Jump to content
daman

Kiire hommikusöök.

Recommended Posts

Milline oleks kiire ja toitev hommikusöök? Ajapiiriks seaks umbes 3 minutit, kõik võivad pakkuda. Eesmärgiks oleks siis teha selline tšempionide eine, mis maitseks suht OK ja mis sisaldaks piisavalt toitaineid, minimeerides samas söömiselel tehtavat ajakulu.

Hetkel minu variant (ka reaalselt kasutuses): Tabletid (toidulisandid), lonks oliiviõli, klaas mahla ja/või piima, pool maitsestamata kohupiima 5% (~200g) või 400g gefiluse maitsestamata jogurtit, mõni viil sinki. Vahel ka õun või avokaado otsa. Aega võtab söömine kokku umbes 2 minutit (suure õuna puhul pisut rohkem).

2 minutiga on küll ränk lahmimine ju.. Pluss kui juba mingeid tablette kah võetakse, siis peaks ikka toekamalt sööma ju. Müsli jogurtiga nt.

Ma soovitaks sinna kohupiima sekka panna tilk jogurtit, nisukliisid ja kaneeli ja mõned rosinad ja kookoshelbeid ja varem valmis riivitud porgandit.

Kõige kiirema hommikusöögi saab koksist...

Kasutan ka ise seda... aga pärast seda hakkan õiget hommikusööki tegema.

Ma soovitaks sinna kohupiima sekka panna tilk jogurtit, nisukliisid ja kaneeli ja mõned rosinad ja kookoshelbeid ja varem valmis riivitud porgandit.

No on maiasmokk krt :D

Aga tegelikult on mul üsna sarnane retsept vahel kasutusel.

Ja see Tanki süsteem ka.

Plaan hea, samas ei meeldi mulle siin fraas "varem valmis riivitud".

Mul tavaliselt käib kõik kähku, tarbin asjad otse pakist, kohupiima kaussi ei pane, pool tuubi pigistan kohupiimakreemist otse suhu, punnsuuga mahla/piima kõrvale ja tehtud. Õuna söön juba siis, kui ole nteel tööle. Samas, ega see vist oluliselt aega juurde lisa, kui ma mingi segu endale teeksin ja selle kuskile kaussi paneks ning lusikaga sisse kühveldaks.

Laske ideedel lennata! (P.S. koksi mõõtmine ja korralik šeikimine võtab rohkem aega kui mul kogu hommikusöögi tarbimine, seega koksid on out).

Ääh, 2 viimast soovitust imevad. Ei saa tõusta varem, sest magada on nii hea (see 5 minutit on nii valus, tõsiselt ka noh). Sama hästi ma võiksin endale korraliku hommikusöögi teha ;)

Ääh, 2 viimast soovitust imevad. Ei saa tõusta varem, sest magada on nii hea (see 5 minutit on nii valus, tõsiselt ka noh). Sama hästi ma võiksin endale korraliku hommikusöögi teha ;)

Jäta siis vaps söömata. Kõik mred murtud. Pea tõusma ega sööma :o

No on maiasmokk krt ;)

Aga tegelikult on mul üsna sarnane retsept vahel kasutusel.

Ja see Tanki süsteem ka.

Heh jah... kui pole vaja kaloraaži piirata ja hommik ka veel pealekauba... mulle meeldivad maitsvad asjad:) Kaneel on üldse superasi maitse andmiseks...

Anyway - rääkides porgandist, siis mina üldiselt riivin endale vabal hetkel köögikombainiga liitrise jäätisekarbitäie porgandit valmis ja siis võtan seda sealt kui vaja.

Üks mõnus ja lihtne ampsuretsept on mul veel:

(Eelistatavalt MuMuu) 4% kodujuust + (Salvesti) pohlasalat (96 kcal / 100 g) = NÄMMU!

Laske ideedel lennata! (P.S. koksi mõõtmine ja korralik šeikimine võtab rohkem aega kui mul kogu hommikusöögi tarbimine, seega koksid on out).

Minu jaoks on parim variant see, kui teen enne magamaminekut koksi valmis, hommikul kohe 2rgates v6tan ta kylmast, sinna juurde sepikut ja lonks oliivi6li v6i kreekap2hkli6li ja muidugi vitamiinid veega. Need on tegelikult esimesena.

Hapukoorega kodujuust ja õhtul valmistehtud kama jogurti, keefiri või petipiimaga oleksid minupoolsed soovitused kiireks hommikusöögiks.

Üks võimalus on veel, et ostad eelneval päeval selle kohupiimatoru mingi 400g vms, otsa auk sisse ja lase aga heal maitsta!

See on probleem, kuna naine on olemas, aga ta põõnab veel kauem kui mina. See variant jääb ka ära. 5 minutit hommikul voodis kauem..., mis võiks olla parem?

See probleem muuseas on laiendatav ka mujale, näiteks kui sa ööbid hotellis, vaja varahommikul liigutama hakata ja kus tõesti pole söögi tegemise võimalusi, aga on väike külmik. Mis siis? Ega lambipirni peal ei prae mune, siis pole muud kui pakist otse kurku. Seega peab need "pakk mune kurku" stiilis lollused ja eelnevalt valmis tehtud asjad ära unustada.

Kiire, efektiivne ning täisväärtuslik hommikusöök jätkuvalt teemaks.

karu, kas koks öösel tükki ei lähe ? Ma pole kunagi proovinud üleöö hoida.

Edited by daman

See on probleem, kuna naine on olemas, aga ta põõnab veel kauem kui mina. See variant jääb ka ära. 5 minutit hommikul voodis kauem..., mis võiks olla parem?

See probleem muuseas on laiendatav ka mujale, näiteks kui sa ööbid hotellis, vaja varahommikul liigutama hakata ja kus tõesti pole söögi tegemise võimalusi, aga on väike külmik. Mis siis? Ega lambipirni peal ei prae mune, siis pole muud kui pakist otse kurku. Seega peab need "pakk mune kurku" stiilis lollused ja eelnevalt valmis tehtud asjad ära unustada.

Kiire, efektiivne ning täisväärtuslik hommikusöök jätkuvalt teemaks.

karu, kas koks öösel tükki ei lähe ? Ma pole kunagi proovinud üleöö hoida.

Pane hommikul kell 10 minutit varem tirisema...Pikuta 5 minutit voodis ja tõuse siis üles. ;)

Niimoodi saad tervelt 5 min varem ülesse kui tavaliselt ja aega rohkem. :o

Edited by Henritamm

Kunagi oli meil ühikas kõrvaltoas ka üks vend, kes pani endale alati 3 äratust iga 5 min tagant. Kuna ütles, et talle meeldib hommikul alati veel enne tõusimist põõnata. Aga ennast ajas see lärin päris vähe närvi hommikuti ;) Kuigi mulle jõua kohale, mis mõte sellel 5 min enam on, kui kell heliseb ja kohe voodist välja, siis pole nagu seda probleemi ka enam, et põõnaks edasi. See 5 min on haigus mitte mõnu :o

ma teen kiirkaerahelbeid vaarikatükikestega hommikuks, need paki omad ja umbes 3min ehk läheb tegemisega, 2 pakki kaussi, piim peale ja mikrosse!