1g, sellest oomega-3 rasvhappeid 7,5g

· Süsivesikuid 45,7g, sellest kiudaineid 22,4g

· Kalorsus 1290 kj / 308 kcal

Tarvitamine:

2-3 teelusikatäit klaasi keefiri, jogurti või mahlaga. Maitse järgi lisada suhkrut. Mõnus suutäis hommikul seedekulgla äratamisel ja immuunsüsteemi käivitamisel.

Võib lisada küpsetistele ja pagaritoodetele 4-5% kuivast massist.

Võib kasutada linaseemnete asemel keedise valmistamisel:

3 teelusikatäit linajahu ühe klaasi vee kohta, nõrgalt keeta 10minutit, jahutada. Tarvitatakse seedekulgla häirete ravimiseks enne söömist 2-3 korda päevas.

Juba mitu aastat olen lisanud seda oma trennijoogile. Kilo hind on umbes 90.- krooni.

Head tarvitamist ja kõhud korda!

Linaseemned sisaldavad mürgist sinihapet, kuidas on lood linaseemnejahuga?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Mis maitsega see jahu on?

Niisugune limajas vedelik tuleb. Maitse eriti hea pole. Sellepärast ongi hea segada trennisheigiga näiteks, siis ei saa midagi halba aru.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Linaseemned sisaldavad mürgist sinihapet, kuidas on lood linaseemnejahuga?

Linaseemned sisaldavad rohkesti limaaineid, ka linamariini, millest organismi eraldub veidi sinihapet. Linaseemnete vähene mürgisus aga kaob kuumutamisel. Kui linaseemneid kasutada keetmata kujul väikestes kogustes, siis organismile ohtu ei ole. Nii on soovitav päevas tarvitada kuni 3 spl linaseemneid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
kas sellel jahul rääsumise probleemi pole? terved seemned on kaitsvas kestas aga, kui peeneks on lastud siis on otsene kokkupuude õhuga.

Ka minul tekkis selline küsimus, kui mõned kuud tagasi linaseemneid toiduks kasutama hakkasin. Seetõttu küsisin ühelt rakubioloogilt järele. Tema väitis, et linajahu oksüdeerumise tõttu on parem tarvitada linaseemneid ja neid vahetult enne toidule lisamist ise kas kohviveskis või uhmris peenestada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ka minul tekkis selline küsimus, kui mõned kuud tagasi linaseemneid toiduks kasutama hakkasin. Seetõttu küsisin ühelt rakubioloogilt järele. Tema väitis, et linajahu oksüdeerumise tõttu on parem tarvitada linaseemneid ja neid vahetult enne toidule lisamist ise kas kohviveskis või uhmris peenestada.

Linajahu saadakse linaseemne õli valmistamisel tekkinud koogi jahvatamisel, seega jahvatatud linaseemned pole päris seesama. Linajahu soovitatakse hoida külmkapis. Ise olen soovitust järginud ja jahu pole rääsuma läinud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×