Jump to content
Sign in to follow this  
anelka

Paleopitsa

Recommended Posts

Oma uue diiediprogrammi raames saadan õpetuse pitsa valmistamiseks. Seda retsepti ei ole mõtet kaalujälgijate lehelt otsida.

Toiduained:

*hakkliha

*juust

*tomatipasta (naturaalne 2,5g süsiv./100g, sisaldab ohtralt lükopeeni ehk vähi! ravimit)

*kookoshelbed

*munad

*hapukoor

*või

*köögiviljad

*maitseained (karri, küüslauguhelbed)

Pitsapõhi: kookoshelbed ja munad segada ühtlaseks massiks.

Pitsakate: hakkliha kuumutada ettevaatlikult pannil. Lõpuks lisada maitseained, riivitud juust ja tomatipasta.

Valmistamine: pitsapõhi laotada eelnevalt võiga määritud savitaldrikule ja kõige peale pitsakate. 7-8 minutiks kuuma ahju. Seejärel viimistleda hapukoore ja meelepäraste köögiviljadega. Aega kulub max 15 min. Head isu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen seda Anelka retsepti järgi korduvalt valmistanud, ülimaitsev minu arust ja kõht püsib ka pärast terve igaviku täis :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hea on ka kui mingi hapum asi on pitsal, ananass, melon vms asi näiteks.

Melon ja hapu? Kummal meist see maitsem2lu nyyd alt veab? :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma proovin selle hiljemalt peale võistluseid ära:)

(lükopeen vist ikka ennetav mitte ravim)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Melon ja hapu? Kummal meist see maitsem2lu nyyd alt veab? :lol:

Hapu, mõru või soolane, mis vahet sel sõnavaral niiväga on:)

Meloni all mõtlesin virsikut muide:)

Selline kerge hea puuvili, olen amerikana pitsas söönud just virsiku või ananassi lisaga on hea olnud. See min uarvamus:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marineeritud mugulsibulad on muideks pitsa peal väga head.

Neid hästi väikseid pead silmas? :lol:

Sama kehtib marineeritud seente, eriti šampinjonide kohta. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marineeritud mugulsibulad on muideks pitsa peal väga head.

ÖÖÖÖÖÄÄÄÄK

Tellisin kogemata ühe korra nendega ja hea et suutsin toitu kõhus hoida. Puhkasin hetke ja hakkasin neid välja nokkima , aga see nõme maitse jäi ikka külge ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
ÖÖÖÖÖÄÄÄÄK

Tellisin kogemata ühe korra nendega ja hea et suutsin toitu kõhus hoida. Puhkasin hetke ja hakkasin neid välja nokkima , aga see nõme maitse jäi ikka külge ;D

Need on mõnusad hapud.

Ka küüsla-auk on hea.

Share this post


Link to post
Share on other sites
maitse üle ei vaielda :lol:

aga enivei kas pitsapõhi tulebki nii lihtsalt et kookoshelbed ja munad kokku segada?

Täpselt nii lihtne see on.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oma uue diiediprogrammi raames saadan õpetuse pitsa valmistamiseks. Seda retsepti ei ole mõtet kaalujälgijate lehelt otsida.

Toiduained:

*hakkliha

*juust

*tomatipasta (naturaalne 2,5g süsiv./100g, sisaldab ohtralt lükopeeni ehk vähi! ravimit)

*kookoshelbed

*munad

*hapukoor

*või

*köögiviljad

*maitseained (karri, küüslauguhelbed)

Pitsapõhi: kookoshelbed ja munad segada ühtlaseks massiks.

Pitsakate: hakkliha kuumutada ettevaatlikult pannil. Lõpuks lisada maitseained, riivitud juust ja tomatipasta.

Valmistamine: pitsapõhi laotada eelnevalt võiga määritud savitaldrikule ja kõige peale pitsakate. 7-8 minutiks kuuma ahju. Seejärel viimistleda hapukoore ja meelepäraste köögiviljadega. Aega kulub max 15 min. Head isu!

suska palun kogused ka juurde. mina küll ei oska peast arvata, kuidas munade ja kookoshelveste vahekord võiks olla

Share this post


Link to post
Share on other sites
suska palun kogused ka juurde. mina küll ei oska peast arvata, kuidas munade ja kookoshelveste vahekord võiks olla

Sakslane teeb prantsuse kokaraamatu järgi süüa ja helistab maruvihasena toimetusse, küsides, kui palju on näpuotsatäis soola ning maitse järgi pipart. :lol: Kuna tegemist on munadega, siis ära küpseb ta Sul nagunii ja taigna liiga vedelat konsistentsi pole karta, seega kookoshelbeid tulebki lisada maitse järgi. Katseta!

Edited by hehee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kas kookoshelbed tõmbavad ennast niiskust täis ja lähevad pehmeks nii, et neid hamba all pole tunda, või on ikka aru saada, et tegu on kookose- mitte tavalise tainaga?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hapu, mõru või soolane, mis vahet sel sõnavaral niiväga on:)

Meloni all mõtlesin virsikut muide:)

Selline kerge hea puuvili, olen amerikana pitsas söönud just virsiku või ananassi lisaga on hea olnud. See min uarvamus:)

Ilma s6nadeta oleks t6esti hapu...:P ...aga ega t2di ei hammusta. B)

Virsik sobib kyll, arvan, et v6iks proovida ka meie ploomi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sel juhul võiks ju retsepti või pealkirja muuta, või mis :huh:

Piisab kui hapukoore ja juustu taha MÕELDA "vabal soovil". Ma kaldun arvama, et kiirel ajal on kodujuust etem kui üleeetatud vaakumliha. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oma uue diiediprogrammi raames saadan õpetuse pitsa valmistamiseks. Seda retsepti ei ole mõtet kaalujälgijate lehelt otsida.

Toiduained:

*hakkliha

*juust

*tomatipasta (naturaalne 2,5g süsiv./100g, sisaldab ohtralt lükopeeni ehk vähi! ravimit)

*kookoshelbed

*munad

*hapukoor

*või

*köögiviljad

*maitseained (karri, küüslauguhelbed)

Pitsapõhi: kookoshelbed ja munad segada ühtlaseks massiks.

Pitsakate: hakkliha kuumutada ettevaatlikult pannil. Lõpuks lisada maitseained, riivitud juust ja tomatipasta.

Valmistamine: pitsapõhi laotada eelnevalt võiga määritud savitaldrikule ja kõige peale pitsakate. 7-8 minutiks kuuma ahju. Seejärel viimistleda hapukoore ja meelepäraste köögiviljadega. Aega kulub max 15 min. Head isu!

Ma ei saa aru mix panna paleopitsa kui pole "paleo" pitsa?!

Põhja teexin pigem riivitud kartulist, kyyslaugust ja munast, eelkypsetaxin pannil! Ning kasutaxin värsket tomatit ka, kuna purgi ja pudeli toidud pole heas nimekirjas!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pähkel on kindlasti rohkem paleo kui kartul :). Tomat on tegelikult pastana parem kui värskelt, kuna lükopeen "paljuneb" kuumutamisel. Ma ei viitsi enam midagi tagant järele muuta, sest nüüd teavad kyll kõik, et kiviajal hapukoort poes ei müüdud.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×