Jump to content
joker

Eksklusiiv-Intervjuu Marek Kalmusega

Recommended Posts

Jah, ebaaus käitumine võib meeldida, võib mitte meeldida, kuid see on inimloomusega paratamatult kaasas käiv asi, sellest ei saa üle ega ümber.Tahtmine olla parim, olla tugevaim on inimesel juba emapiimaga sisse imetud, sama mis loomadel ellujäämisinstinkt, liiga tugev,et mingi paarisaja-aastane selgitustöö suudaks seda muuta olulisel määral.

Vaatame tõele näkku- kõik kes on millegi suurega hakkama saanud(teadlased, poliitikud, ärimehed jne.),on teinud seda reegeleid rikkudes. Reeglid üritavad ühiskonda stabiilsena hoida, võib öelda,et töötavad arengule vastu. Seega kui tahad teha midagi teistmoodi ja paremini,pead sa tahes-tahtmata reegleid rikkuma.

Paljudele nüüd selline jutt kohe üldse ei meeldi. Keegi mainis juba, et milleks üldse reegleid vaja, kui kõik neid rikuvad.

That's the point. Kõik ei riku reegleid.

Seadused, reeglid. Need on meie ühiskonna alustalad, ilma milleta tsivilisatsioon kui selline poleks suutnud välja arenedagi. Raske on mul täpseid arve tuua. Kuid ütleme, et näiteks 50% rahvast täidab kohusetundlikult kõiki reegleid. 49% rikub kord nii, kord naa. Kord vähem, kord veidi rohkem, aga ei midagi erilist.

1% on need, kes rikuvad tõsiselt. Kes eirab täielikult, kes eirab niipalju, et saavutada midagi tõsiselt suurt, et siis ülejäänud elu olla seadusekuulekas...

Kui poleks reegleid siis oleks kaos. Võibolla oleksime veel koobastes ning üritaksime mõista, mis see tuli on.

Tõsi ta on, et enamik inimestest, kes on läinud ajalukku on teinud seda reegleid eirates. Saavutanud midagi uskumatut. Kas see nüüd tähendab, et kõik peaksid rikkuma hakkama? Muidugi mitte, enamik rikkujaid ei jõua kuhugi. Kuid see ei tähenda, et võimalus, ükskõik kui väike, saada kellekski vähima töö ja vaevaga ei tunduks ahvatlev nii paljudele inimestele.

Nii nagu mina asju näen on, et seadusekuulekalt ning reegleid jälgides on täiesti võimalik jõuda tippu. Kuid see tee on raske ning meie korrupteerunud maailmas võidakse sulle iga kell peale astuda. Rikkudes õigel ajal just õigeid reegleid, võid avastada sellise shortcut'i, et lipsad mööda kõigist neist reegleid järgivatest inimestest, ning võtad sisse koha sellena, kes võib neile peale astuda...

See on väga vale, paha käitumine jms. Aga seda tehakse niikuinii, ning need üksikud, kes sellega tõesti hakkama saavad on ajaloo raamatutes sees ning sa võid orjata kuni maa must, järgida reegleid surmatunnini - kuid arvata võib, et niikaugele ei jõua.

Sellega ei saa vaielda. Selline maailm ei pruugi sulle meeldida. Sa võid nii jäärapeaselt kui tahad võidelda selle eest, et see on kõik halb ja paha. Kuid selline see maailm on.

Saage aru inimesed, ma ei õigusta siin otseselt kedagi. Kuid ma ei näe põhjust kedagi maapõhja salgata nende otsuste eest. Eriti kui ma näen sarnast käitumist kõikjal maailmas. Ning ei, ma ei ütle, et me peaks käituma nagu ülejäänud maailm... me teeme seda niikuinii.

Mulle isiklikult ei meeldi inimesed, kes on võtnud pähe elada täielikult reeglite maailmas. Ma saan 100% aru nende vajalikkusest meie ühiskonnas ning isegi austan nende tööd. Kuid sellegipoolest ei suuda end nendega samastada ning kuna näen milline on maailm meie ümber, saan rohkem aru neist, kes riskivad kõigega, et end välja pressida hallist massist.

Nagu Marek palus. Ei ole enam anonüümne.

- Holger

P.S - huvitav teema. Vahelduseks veidi arutlust on päris arendav.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Mulle isiklikult ei meeldi inimesed, kes on võtnud pähe elada täielikult reeglite maailmas. Ma saan 100% aru nende vajalikkusest meie ühiskonnas

Reeglid on vajalikud, muidu oleks päris kaos, aga paljud reeglid ja otsused, mis vastu võetakse ei pruugi olla perfektselt head kõigi jaoks. Näiteks too Pronksmehe eemaldamine oli otsus, mis paljudele ei meeldinud, mingi teadlikult seadust rikkudes linna lõhkuma, teadsid millega riskiti. See on normaalne, et kõik reeglid ei saagi perfektselt head olla, aga jah, paremat süsteemi ka raske välja mõelda, kui ühiskonnas hetkel on, poleks reegleid, oleks lausa kaos.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Pani keemiat, siis pani. Võibolla lootis sisimas ükskord veel Otile võistlustel ära panna. Olen ka jõusaalis käinud 7-8 aastat vahelduva eduga. Mind Kalmuse tegu küll kuidagimoodi steroidide poole vaatama ei pane. Ja samas ei pea ma tema teguviisi ka õigeks. Aga see on küll bullsh.tt arvamus, et see nüüd hullult noori kulturismi entusiaste keemiat panema innustab. Igaühel on oma pea otsas.

Just täiesti nõus sellega, mind kui fänni see ka nüüd metakat ei pannud võtma ja need kes võtavad, võtavad seda juba oma peaga, mitte kellegi suurema eeskujul...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kõigepealt rida kasutaja 47 –lt , millega nõustun 100 %-i

Kasutaja 47:

2. Tõsi, et paljudel (enamusel) siin foorumis kirjutajatel pole ka Eesti tasemel midagi ette näidata. Siin on suur hulk noori ning lihtsalt harrastajaid, kelle eesmärgiks polegi lavalaudadele astuda, kuid kes sellegipoolest alale südamest kaasa elavad. Nende suhtes on selline käitumine ja topeltmoraali kultiveerimine vastutustundetu. Eestis on kulturism kui sport alles lapsekingades ning selle levikut on tohutult lihtne torpedeerida. Eriti, kui seda teeb mees, kes on paljudele eeskujuks just seetõttu, et on viimastel aastatel tegutsenud puhta spordi egiidi all, teinud koguni selleteemalise filmigi. Süstinud inimestesse usku, et ka ausalt on võimalik ehitada endale selline keha. Praegu saavad alaga alles alustavad noored selge impulsi, et kui metakat ei pane, siis ei saa isegi Kalmuseks, veel vähem kellekski tegijamaks. Tegevsportlase ja ala propageerijana tuleks näha palju suuremat pilti. Tuleb aru anda, et oled paljudele eeskujuks. Kui see juhtub, ei saa mõelda ainult endale. Kunst on rahva oma, nagu ka avaliku elu tegelased ja nende teod on rahva oma.

Proovisin leida, mida solvavat kasutaja 47 on B. aadressil siis saatnud, et sellise erikohtlemise au vääris. Ei midagi erilist tglt, suuremas osas ikka ülaltoodud põhimõtete väärtustamine !

ok B. oli ka üldistavat tatipritsimist enamuse aadressil.

No jah, eks see vajas tõesti B. julgust, et foorumites teistele siiani näkku panna teemadel: dopingu kasutamine ja B.

Oli see ikka julgus aga mitte lollus, või nende mõnus segu nimega…, ei leia selleks head sõna ?!

Suur mees, ei tähenda veel suurt käitumist, paraku !

Meie siin saidil abistame või vajame ise nõu, mis iganes spordi-tervise teemadel professionaalidelt-oskajatelt.

On olemas samamoodi professionaalid, keda nimetatakse suhtekorraldajateks, vahel on tark tegu ka nende abi küsida !

Läheb endal vähem "sülge suust" ja vastu ei lenda ka niipalju "tatti".

Foorumisse 50 kiloseid hantleid loopida pole eriti tõhus tegevus. B)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Njah.

Mul pole selle vastu ka midagi, kui üks tegelane metakat paneb. Ei huvita. Aga häirib see, et muidu oli maru puhta inimese jutt ja värk aga nüüd tuleb ise steroidide kasutamisega välja. Olgu üldse vait siis selle 100% jutuga ja et keemia halb jne.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ma siis ütlen ka vahelduseks midagi, mille peale saate edasi siin virtuaalset mind tümitada. /pange täiega!/

Nii: Esmalt soovitan intervjuu uuetsi HOOLIKALT läbi lugeda, miks ma seda tegin mida ma tegin.

Teiseks soovitan veelkord HOOLIKALT lugeda miks ma seda tegin, mida ma tegin ja igaks juhuks lugege veel kolmas kord ka. Kes ka siis aru ei saa.... kahju, pole midagi teha.

SINA 47 näiteks ei pea minu wff i saavutusi millekski. Ok, pole neid ka ise ei ta mis eriliseks pidanud, need on lihtsalt minu saavutused, tiitlid ja kogu lugu. Miks ma IFBB prode seas laineid ei löö? Aga just selle pärast ei löögi, et mul on natuke ehk rohkem mõistust peas kui sealsel seltskonnal. /geneetika on mul muidugi sitem kui igal teisel kes siin sõna võtab/ Tõsi, pakun, et sealsele top 10le tasub see enesehävituslik keemia manustamine ehk ära, ülejäänutel aga läheb sellesama kama peale rohkem raha kui tulemused sisse tagasi toovad. Aga ka neid ei mõista ma hukka, sest tean väga hästi mis tähendab olla hingelt kehaehitaja. NEED MEHED ARMASTAVAD OMA ALA JA SEE ONGI KULTURISM. NEID EI HUVITA MIS SAAB 10 AASTA PÄRAST. KAS PEAKSKI, KAS KÕIK PEAKS MÕTLEMA NII NAGU MASENDUNUD JA KOMPLEKSIDES VAEVLEV EESTLANE. (PALJUD NEIST).

Mind näiteks ei koti abs L mida sina teed oma kapis. Näpid väikseid poisse või tüdrukuid, või mine tea, paned oma ema, mul täiesti suva. Nüüd sa kirjutad, et vaatake kuidas Kalmus julgeb ennast siin avalikus portaalis väljendada, mida ta endale lubab, et milist eeskuju annab noortele ja mida kõike veel siin mulle ette heidetud on. JULGEN JAH JA SELLINE MA OLEN NAGU OLEN. KÕIK KES SEDA LOEVAD TEVAD, ET SELLE KIRJUTASIN MINA, MAREK KALMUS. just nii ajuvaba nagu ma olen, SAVI. AGA KES OLED KRT SINA 47???

MINGI HALE VÄÄRAKAS, SEST NIME SUL JU POLE!!?? PANE IGALE OMA POSTILE ÕIGE NIMI ALLA. MIS SIIS , ET ÜLDSUS SIND EHK EI TUNNE, SAAME KÕIK TUTTAVAKS. KRT, MINGI JUBE LAHMIMINE KÄIB, ANONÜÜMNE, MARU LÕBUS. KÕIK , VÕI VALDAV ENAMUS SIINSEST RAHVAST MÕISTAB MIND 100GA HUKKA. HALEDAD OLETE, TEHKE SEDA OMA PÄRISNIME ALT SIIS ON SEE KA MIDAGI VÄÄRT. Kui seda ei ole, ei tehta siis on need teie siinsed ritta seatud sõnad üks suur mõtetus. ÜLIM ARGPÜKSUS, JUST SELLINE NAGU ÜKS EESTLANE ENAMSTI ONGI.

Mulle see korda ei lähe, kuid pidasin vajalikuks siiski seda teile meelde tuletada.

Mina olen oma teo teinud, võtan vastu karistuse milline see ka siis ei oleks, teadsin seda juba siis kui alustasin ettevalmistust selleks sügiseks, ei põikle, ei ürita süüd kellegi kaela veeretada jne.

JA VEEL KORRA: MIKS MA SEDA TEGIN, LUGEGE INTERVJUUD. KES ASJU JAGAB PEAKS ÜSNA LIHTSALT SELLELE SEALT VASTUSE SAAMA. LUGEGE MÕTTEGA, ÜRITAGE ENDALE ASI SELGEKS TEHA NAGU ENNE EKSAMIKS VALMISTUMIST, KUJUTAGE ETTE, ET SELLEST SÕLUB TEIE TULEVIK, VÕI VEEL PAREM, ELU KUI MUIDU EI SAA. MINGIT EBAAUSAT MÄNGU MA POLE MÄNGINUD KUI OMA EESMÄRKI SILMAS PIDADA.

KÜLL AGA VABANDAN KÕIKIDE EESTI KONKURENTIDE EEST, KEDA MA SELLISELT OMA EESMÄRKI PÜÜDES VÕITSIN EMV-L. SELLES SUHTES SAAB KORD PEAGI JALULE SEATUD JA KÕIK KES ÕIGED MEHED OLID KA VASTAVALT AUHINNATUD.

Kas andsin oma teoga noortele halba eeskuju? Jah, kõik kes mõelda ei oska võisid seda saada küll. OLEN VALMIS KA NENDE EES VABANDAMA, KUID VAEVALT SEE NEILE MÕTLEMISVÕIME ANNAB.

Olege tublid!

Ja muidugi.... TÕRVAKE NÜÜD EDASI! edu!

nagu väike tita.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See uudis tegi kurvaks .. Ma ei tahtnud seda uskuda aga pärast seda 10-et lehte ja poolt tundi ma sain aru , et see on tõsi .

See on kurb , aga okei , tegi siis tegi , ei tasu nüüd maatasa kiruda inimest.

Mis mulle võibolla hinge jäi , kuna ma ise kah ju siiski algaja , on see , et sa ütlesid , et sa oled puhas ja võid seda tõestada .. See on kurb .. Milleks valetada?

Jaa kuna sa soovisid teada ka päris nimesid siis minu nimi on Karl Kask .

Häid pühi kõigile!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mina arvan samuti,et kui inimesel on eesmärk või asi mida tahta siis on inimese enda otsustada millega ta riskib selle saavutamise nimel.Puhaste võitmine steroididega ehk tõesti võib ebaaus olla,kuid üldiselt tundub et kõik arvavad et see maailm ikka jube puhas kõigest kes siin materdavad ja nüüd siis on järsku pettunud selles maailmas ja paanitsevad...mis inimene ise otsustab teha on ka täpselt õige talle.Otse loomulikult ju tahavd päris paljud meist olla suuremad,kui geneetika neile lubab,miks ka mitte?Inimesele meeldib suurus siis aga palun,kasutab siis steroide kui tahab ja sel juhul pole siin miskit halba,vähemalt minu suhtumine on nii,kui inimene tahab olla suurem ja steroide kasutada siis palun,tervisele see head ei tee kuid mis see teiste öelda kas ta võib rikkuda veidike oma tervist et olla suurem või ei, inimese enda asi ju kas ta seda tahab või ei.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tegi M.Kalmus, mis ta tegi, mis sellest enam siin kiruda ja näägutada, et " Kas sellist Bonsunat me tahtsimegi ? " Vorm oli/on tal tõesti super hea ja vaevalt, et see ainult kemmi näol toimus, kindlasti nagu M ütles, andis see lisa energiat, aga tööd ja vaeva tegi mees ikkagi ! Kõik võiksid juba aru saada, et kui tahad midagi vähegi saavutada, siis tehakse selle jaoks kõik..vahendeid valimata. Loomulikult võivad mõned ( suurem osa) olla siin olla pettunud, et miks nii ja tegi see Mees, kuid nagu Kalmus ütles, siis kehaehitaja ollakse hingelt ja seda ei mõista selline inimene, kes seda ei ole. Paljud foorumi lugejad käivad ja teevad trenni-jõusaali hobikorras ja nad ei mõista, kui tähtis on kehaehitajale tema peegelpilt, mille ehitamine ei lõpe iial ja millega rahul ei olda mitte kunagi. Kõik, kes on südamega asja juures tahavad oma arengut veidi kiirendada...mina isiklikult ei näe selles midagi halba, kui rahakott lubab ja on tahtmist ja viitsimist, siis õige kehaehitaja teab, kuhu pöörduda ja mida teha, et saada veel suuremaks. Keda me varsti siin lavalaudadel peale suure Oti nägema hakkame ? ? ? Kindlasti ei tasu nüüd kõigil algajatel ja noortel herr Kalmust järgi teha, sest kindlasti arengu potentsiaali on kuhjaga, aga viitsimist njetu. Kui areng on peatunud aastatega ja inimene on teinud selleks kõik - hea kõva regulaarne trenn, tegijate poolt koostatud toitumiskava ning fitness.ee-s müüdavad toidulisandid, siis tuleb lihtsalt otsida vastust mujalt oma probleemile.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mine netti, mis sõnavõitlus siin käib, 2 lehekülge postitusi sõnelustega juurde tehtud selle päikesepaistelise päeva jooksul. :P

Igaljuhul, Marek, mind isiklikult abs ei koti, mis sa teind oled, mida oled sisse ajand vms, see on igaühe oma valik, keegi pole siin süüdimõistja, k.a mina, mind huvitab (loe: nagu pind mu mõistuses) just see, miks sa nüüd väidad artiklis, ühes lauses teistsugust juttu Oti kohta. Mind lausa häirib see, tahaks sellele küsimusele vastust. Põhimõtte pärast. Mõned aastad tagasi tümitasite te Otiga siin ühes vanas teemas teineteist, kes on pannud ( pole pannud) ja mida pannud. Nüüd ütled rahumeeli, et ainuke puhas poiss on Ott. No kus see loogika on nüüd. Kui sa nüüd saad aega ainult vastata sellele küsimusele, siis saan lõpuks hingerahu kah B)

PEACE ! ! !

- Lauri.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aga ka neid ei mõista ma hukka, sest tean väga hästi mis tähendab olla hingelt kehaehitaja. NEED MEHED ARMASTAVAD OMA ALA JA SEE ONGI KULTURISM. NEID EI HUVITA MIS SAAB 10 AASTA PÄRAST.

Väga õige, aga sellest tekib mul küsimus...kui paljud teist kasutaksid steroide kui neil ei oleks absoluutselt kõrvalnähte? Ma usun et 99% teist. Sellega tahan ma seda öelda, et tõsine asjaarmastaja kasutab neid ikka, hoolimata kõrvalnähtudest.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Aga ka neid ei mõista ma hukka, sest tean väga hästi mis tähendab olla hingelt kehaehitaja. NEED MEHED ARMASTAVAD OMA ALA JA SEE ONGI KULTURISM. NEID EI HUVITA MIS SAAB 10 AASTA PÄRAST.

Väga õige, aga sellest tekib mul küsimus...kui paljud teist kasutaksid steroide kui neil ei oleks absoluutselt kõrvalnähte? Ma usun et 99% teist. Sellega tahan ma seda öelda, et tõsine asjaarmastaja kasutab neid ikka, hoolimata kõrvalnähtudest.

Oot ...

nii et see,kes midagi organismi kahjustavat ei kasuta,see ei olegi siis tõsine asjaarmastaja?!

Et siis mida rohkem kulturist organismi kahjustab,mida nooremalt kulturist sureb,seda suurem asjaarmastaja ta on?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Mina arvan samuti,et kui inimesel on eesmärk või asi mida tahta siis on inimese enda otsustada millega ta riskib selle saavutamise nimel.Puhaste võitmine steroididega ehk tõesti võib ebaaus olla,kuid üldiselt tundub et kõik arvavad et see maailm ikka jube puhas kõigest kes siin materdavad ja nüüd siis on järsku pettunud selles maailmas ja paanitsevad...mis inimene ise otsustab teha on ka täpselt õige talle.Otse loomulikult ju tahavd päris paljud meist olla suuremad,kui geneetika neile lubab,miks ka mitte?Inimesele meeldib suurus siis aga palun,kasutab siis steroide kui tahab ja sel juhul pole siin miskit halba,vähemalt minu suhtumine on nii,kui inimene tahab olla suurem ja steroide kasutada siis palun,tervisele see head ei tee kuid mis see teiste öelda kas ta võib rikkuda veidike oma tervist et olla suurem või ei, inimese enda asi ju kas ta seda tahab või ei.

Oma "selgrootust" v6iksite te demonstreerida kusagil mujal B)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

teemast mööda veits,aga kui oleks ala olümpial,siis meeletult langeks dopingukasutajate hulk ja ala oleks tunnustatud kui spordiala ikkagi.ulme aga oma vanaduses tahaks seda näha. B)

kas mitte see küsimus pole arutusel kunagi olnud? asi arvata selle ongi tagasi lükatud,et olümpiakomitee ei viitsi tegeleda nii suure koormaga..............................

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
...

Nüüd ütled rahumeeli, et ainuke puhas poiss on Ott.

...

Väike mõtlemise koht jah, kas on võimalik "puhtalt" olla 10x Eesti meister alal, kus praktiliselt igal aastal jäädakse dopinguga vahele (arvestades suhteliselt väikest osa, keda üldse kontrollitakse, siis protsentides on vahelejäänute hulk üsna suur) ning nüüd juhtus sama ka tema suurimal konkurendil, kelle võistlustulemused on siiski kehvemad olnud. Et kõik kehvemad mehed tarbivad ja jäävad vahele, aga ikka on nõrgemad ning kõige "kõvem" mees on 100% puhas? (ma ei mõtle selles mõttes 100% puhas, et ei ole nö vahele jäänud, aga et ei ole mitte kunagi ühtegi antud alal keelatud ainete hulka loetavat ainet kasutanud). Hästi ei usu, et sellisel tasemel keegi nii VÄHE "hingelt kehaehitaja" on, et ta oleks jätnud oma eesmärkide saavutamisel "kõik võimalused" kasutamata. B)

Muudetud kasutaja Capricorn poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
teemast mööda veits,aga kui oleks ala olümpial,siis meeletult langeks dopingukasutajate hulk ja ala oleks tunnustatud kui spordiala ikkagi.ulme aga oma vanaduses tahaks seda näha. B)

kas mitte see küsimus pole arutusel kunagi olnud? asi arvata selle ongi tagasi lükatud,et olümpiakomitee ei viitsi tegeleda nii suure koormaga..............................

Tõenäoliselt siis läheks jah asi puhtamaks, sest olümpiasportlasi võidakse testida igal ajal. Ma arvan, et kulturism oleks siis eriti suure luubi all, sest seal ju steroidiest eriti kasu. Aga minu arust oleks lahendus väga lihtne luua paralleelselt uus liiga, kus võistlevaid sportlasi koguaeg testitakse, see nõuaks jällegi suuremat auhinna fondi, kui praegustel liigadel on. Aaa arvestades, et kulturismis liiguvad niigi väga väikesed rahad ei oleks see ju väga raske, mingil rikkal onul teoks teha. See järel sureks dopingukollide liigad välja ja olekski asi ants. Aja pikku kujuneks sportlastel ka dopingu vastane filosoofia välja ja kulturistid ise hakkaksid siis ka huvi tundma, et nende vastased ikka puhtad oleksid. Mitte nagu preagu, et kõik teavad, et kõik panevad dopingut. Vaid asi muutuks selliseks, et kui keegi vahele jääks oleks ta teiste seas väga taunitud, eluaegne keeld plus avalikkuse põlu alla sattumine.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×