Jump to content
asdfghjkl

kodujuust ja liha

Recommended Posts

Kas pidada seda üldiselt heaks kui kodujuustu (ca 100gr) lihaprae (liha ca 150gr) juurde süia?

Liha- ja piimavalk üheskoos äkki ei mõju hästi? Kas võib juhtuda isegi, et valgutüübid lähevad nii konflikti, et lõpptulemusena keha valku ei saagi, valgud (kodujuust ja liha) tehakse energiaks ja pannakse rasvadepoosse vms, või üks konflikteeruv valk läheb ainult raisku vms?

Võtan salatitaldrikule kuhila igasugu rohelisi taimseid pudinaid, ja ka väikse hunniku kodujuustu.

Põhiprae taldrikule panen aga ohtralt liha-jubinaid, no ja mingeid vesikuid veel, hea kõhutäie saab.

Et kas tohib nii?

Et siis selline mure.

Muudetud kasutaja CharlesRoos poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kas pidada seda üldiselt heaks kui kodujuustu (ca 100gr) lihaprae (liha ca 150gr) juurde süia?

Liha- ja piimavalk üheskoos äkki ei mõju hästi? Kas võib juhtuda isegi, et valgutüübid lähevad nii konflikti, et lõpptulemusena keha valku ei saagi, valgud (kodujuust ja liha) tehakse energiaks ja pannakse rasvadepoosse vms, või üks konflikteeruv valk läheb ainult raisku vms?

Võtan salatitaldrikule kuhila igasugu rohelisi taimseid pudinaid, ja ka väikse hunniku kodujuustu.

Põhiprae taldrikule panen aga ohtralt liha-jubinaid, no ja mingeid vesikuid veel, hea kõhutäie saab.

Et kas tohib nii?

Et siis selline mure.

Muret ei olegi :D

Toitun umbes samas stiilis. Liha ja piimasaadusi koos ei tarbi. Juurvili, aedvili, puuvili, mari.... Nii mitmekesiselt kui v2hegi v6imalik.

Maitsesta toitu! Eestlane ei ole v2ga kodus v2ljaspool soola ja pipart.... Rosmariin, tyymian, mynt, kyyslauk, chillipipar, igasugused paprikad, sibulad jne jne.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Muret ei olegi :D

On. Et mis juhtub kodujuustu ja lihaga üheaegselt kõhus? Kas midagi head või halba?

Toitun umbes samas stiilis. Liha ja piimasaadusi koos ei tarbi. Juurvili, aedvili, puuvili, mari.... Nii mitmekesiselt kui v2hegi v6imalik.

Aga kuidas ma siis saaksin kodujuustu süia. Näen variandina ainult seda, et võtan suure hunniku kodujuustu (selle arvelt, et lihaosa võtmata jätan) ja vast mõned viilud juustu ka jm mitteverise taustaga valke. Sel juhul tuleb sellise toidukorra puhul lihast loobuda, aga seda küll teha ei tahaks kuidagi. Siis küsingi, et mis siis täpsemalt halba juhtub, kui kodujuust jal iha korraga kurgust alla lastakse. Kui üks valkudest (näiteks kodujuust) läheb nö raisku kõhus, valgurolli tal ei teki, lihal aga küll ,siis teksin neid koos süies raamatupidamist teha, et ahah, tglt saime kodujuustu võrra vähem valku olgugi et pistsime kodujuustu sisse, vms kalkulatsiooni saaks teha, et kuidas siis täpsemalt stsenaarium on kui koduj. ja liha paari pannakse, mis siis saab? Mõistate muret?

Maitsesta toitu! Eestlane ei ole v2ga kodus v2ljaspool soola ja pipart.... Rosmariin, tyymian, mynt, kyyslauk, chillipipar, igasugused paprikad, sibulad jne jne.

Toitu maitsestan tihti kõikide pipraliste pulbritega, mida pakutakse, raputan kahte-kolme piprandust toidu peale tavaliselt. Hea on kui toit kegelt nagu põletaks, et selline hea tuline suutäis oleks, siis mõnus peale juua.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
On. Et mis juhtub kodujuustu ja lihaga üheaegselt kõhus? Kas midagi head või halba?

Aga kuidas ma siis saaksin kodujuustu süia. Näen variandina ainult seda, et võtan suure hunniku kodujuustu (selle arvelt, et lihaosa võtmata jätan) ja vast mõned viilud juustu ka jm mitteverise taustaga valke. Sel juhul tuleb sellise toidukorra puhul lihast loobuda, aga seda küll teha ei tahaks kuidagi. Siis küsingi, et mis siis täpsemalt halba juhtub, kui kodujuust jal iha korraga kurgust alla lastakse. Kui üks valkudest (näiteks kodujuust) läheb nö raisku kõhus, valgurolli tal ei teki, lihal aga küll ,siis teksin neid koos süies raamatupidamist teha, et ahah, tglt saime kodujuustu võrra vähem valku olgugi et pistsime kodujuustu sisse, vms kalkulatsiooni saaks teha, et kuidas siis täpsemalt stsenaarium on kui koduj. ja liha paari pannakse, mis siis saab? Mõistate muret?

Toitu maitsestan tihti kõikide pipraliste pulbritega, mida pakutakse, raputan kahte-kolme piprandust toidu peale tavaliselt. Hea on kui toit kegelt nagu põletaks, et selline hea tuline suutäis oleks, siis mõnus peale juua.

hmh...Ma saan aru, et kodujuust yksinda ei t2ida sind piisavalt.

Proovi hapukoorega seda asja parandada.

Toitumine stiilis kartul, kaste, liha...kohupiim, liha..juust, liha jne...Las j22vad nendele, kellel on yksk6ik, mis neil seal sees toimub...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
hmh...Ma saan aru, et kodujuust yksinda ei t2ida sind piisavalt.

Proovi hapukoorega seda asja parandada.

Toitumine stiilis kartul, kaste, liha...kohupiim, liha..juust, liha jne...Las j22vad nendele, kellel on yksk6ik, mis neil seal sees toimub...

Aga mis seal sees toimub kui liha ja kodujuust sees on?

(Kas kodujuustu ja liha summaarne valgu omastatuvus protsentuaalselt saab olema väga väike või, mitu % siis omastatakse sel juhul, või mõlemad valgud omastatakse ära, aga muud komplikatsioonid tekivad, millised ssel juhul?)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Aga mis seal sees toimub kui liha ja kodujuust sees on?

(Kas kodujuustu ja liha summaarne valgu omastatuvus protsentuaalselt saab olema väga väike või, mitu % siis omastatakse sel juhul, või mõlemad valgud omastatakse ära, aga muud komplikatsioonid tekivad, millised ssel juhul?)

Hetkel r22gin ma sulle vaid seda, mida fysioloogid oma uurimist88de p6hjal on leidnud. Ise ei ole seda uurimist88d l2bi viinud...ja ka ei ole ma nii syviti sellesse teemasse l2inud. Liha ja piim on meie (juutide) toidulaual v2ga hoolega eraldatud. Isegi n6ud ja pesemiskoht on erinev.

Ma suhtun sellesse, kui jalgrattasse, mida ma ei hakka leiutama. Kuid...kui ma tulen Tartusse...siis prof. Selma Teesalu peaks siin h2dast v2lja aitama ja andma sellele hea p6hjenduse.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ma joon iga toidu kõrvale piima.. vahel pool liitrit vahel vähem, et 30g valku täis saada. Teen valesti?

Tead...me kipume enamuses kirjeldama inimest nagu grupp pimedaid, kes iseloomustavad kompamise peale elevanti, igayks erinevast kandist.

Kui sa kysid seda biokeemikult siis ta v6ib sulle vastata, et eih...ole miskit. Fysioloog j2lle ytleb, et need asjad ei k2i kokku.

Piim...ei ole jook. Piim on eraldi s88k ja paljudele t2iskasvanutele mitte just sobiv s88k...ma m6tlen siin r66ska piima, keefir on tunduvalt paremini seeditav.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kust selline mõte üldse tekkis? Endale häguselt meenub, et vahepeal oli nn. teadlased kindlaks teinud, et süüa on soovitav vaid nn „sarnaseid“ toiduaineid, selle imendumise eesmärgil. Hiljem jõudis nn. grupp teadlasi järeldusele, et see on bullshit. Rohkem pole selle kohapealt pead vaevanud, aga kas on jälle mõni uus uurimus välja tulnud?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
"Different proteins have different digestive requirements. For example the strongest enzymatic action on milk occurs during the last hour of digestion, whereas on meat it occurs during the first hour and on eggs somewhere in between.

Kas sellest jutust tuleks nii aru saada, et seedimis-protsessis seeduvad erinevad toit-ained erinevatel aegadel (piim seedeprotsessi lõpufaasis ja liha algfaasis), sel juhul, mis tähtsust sel on, mis ajal seedumine toimub, varem või hiljem kõik valgud seeduvad ikkagi (lihavalk saadakse ruten kätte, piim seedub lõplikult lihtsalt hiljem). Siin ei näe ma võimalust, et miskit konflikti tekiks.

PõHimõtteliselt "valede" kombinatsioonide söömisel ei seedu asjad korralikult ja toitained ei imendu.

Seda väidetakse jah palju, ja valkude osas lausa seda, et ühes toidukorras peaks olema üks valk ainult, mitte rohkem. Kuid kuidas seda siis lihtsalt seletada, miks see nii on, mingit selgemat põhjendust tahaks teada, mitte pimesilmi seda kuulda võtta. Ei saa aru, miks kodujuust ja liha konflikti peaks minema, mis põhjusel.

Loogilines eletus võiks olla midagi sellelaadset, et seedeprotsessis on ainult üks lõplik kogus ensüüme/valgulagundajaid, mida on kindel kogus ja mis vallanduvad tegutsema ühel ajahetkel ja üheks korraks, et siis teisisõnu, valgu lagundamiseks on kindel ports lagundajaid ja need lastakse organismis jooksu ühe korra ühes koguses, ja kui nüüd juhtub, et liha on juba lagundatud nende poolt seedeprotsessi alguses, siis ongi valgu lagundamiseks ressurss otsas, ja valgud (muna, piim) mille lõplikuks lagundamiseks ollakse valmis alles hiljem, neid valke enam ei suudeta siis lagundada, kuna enam pole neid lagundavaid ensüüme/lagundajaid. Kui sedalaadi seletus tõene oleks, siis see oleks küll loogiline ja selle võtaks kuulda, aga poel sedalaadi seletust veel kuulnud, ega eriti loogilisi muid seletusi, on vaid pimesi-teadmine, et piima ja liha mitteko mbineerida. Kui keegi oskaks selgelt ära seletada, miks kodujuust ja liha üheskoos konflikteeruvad, siis kuulaks hea meelega.

Aga võib uskuda siis vähemalt seda, et kodujuustu jal iha koosluse korral osa summaarsest valgust jääb omastamata, eelmise postituse baasil.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Correct food combinations are important for proper digestion, utilization, and assimulation of the nutrients our body needs to sustain life. Different foods require different digestive enzymes to aid in the digestive process - some acid, some alkaline. When acids and alkalines come in contact, they neutralize each other and retard digestion.

Protein foods require a highly acidic environment for digestion while carbohydrates (starches, fruit and sugars) and fats require a more alkaline medium. Anytime 2 or more foods are eaten at the same time, and those foods require opposite conditions for digestion, the digestive process is compromised.

Selle põhjal ütleks jah, et kuna valkude seedimiseks on vaja happelisi seede-ensüüme ja rasvade jaoks aluselisemaid, siis samal ajal sööduna, tehakse mõlemat seede-ensüümi mis üksteist neutraliseerivad ja ei lagundata korralikult kumbagi, vaid jääb soolde käärima/hapnema...

Seal on jah juttu valkude ja rasvade kombinatsioonist, mind huvitab protein-and-protein (liha ja kodujuust) kooslus hetkel. Lugesin ka ph-aspekte (aluselisus, happelisus) natuke, aga valgud on valgud, neile vaja samasugust keskonda niikuinii, olgu siis liha või kodujuust, sama aluseline/happeline keskond mõlemale sobilik, et see nagu ka eriti ei seleta asja, see jutt seletab valk+rasv kooslust.

KUI viitsid loe see artikkel läbi, seletab natuke veel seda "keemiat" seal taga:

http://www.puristat.com/bloating/foodcombining.aspx

viitsin, loen.

Muudetud kasutaja CharlesRoos poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Each of these categories requires different digestive enzymes to properly and fully digest. You can combine only proteins from grains and beans but none of the other types should be combined with each other.

A meal containing a lot of protein combinations results in your digestive juices becoming depleted and your food is not fully digested.

Et ikkagi on eri proteiinide puhul vajalikud erinevad ensüümid. Nagu sa pakkusid, palju erinevate valkude korral saavad need ensüümid otsa.

Tundub kuidagi nii jah olema siis. Päris selge asi ikka pole siiski:)

"digestive juices becoming depleted" - Mis moodi täpsemalt ja miks need maomahlad siis ära kurnatakse? Kas seletada nii, et oletame, et on kodujuustu-ensüüm ja liha-ensüüm korraga lagundamas toitu, üks ensüüm peaks tegelema kodujuustuga, teine lihaga. Võib-olla siis juhtub see, et kodujuustu-ensüüm oskab tegelikult ka liha lagundada, ja läheb siis koos liha-ensüümiga liha kallale, liha-ensüüm aga läheb osaliselt kodujuustu kallale, kuna mõlemad pole spetsialiseerunud otseselt vastavale valgutüübile, siis saavad nad selel tööga üsna raskelt ja kulukalt ja halvasti hakkama, ja tulemuseks on see, et valgu-lagundamis-ensüümid on otsas, ja valgud osaliselt lagundatud. Nii äkki saaks asja seletada. Praegu ei ole veel päris selge siiski, mis moodi need ensüümid seal siis konflikti lähevad.

--

deplete - kahandama, ära kulutama; tühjaks ammutama, tühjendama; (ära) kurnama

--

Infoks vee lseda, et need valgulagundamis-ensüümid, millest jutt on käinud, et neid saab ka toidulisandi näol tarbida, et neid organismis siis piisavalt oleks, ensüüm "Bromelain", mis sisaldub ananassis on üks selline ensüüm näiteks:

http://www.smartbodyz.com/Bromelain-pineap...nzymes-Dose.htm

Kas selle ensüümi tarbides võiks loota, et organism suudab suuremas koguses (ja/või erinevaid konflikteeruvaid valke) paremini omastada?

---

Kui see kellegile veel huvi pakkuma peaks ja leiab seletuse, mida halba täpsemalt nende ensüümidega juhtub eritüüpi valkude korral, siis andke teada.

Hetkel on selge vaid see, et eritüüpi valkude korral, ei seedita korralikult neid valke läbi, ja võib öelda, et valk jääb omastamata.

Muudetud kasutaja CharlesRoos poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Tundub kuidagi nii jah olema siis. Päris selge asi ikka pole siiski:)

"digestive juices becoming depleted" - Mis moodi täpsemalt ja miks need maomahlad siis ära kurnatakse? Kas seletada nii, et oletame, et on kodujuustu-ensüüm ja liha-ensüüm korraga lagundamas toitu, üks ensüüm peaks tegelema kodujuustuga, teine lihaga. Võib-olla siis juhtub see, et kodujuustu-ensüüm oskab tegelikult ka liha lagundada, ja läheb siis koos liha-ensüümiga liha kallale, liha-ensüüm aga läheb osaliselt kodujuustu kallale, kuna mõlemad pole spetsialiseerunud otseselt vastavale valgutüübile, siis saavad nad selel tööga üsna raskelt ja kulukalt ja halvasti hakkama, ja tulemuseks on see, et valgu-lagundamis-ensüümid on otsas, ja valgud osaliselt lagundatud. Nii äkki saaks asja seletada. Praegu ei ole veel päris selge siiski, mis moodi need ensüümid seal siis konflikti lähevad.

--

deplete - kahandama, ära kulutama; tühjaks ammutama, tühjendama; (ära) kurnama

--

Infoks vee lseda, et need valgulagundamis-ensüümid, millest jutt on käinud, et neid saab ka toidulisandi näol tarbida, et neid organismis siis piisavalt oleks, ensüüm "Bromelain", mis sisaldub ananassis on üks selline ensüüm näiteks:

http://www.smartbodyz.com/Bromelain-pineap...nzymes-Dose.htm

Kas selle ensüümi tarbides võiks loota, et organism suudab suuremas koguses (ja/või erinevaid konflikteeruvaid valke) paremini omastada?

---

Kui see kellegile veel huvi pakkuma peaks ja leiab seletuse, mida halba täpsemalt nende ensüümidega juhtub eritüüpi valkude korral, siis andke teada.

Hetkel on selge vaid see, et eritüüpi valkude korral, ei seedita korralikult neid valke läbi, ja võib öelda, et valk jääb omastamata.

Mitte ainult, et omastamata... Hilisemas elus hakkate j2rjest rohkem ja rohkem p88rama t2helepanu (kui teil juhtub olema hea arst..) organismi detoksifikatsioonile, kuna teil on tekkinud mingid seletamatud symptomid :rolleyes:

Yks sellistest patoloogilistest ilmingutest on grotesksed depoorasvade ladestumised. Yks p6hjustest on kindlasti ainevahetuse k2igus tekkinud toksiinid.

Kuid..eks te ise tea...oma keha...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Mitte ainult, et omastamata... Hilisemas elus hakkate j2rjest rohkem ja rohkem p88rama t2helepanu (kui teil juhtub olema hea arst..) organismi detoksifikatsioonile, kuna teil on tekkinud mingid seletamatud symptomid :)

Yks sellistest patoloogilistest ilmingutest on grotesksed depoorasvade ladestumised. Yks p6hjustest on kindlasti ainevahetuse k2igus tekkinud toksiinid.

Kuid..eks te ise tea...oma keha...

Detoksifikatsioon ehk keha mürkidest vabastamine (näiteks Detoks-dieedi nöol) on jah tagajärgedega tegelemine, mõistlikum oleks ennetavalt tagajärgi ennetada nö. Mürke tekib kehasse väga paljudel asjaoludel, kui palju ja milliseid mürke erinevate valguallikate konfliktis aga tekib, seda tahaks hea meelega teada, võib-olla on tegu tühiselt väikse kaaluga probleemiga, kui kombineerida erinevaid valke.

Hetkel r22gin ma sulle vaid seda, mida fysioloogid oma uurimist88de p6hjal on leidnud. Ise ei ole seda uurimist88d l2bi viinud...ja ka ei ole ma nii syviti sellesse teemasse l2inud. Liha ja piim on meie (juutide) toidulaual v2ga hoolega eraldatud. Isegi n6ud ja pesemiskoht on erinev.

Ma suhtun sellesse, kui jalgrattasse, mida ma ei hakka leiutama. Kuid...kui ma tulen Tartusse...siis prof. Selma Teesalu peaks siin h2dast v2lja aitama ja andma sellele hea p6hjenduse.

Erinevate valkude kombineerimine pole hea, see on selge(ks saanud) :rolleyes:

Ja erinevad ensüümid on mõeldud erinevate valkudega tegelemiseks.

Aga mis täpsemalt nende ensüümidega ja seedeprotsessiga juhtub siis, et ei saada hakkama kahe valgutüübiga (liha ja kodujuust)? Kui Selma või keegi annaks detailsema selge seletuse, siis oleks väga huvi kuulda. Mis see detailne teadmine annaks? Esiteks rahuldaks uudishimu, teiseks, kui teada asja olemust täpselt, siis teaks mõelda, millised võiksid olla lahendused valgu-konfliktile ja tekiks uued mõtted ja nende tagajärjel uued kasulikud teadmised (miskit ensüümide tarbimisest v-b oleks huvitav ja seonduv selle teemaga), kolmandaks oleks hea edaspidi osata kellegile seletada selgelt asjaolu, mitte aga seletada stiilis "asjad on nii, ja usume seda pimesi, seletada ei oska".

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
vabandust, kui selle kohta postitus juba oli. aga kui n2iteks syya kartulit lihaga, siis kumba peaks rohkem s88ma?

Kartulit ei s88da lihaga...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
ongi kohe nii hull ,et kui võtad paki kodujuustu ja ampsu sinki siis on kõik kodujuustu valk tühja läinud? piim ja muna lähevad koos?

Tyhja l2inud...on subjektiivne m22ratlus.

Kui me oleme noored, siis me ei p88ra t2helepanu, kuidas me enese eest hoolt kanname, saame vanemaks siis syydistame k6igis probleemides, kas siis geneetikat v6i p2ikesekiirgust...kuid kindlasti mitte iseennast.

Aminohappeid saad ikka... samas ka rohkelt toksilisi ainevahetuse j22kprodukte.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuidas muna ja piimatoodete koos tarbimisega on?

ja kui süüa tuunikala võileiva kõrvale ka singivõileiba ?

Muudetud kasutaja Renxu poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Piimatooteid ei soovitata üldse ju koos teiste toidugruppidega koos süüa, kui siis ainult täiesti eraldi.

Kui erinevaid valke ei tasu üheskoos korraga süia, siis see toode tundub olema valel teel oma kontseptsiooniga, nagu mina aru saan:

Milk & Egg
[Universal]
280.00EEK
3+ 250.00EEK
Milk & Egg
Pilt suuremalt

Milk&Egg

• Piima- ja munavalge valgu segu
• Suurendab lihasmassi
• Imendub aeglaselt

Vanakooli kulturistid kasvasid üles piima-ja munavalge valguga. Nendele on nüüd ideaalne toode Milk & Egg, mis on kombinatsioon piimavalgust (casein & lactalbumin) ja munavalge valgust (albumin). Uuringud näitavad, et sellise toote ja anaeroobse treeningu kombinatsioonis on tulemuseks märgatav lihasmassi kasv. Koostises on ainult aeglaselt imenduv valk.

http://shop.fitness.ee/product_info.php?products_id=463

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×