Fdvk 82 Report post Posted April 29, 2008 Tere, eelmine nädal kolmapäeval hakaks ala selg paremalt poolt õrnalt valutama.Siis valutas kuni laupäevani ja laupäeval mängisin jalgpalli ja 1h peale jalkat hakkas veel hullemini valutama ei saanud eriti kõndida, jooksmisest rääkimata.Pühapäeval valutas,esmaspäeval hakkas vaikselt üle minema ja täna peale kehalist hakkas uuesti valus.Kehkas oli palju spurte siis hakkaski valus.Millest see tulla võis? Share this post Link to post Share on other sites
Amarillo 1 Report post Posted April 29, 2008 Tere, eelmine nädal kolmapäeval hakaks ala selg paremalt poolt õrnalt valutama.Siis valutas kuni laupäevani ja laupäeval mängisin jalgpalli ja 1h peale jalkat hakkas veel hullemini valutama ei saanud eriti kõndida, jooksmisest rääkimata.Pühapäeval valutas,esmaspäeval hakkas vaikselt üle minema ja täna peale kehalist hakkas uuesti valus.Kehkas oli palju spurte siis hakkaski valus.Millest see tulla võis?6 esimest kuud tuleks vältida täiskükke ja jõutõmmet , tüüpiline probleem, eriti veel noorukitel. Share this post Link to post Share on other sites
Fdvk 82 Report post Posted April 29, 2008 Jõutõmmet pole kunagi teinud, ja 2 nädalat tagasi reedel tegin täiskükke mingi 4 tükki, proovisin lihtsalt. Share this post Link to post Share on other sites
Raivo Piiber 21 Report post Posted April 29, 2008 6 esimest kuud tuleks vältida täiskükke ja jõutõmmet , tüüpiline probleem, eriti veel noorukitel.Mis sa nüüd sellega mõtlesid? Share this post Link to post Share on other sites
Amarillo 1 Report post Posted April 29, 2008 Jõutõmmet pole kunagi teinud, ja 2 nädalat tagasi reedel tegin täiskükke mingi 4 tükki, proovisin lihtsalt.sel juhul külasta spordiarsti, põhjuseid võib olla palju Share this post Link to post Share on other sites
Fdvk 82 Report post Posted April 29, 2008 Spordiarsti juurde ma küll ei satu. Share this post Link to post Share on other sites
vaher 0 Report post Posted April 29, 2008 6 esimest kuud tuleks vältida täiskükke ja jõutõmmet , tüüpiline probleem, eriti veel noorukitel.?????????Alguses shake-ga selline jutt ja nüüd jõutõmmetega ja kükkidega? Ma ei kujuta ette, mida need noored üldse varsti teha tohivad. Share this post Link to post Share on other sites
Tuki 0 Report post Posted April 29, 2008 Spordiarsti juurde ma küll ei satu.no siis elad valuga. Jotis on üks spordiarst ju, pole nii kauge maa minna Share this post Link to post Share on other sites
Fdvk 82 Report post Posted April 29, 2008 kus kohas jotis? Share this post Link to post Share on other sites
bulldog 0 Report post Posted April 29, 2008 minu seljajamad oli ka enne jõutõmbe tegemist kolossaalsed umbes 3 aastat tagasi oli selg nii nässus, et kui vale nurga all kummardasin lõi jalad üldse alt ära siis hakkasin tasapisi tegema jõutõmmet, esialgu üldse tühjalt, lihtsalt ettekummardused 50 - 100 - 200 korda jne siis raskusega natukese haaval tänaseks on jõutõmbe rekord 200kg ilma tõstevöö ja tõsterihmadeta seega just tuleb teha jõutõmmet ja kükke aga ettevaatlikult ja puhta tehnikaga. ehk kui enne pole üldse teinud siis tasuks teha minimaalse raskusega maksimaalsed kordused, siin kunnid ja spetsid võivad muidugi vaielda ja möllata aga mind selline tegemine aitas ja mott:) Share this post Link to post Share on other sites
R.Tamm 3 Report post Posted April 29, 2008 (edited) minu seljajamad oli ka enne jõutõmbe tegemist kolossaalsed umbes 3 aastat tagasi oli selg nii nässus, et kui vale nurga all kummardasin lõi jalad üldse alt ära siis hakkasin tasapisi tegema jõutõmmet, esialgu üldse tühjalt, lihtsalt ettekummardused 50 - 100 - 200 korda jne siis raskusega natukese haaval tänaseks on jõutõmbe rekord 200kg ilma tõstevöö ja tõsterihmadeta seega just tuleb teha jõutõmmet ja kükke aga ettevaatlikult ja puhta tehnikaga. ehk kui enne pole üldse teinud siis tasuks teha minimaalse raskusega maksimaalsed kordused, siin kunnid ja spetsid võivad muidugi vaielda ja möllata aga mind selline tegemine aitas ja mott:)Ilmselt oli tegu kõhulihaste ja/või puusapainutajate ja seljasirutajalihaste vahelise disbalansiga.PS! Edit, kuna parandasin kirjaviga. Edited April 29, 2008 by prussak Share this post Link to post Share on other sites
vaher 0 Report post Posted April 29, 2008 minu seljajamad oli ka enne jõutõmbe tegemist kolossaalsed umbes 3 aastat tagasi oli selg nii nässus, et kui vale nurga all kummardasin lõi jalad üldse alt ära siis hakkasin tasapisi tegema jõutõmmet, esialgu üldse tühjalt, lihtsalt ettekummardused 50 - 100 - 200 korda jne siis raskusega natukese haaval tänaseks on jõutõmbe rekord 200kg ilma tõstevöö ja tõsterihmadeta seega just tuleb teha jõutõmmet ja kükke aga ettevaatlikult ja puhta tehnikaga. ehk kui enne pole üldse teinud siis tasuks teha minimaalse raskusega maksimaalsed kordused, siin kunnid ja spetsid võivad muidugi vaielda ja möllata aga mind selline tegemine aitas ja mott:)Kui jõutõmme seljavalu ära võttis siis sai põhjus olla vaid üks- seljalihaseid ei olnud sul ollagi, treenisid arvatavasti vaid kõhulihaseid. Ja nii juhtubki. Kükk ja jõutõmme peab olema 100% iga jõusaali harrastaja kavas. Õige tehnika on loomulikult esmatähtis, need harjutused on väga ohtlikud ja vale tehnikaga võib väga kergesti trauma tekitada. Share this post Link to post Share on other sites
Tuki 0 Report post Posted April 29, 2008 kus kohas jotis?jotis elab Gunnar Männik, eesti jalka koondise spordiarst. Uuri elu, ta teeb küll visiite nii ja võtab vastu. Share this post Link to post Share on other sites
bulldog 0 Report post Posted April 29, 2008 Kui jõutõmme seljavalu ära võttis siis sai põhjus olla vaid üks- seljalihaseid ei olnud sul ollagi, treenisid arvatavasti vaid kõhulihaseid. Ja nii juhtubki. Kükk ja jõutõmme peab olema 100% iga jõusaali harrastaja kavas. Õige tehnika on loomulikult esmatähtis, need harjutused on väga ohtlikud ja vale tehnikaga võib väga kergesti trauma tekitada.jaah eks ikka halb treenitus aga see pole ju siin minu teema seljavaludega poiss peaks siiski vaatama välja miske see puhas jõutõmme on ja seda võib vabalt seesama soovitet spordiarst näidata Share this post Link to post Share on other sites
Fdvk 82 Report post Posted April 30, 2008 (edited) Eks ma proovin jõutõmmet ja vaatan tehnikaid youtube's. Edited April 30, 2008 by Fdvk Share this post Link to post Share on other sites
kuura 0 Report post Posted April 30, 2008 mida te mõtlete jõutõmbe all?mul endal ka alaseljaga jamad... Share this post Link to post Share on other sites
Rambo vend 30 Report post Posted April 30, 2008 Mul praegu sama värk, ise süüdistan ilma. Selg läheb kergesti märjaks aga külm tuul tõmbab läbi. Share this post Link to post Share on other sites
Martti K. 0 Report post Posted April 30, 2008 mida te mõtlete jõutõmbe all?mul endal ka alaseljaga jamad...http://www.youtube.com/results?search_quer...mp;search_type=http://www.youtube.com/results?search_quer...mp;search_type= Share this post Link to post Share on other sites
ROtter 198 Report post Posted April 30, 2008 Seljalihaste treenimist alustage parem sellest harjutusest "good morning". http://www.exrx.net/WeightExercises/Gluteu...oodMorning.html Share this post Link to post Share on other sites
Martti K. 0 Report post Posted April 30, 2008 (edited) Kui esmakordselt jõutõmmet tegin, tundsin, et selg on nõrk. Hakkasin tegema seda harjutust http://www.fitness.ee/lehed/tooriistad/har...alaselg/137.gif , tegin seda ca. 2,5 kuud ja kui jõudsin tagasi jõutõmbe juurde, oli selg ikka kõvasti arenenud ja jõutõmme on nüüd üks mu kolmest lemmik harjutusest Edited April 30, 2008 by Ixus Share this post Link to post Share on other sites