Jump to content
Sign in to follow this  
dorpats

Kaalu tõstmine kui ka rasvaprotsendi langetamine.

Recommended Posts

Niisiis. Olen 17aastane noormees, kes külastab jõusaali 3-4 korda nädalas juba 6 kuud. Olen sellel alal suhteliselt võhik ning seepärast küsingi :P

Lihas on olemas, kuid seda katab minu jaoks liiga suur rasvakiht ( näiteks kõhulihas - kui punni ajada siis on ikkagi näha peal rasva kihti ). Sellest rasva kihist tahaks lahti saada, kuid samal ajal ka kaalu tõsta. Ning mulle tundub, et kaalu tõstmine tõstab ka rasvaprotsenti ( ei tea kui palju see õige on ).

Siit siis küsimus: Kas süüa toite, mis sisaldavad vähe rasva ning palju valke ja süsivesikuid?

Toitumine mõni päev midagi sarnast sellele - http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=20424 - kuid mitte just igapäev ning ka natuke vähem põhjalikult.

Ette tänades.

Ei ei ei...

Rõhku tuleb panna headele rasvadele (kasuta otsingut, loe ka Fred Antsoni postitusi ja artikkleid), siis mõistlikus koguses valke ja veidike ka süsivesikuid. Just viimasega liialdamine koos transrasvadega põhjustavad enamasti rasvakihi teket. Süsivesikuid võiks põhiliselt ainult peale trenni tarbida, ülejäänud aja piirata neid ja oma energiavajadus saada kätte rasvadest. Niimoodi õpetad lisaks oma organismi iseenda keharasvu põletama. Lisaks jõusaalile võid teha ka HIIT treeningut (kasuta jälle otsingut).

Omast kogemusest võin öelda ,et ise kasutasin antud meetodit ja hoolimata sellest ,et kalorihulk oli sama suur ,kui ma kulutasin st. põhimõtteliselt polnud kaloridefitsiiti, võtsin ikka paari kuuga 6-7 kilo alla ja see oli enamus kõik rasv. Nüüd peale dieeti massiperioodil (massikal on ka süsivesikute osakaal veidi suurem) tarbin kuni 4000kcal, samas kulutan 3300-3500kcal. Kaal tõuseb aga rasvaprotsent on suht sama, minimaalselt tõusnud mõne kuuga. Seega need asjad ei ole nn. must-valge..st. et ,kui tarbid rohkem ,kui kulutad, võtad kaalus juurde, vastupidi toimides aga kaalus alla. Aga ,et kõik see süsteem toimiks ,tuleb kõvasti toitumist jälgida, süüa võimalikult kvaliteetseid asju..st. kui sööd jama, näed jama ka välja. Üsna keeruline ettevõtmine ja igaühele ei pruugi see meetod sobida aga tasub proovimist.

Söö rasva, et põletada rasva. Joo vett, et kuivem välja näha. :P Jube lihtne kuigi tundub esialgu ehk ebaloogiline.