Jump to content
Sign in to follow this  
Fitness113

tervist ott ma tahtsin küsida ,et mis seeriatega tuleks tratsepi teha ehk kaelalihast

Recommended Posts

Mina kui tähenärija tahaks öelda, et kui juba targematelt nõu küsima hakata - eriti Oti käest, siis võiks niipalju vaeva näha, et ühes lauses ei oleks kaks viga.

Tänu sellele võivad vastused ka kiiremini tulema hakata ;)

Kuna ootad Oti vastust, siis mina soovitama ei hakka. Küll aga parandan sind - trapets pole kaelalihas.

Muide, trapets algab koljult ja on seega ka kaelalihas.

Mina kui tähenärija tahaks öelda, et kui juba targematelt nõu küsima hakata - eriti Oti käest, siis võiks niipalju vaeva näha, et ühes lauses ei oleks kaks viga.

Tänu sellele võivad vastused ka kiiremini tulema hakata ;)

Sa ei kujuta ette kuidas isegi aastaid treeninud mehed räägivad. Olen kuulnud ka sõna "triips". Arvatavasti triitsepsi kohta.

Aga kõik ei ole bioloogid ja pole vaja uue kasutaja esimest postitust kohe maha teha. (Ära võta isiklikult ;) ). Ta parandas juba paar viga ära, kuigi lause algab tal nagu rate.ee kommentaariumis väikese algustähega.

Sa ei kujuta ette kuidas isegi aastaid treeninud mehed räägivad. Olen kuulnud ka sõna "triips". Arvatavasti triitsepsi kohta.

Aga kõik ei ole bioloogid ja pole vaja uue kasutaja esimest postitust kohe maha teha. (Ära võta isiklikult ;) ). Ta parandas juba paar viga ära, kuigi lause algab tal nagu rate.ee kommentaariumis väikese algustähega.

triits, triic mitte triips

Muide, trapets algab koljult ja on seega ka kaelalihas.

Trapets ulataub pea poolde selga ja katab tagant ka õlgu, see, et ta kaelast algab, võib ta ju tehniliselt "kaelalihaseks" teha, kuid kaelalihaseid treenides ei mõelda siiski trapetsit.

TEMA mõtles, teisi pole küll näinud-kuulnud trapetsist kui kaelalihasest rääkimas.

Ma saan aru, mis sa soovid teada. Ma ei hakka detailide kallal norima. Trapetsit teen koos seljalihaste treeninguga ja üldjuhul 3-4 seeriat 6-10 kordust. Ei kasuta väga suuri raskusi, rohkem tunnetus ja amplituut on see, millele keskendun. Arvestama peab sellega, et trapets saab koormust nii teiste seljalihaste treeninguga kui ka õlalihaste treenimisel, nii et väga palju ei ole mõtet teda lõhkuda teha.