Jump to content
Sign in to follow this  
Goleteral

Uue kava koostamine.

Recommended Posts

Kuna vana kavaga on areng seisma jäänud oli plaanis uus kava luua, varemalt kasutasin 4'jaks jaotatud kava ning areng oli üsnagi kesine.

kesine areng aga peamiselt selle süül et toitumine oli tiba rikkis ja ka kehatüüp pole kõige sobivam(Kujutage ette puhast ektomorfi :rolleyes: )

Nüüdseks olen trenni teinud 3 kuud, artikleid ja muid huvitavaid tarkusterasid lugenud aga ligemale 6 kuud ning nende põhjal sai kokku pandud uus kava:

* Kükk(Jalg)

* Rinnalt surumine(Rind)

* Plokil allatõmbed(Selg, eks?)

* Hantlitega kõrvaletõsted(Õlg)

* DB Curls(Ei oska eesti keeles isegi õelda mis see on, noh biitsepile hantlitega, irv)

* Kitsa haardega rinnalt surumine

Korduste/seeriate arvuks sellise kava juures soovitatakse teha 10-8-6-15, pidavat olema kõige parem ektomorfile, parajalt intensiivsusega, siit aga küsimus, selliste korduste/seeriate puhul mis oleks kõige sobivam puhkusaeg? Üks vend ütleb et ära üle 1 minuti puhka, teine kisab et lase vabalt 3 minutit.

Ise olen arvamusel et kui tegemist on sellise üldkavaga kus ühe päevaga tehakse igale kehaosale üks harjutus peaks olema ka puhkeaeg üsnagi lühike, eks?

Plaanis teha seda kava 3x nädalas.

(Ahjaa, eesmärgiks on siis massi koguda tulevateks talvekuudeks, :) )

Kuna vana kavaga on areng seisma jäänud oli plaanis uus kava luua, varemalt kasutasin 4'jaks jaotatud kava ning areng oli üsnagi kesine.

kesine areng aga peamiselt selle süül et toitumine oli tiba rikkis ja ka kehatüüp pole kõige sobivam(Kujutage ette puhast ektomorfi :rolleyes: )

Nüüdseks olen trenni teinud 3 kuud, artikleid ja muid huvitavaid tarkusterasid lugenud aga ligemale 6 kuud ning nende põhjal sai kokku pandud uus kava:

* Kükk(Jalg)

* Rinnalt surumine(Rind)

* Plokil allatõmbed(Selg, eks?)

* Hantlitega kõrvaletõsted(Õlg)

* DB Curls(Ei oska eesti keeles isegi õelda mis see on, noh biitsepile hantlitega, irv)

* Kitsa haardega rinnalt surumine

Korduste/seeriate arvuks sellise kava juures soovitatakse teha 10-8-6-15, pidavat olema kõige parem ektomorfile, parajalt intensiivsusega, siit aga küsimus, selliste korduste/seeriate puhul mis oleks kõige sobivam puhkusaeg? Üks vend ütleb et ära üle 1 minuti puhka, teine kisab et lase vabalt 3 minutit.

Ise olen arvamusel et kui tegemist on sellise üldkavaga kus ühe päevaga tehakse igale kehaosale üks harjutus peaks olema ka puhkeaeg üsnagi lühike, eks?

Plaanis teha seda kava 3x nädalas.

(Ahjaa, eesmärgiks on siis massi koguda tulevateks talvekuudeks, :) )

Okay, sa panid mingi kava kokku omale, mis on selle kava põhimõte, ladusid lihtsalt harjutused ritta? Kui sa teed full-body kava, siis vali võimalikult palju baasharjutusi, oma dumbell curls ja plokil allatõmbed jäta kohe välja.Full-body on massi jaoks väga hea, aga seda eeldusel, et on ikka korralik full-body kava.Vähemalt algus on sul õige - kükk, edasi kisub juba rappa.

1)Kükk

2)Jõutõmme

3)Rinnale võtmine

4)Kangi tõmbed kõhuni

5)Rinnalt surumine

Teeb sul kõik lihased korralikult läbi ja harjutused on järjekorras, mis vastab antud liigutuste poolt kaasatava lihasmassi suurusele.Muidugi kui sa oskad ka olümpiatõsteid, siis saaks piirduda ainult nelja harjutusega.Korduste puhul ära üle 10 mine, pigem 4-8 ja pausid pikad, 2-3 min.Seeriaid oleks vast targem 3 teha, muidu venib liiga pikaks.

Tegelt võiksid sa teinekord korralikult läbilugeda kogu postituse enne kui vastad.

Nii ja mis mul siis kahe silma vahele jäi?Ma vastasin su küsimusele, tõin omaltpoolt soovitusi, sa ei pea neid muidugi kuulda võtma.

Nii ja mis mul siis kahe silma vahele jäi?Ma vastasin su küsimusele, tõin omaltpoolt soovitusi, sa ei pea neid muidugi kuulda võtma.

Minu arust kah...vastasid õigesti ju :D

ses suhtes, et sa ütlesid, et tahad massi kasvatada talveks ja sulle soovitati korralikumat Full-body kava, mis sobib Hästi massi kasvatamiseks...miks kohe turja karatakse teistele...:D

Okay, sa panid mingi kava kokku omale, mis on selle kava põhimõte, ladusid lihtsalt harjutused ritta? Kui sa teed full-body kava, siis vali võimalikult palju baasharjutusi, oma dumbell curls ja plokil allatõmbed jäta kohe välja.Full-body on massi jaoks väga hea, aga seda eeldusel, et on ikka korralik full-body kava.Vähemalt algus on sul õige - kükk, edasi kisub juba rappa.

1)Kükk

2)Jõutõmme

3)Rinnale võtmine

4)Kangi tõmbed kõhuni

5)Rinnalt surumine

Teeb sul kõik lihased korralikult läbi ja harjutused on järjekorras, mis vastab antud liigutuste poolt kaasatava lihasmassi suurusele.Muidugi kui sa oskad ka olümpiatõsteid, siis saaks piirduda ainult nelja harjutusega.Korduste puhul ära üle 10 mine, pigem 4-8 ja pausid pikad, 2-3 min.Seeriaid oleks vast targem 3 teha, muidu venib liiga pikaks.

ma vahetaks kükki ja rinnalt surumise kohad ära :D, samuti vahetaks ära jõutõmbe ja kangi tõmbed kõhuni kohad :D - rinnalt surumisega saad ka õlad soojaks ja kui järgmisena teed lailihast siis ongi hea teda rinnale vastu teha, samas rakendad keha hoidmisega juba selja sirutaja ka, rinnale võtuga teed sirutaja korralikult soojaks ja kükki on lõpuks hea teha kui selg soe, kui kükki algul teha siis võib olla halb teha jõutõmmet ja kangi tõmbeid kõhuni kuna jalad tudisevad :D

ehk ma teeks nii ;) võid muidugi proovida igatpidi, et kuidas sulle mõnus on

1)Kükk

2)Jõutõmme

3)Rinnale võtmine

4)Kangi tõmbed kõhuni

5)Rinnalt surumine

Ma küsiks ka, et mis on selle kava põhimõte, ladusid lihtsalt harjutused ritta?

Vaheta harjutuste järjekorda, siis tuleb loogilisem.

Rinnale võtmine arendab plahvatuslikku jõudu, seda peaks tegema trenni alguses, kui lihased ja närvisüsteem on puhanud ja erksad. Aga teha seda peale kükki ja jõutõmmet, kus on jala- ja seljalihased nagunii põhikoormuse saanud, on suht mõttetu, lihased on väsinud ja erksust samuti ei ole.

Kangi tõmbed kõhuni? Eelnevalt on olnud ju jõutõmme ja rinnale võtmine - töötavad samad lihased.