Jump to content
KaKeegi

Uriin Vs tervis....

Recommended Posts

Olen natuke uurinud nö uriini kasulikkust vms,mitte et oleksin mingi eriline kuse joodik,kuid siiski tekkis mul küsimus kas keegi oskab palun öelda kui kasulik/kahjulik on uriin jõutreeningutele,kunas hea trenni nimel ning veel paremate tulemutse nimel ka selleks valmis....Ette tänades lgp.Trennilised! :)

Kõige parem on, kui jood enne trenni 260 ml ja peale trenni 295 ml. Samuti ei tohiks ära unustada, et kõikidele lihastele, mida üritad kasvatada, määriksid nii hommikul kui õhtul vähemalt 100 ml ( ja seda olenemata trennipäevast). Ära lase ennast heidutada, et kaotad igasuguse sotsiaalse positsiooni ühiskonnas, küll selle oma hiiglaslike lihastega tagasi hiljem võitled :)

möla jätta.. kui vastata ei oska siis pole mõtet ka ilkuda.

Uriini on kasutatud nö rahvameditsiinis. Nii, et ootaks ära Mr.Mesi selgituse. Seda ma igatahes tean, et ammustel aegadel pandi haigetele diagnoose nii, et maitseti kust. Suhkruhaigetel oli see magus jne...

Edited by anelka

Väga õige hr. MEE just nii ongi et tühikarhajatel pole mõtet karata ning Pole rumalaid küsimusi vaid lolle vastuseid,Kuid tänud kõikidele kes siiani abiks olnd:) :)

Kas uriinis kaudu mitte ei saadud kehas kahjulikest ainetest lahti? Neerud ju toodavad uriini ja nemad likvideerivad ka vedelikest mürke. Et siis jood need kahjulikud ained tagasi sisse? Vaevalt see soovitatav on.

Uriin on keha heitvedelik.

Raske uskuda, et see kuidagi kasulik oleks :)

seda kasutatakse rahvameditsiinis küll, aga ei tea küll, et sellega treeningtulemusi taga aetaks...

Millise rahva traditsioonilises meditsiinis uriini juuakse? Haavu on küll ka Eestis uriiniga puhastatud, värskena olevat see puhas ja peale soristades uhub haavast kõntsa välja.

Aga milleks seda juua? On see mõne häda suhtes profülaktiline, või tuleks manustada alles haigestudes? Kas juuakse enda või kellegi teise uriini, värsket või juba laagerdanut?

ma tean ka niipalju, et uriinil pidavat olema desinfitseeriv võime. Kas seda aga jõutreeningul kasutatakse kahtlen väga.. vähemalt pole kuulnud aga loogiliselt ka nagu poleks midagi tuletada mis lisaks jõutreeningule sooritust.

ma tean ka niipalju, et uriinil pidavat olema desinfitseeriv võime. Kas seda aga jõutreeningul kasutatakse kahtlen väga.. vähemalt pole kuulnud aga loogiliselt ka nagu poleks midagi tuletada mis lisaks jõutreeningule sooritust.

Kui tähenärijat mängida, siis ta ei desinfitseeri, vaid toime on nö puhtmehaaniline - survega pestakse haavast mustus välja.

Kui tähenärijat mängida, siis ta ei desinfitseeri, vaid toime on nö puhtmehaaniline - survega pestakse haavast mustus välja.

siin Sa mõistsid mind valesti, mu eesmärk oligi öelda, et minu teada ta DESINFITSEERIB. St nii on mulle kunagi vanaema rääkinud.. See, et survepesu teha - võib ka aiavoolikuga. Uriinil peab olema mingi desinfitseeriv toime kuna vastasel juhul võiks kätt ka kose all puhastada. Aga ma kaldun,et puhtuse koha pealt see ei garanteeriks, et käsi (või mingi muu kehaosa mis puhtastamist vajaks) mädanema ei läheks.

Olen natuke uurinud nö uriini kasulikkust vms,mitte et oleksin mingi eriline kuse joodik,kuid siiski tekkis mul küsimus kas keegi oskab palun öelda kui kasulik/kahjulik on uriin jõutreeningutele,kunas hea trenni nimel ning veel paremate tulemutse nimel ka selleks valmis....Ette tänades lgp.Trennilised! :)

Kõige kindlam on ise järgi proovida. :huh: Näiteks peale trenni tarbitava valgu-süsikate joogi sees kasuta vee asemel nimetatud vedelikku. Mõne kuu jooksul niimoodi toimides peaks juba aimu saama, kas on kasu või mitte. :angry:

siin Sa mõistsid mind valesti, mu eesmärk oligi öelda, et minu teada ta DESINFITSEERIB. St nii on mulle kunagi vanaema rääkinud.. See, et survepesu teha - võib ka aiavoolikuga. Uriinil peab olema mingi desinfitseeriv toime kuna vastasel juhul võiks kätt ka kose all puhastada. Aga ma kaldun,et puhtuse koha pealt see ei garanteeriks, et käsi (või mingi muu kehaosa mis puhtastamist vajaks) mädanema ei läheks.

Nagu ma enne ütlesin, värske uriin olevat(samuti minu teada) puhas, praktiliselt steriilne. Ja kui see tõesti nii on, siis oleks uriiniga pesemine veidi parem variant kui aiavooliku all pesemine, sama teeks välja ka keedetud vesi. Ei ole küll ise õnneks kunagi sellises situatsioonis olnud, kus oleks vaja niiviisi vigastusi tohterdada.

pead ei anna, aga kunagi on nagu kõrva jäänud selline jutt, et need omaaegsed kuulsad ida-saksamaa imenaised jõid ka oma kust + tegid sada muud nippi, et olla võitmatud. kuuldavasti olid nad välja näinud peaaegu nagu mehed, aga nende sportlikud tulemused olid ikka meeletud. kas isegi mitte praegu ei püsi mingi ida-sakslanna tehtud rekord kuulitõukes või kettaheites (või mingil muul sellisel alal)

Edited by Tsaar

pead ei anna, aga kunagi on nagu kõrva jäänud selline jutt, et need omaaegsed kuulsad ida-saksamaa imenaised jõid ka oma kust + tegid sada muud nippi, et olla võitmatud. kuuldavasti olid nad välja näinud peaaegu nagu mehed, aga nende sportlikud tulemused olid ikka meeletud. kas isegi mitte praegu ei püsi mingi ida-sakslanna tehtud rekord kuulitõukes või kettaheites (või mingil muul sellisel alal)

ja üks neist on praegugi mees tänu söödud hormoonidele vms :)

Uriinil oli 2. maailmasõja ajal haava puhastamise eesmärk, sellel oli antiseptiline toime ehk ühesõnaga tappis baktereid. Kuna puudu oli kriisiolukorras meditsiinilistest abivahenditest, et haavu puhastada, siis kasutati uriini(mida tumedam, seda efektiivsem). Sellest võibolla tuligi väljend: "Käib ka sõja ajal" :) Aga noh, praegu Eestis sõda ei käi, niiet ei näe põhjust hakata tegelema väljaheitemeditsiiniga.

Uriinil oli 2. maailmasõja ajal haava puhastamise eesmärk, sellel oli antiseptiline toime ehk ühesõnaga tappis baktereid. Kuna puudu oli kriisiolukorras meditsiinilistest abivahenditest, et haavu puhastada, siis kasutati uriini(mida tumedam, seda efektiivsem). Sellest võibolla tuligi väljend: "Käib ka sõja ajal" :) Aga noh, praegu Eestis sõda ei käi, niiet ei näe põhjust hakata tegelema väljaheitemeditsiiniga.

"Lõplik tõde" Wikipediast: "Urine is generally considered to be sterile. When it leaves the body, however, the urine can pick up bacteria from the surrounding skin, which would contaminate it. However, it is not generally advisable to use urine to clean open wounds for it may feed the infecting bacteria."

http://en.wikipedia.org/wiki/Urine

"Lõplik tõde" Wikipediast: "Urine is generally considered to be sterile. When it leaves the body, however, the urine can pick up bacteria from the surrounding skin, which would contaminate it. However, it is not generally advisable to use urine to clean open wounds for it may feed the infecting bacteria."

http://en.wikipedia.org/wiki/Urine

Mulle see teema iseenesest üldse ei meeldi, aga lugesid "ülivõimsast" Wikipediast ka inimese uriini kategooriat? Seal on kirjas inimuriini kasutusalad.

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_urine

Sa oled küll ajud ära treeninud... :huh:

uudishimu pole patt :)

Uriini joomise toime on analoogne merevee joomisele - rakkudest viiakse rakusisene vesi välja rakkudevahelisse ruumi, selle tagajärjel rakud tõmbuvad kokku ja saavad kahjustatud, tagajärjeks alguses hullumine ja seejärel surm. :)

Mulle see teema iseenesest üldse ei meeldi, aga lugesid "ülivõimsast" Wikipediast ka inimese uriini kategooriat? Seal on kirjas inimuriini kasutusalad.

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_urine

Nüüd lugesin. Vat siis, kes uriini jõid:

"The use of urine therapy as a medical treatment or daily health regimen is uncommon. Aztec physicians used urine to clean external wounds to prevent infection, and administered it as a drink to relieve stomach and intestine problems."

Siit on näha ka Wikipedias olevad vastuolud. Ühes kohas väidetakse, et uriinis hakkavad aja jooksul bakterid elutsema, teisal aga:

"Urine has also been historically used as an antiseptic. In times of war, when other antiseptics were unavailable, urine, the darker the better, was utilized on open wounds to kill bacteria."

Uriini joomise toime on analoogne merevee joomisele - rakkudest viiakse rakusisene vesi välja rakkudevahelisse ruumi, selle tagajärjel rakud tõmbuvad kokku ja saavad kahjustatud, tagajärjeks alguses hullumine ja seejärel surm. :)

No kui tõesti ainult kust või merevett juua, siis küll. Eesti ajal oli mingil määral levinud kopsuhaigete seas noorte rikkumata tervisega poiste kuse joomine. Ju ta siis ikka kuidagi positiivselt mõjus. Puhast kuse-dieeti vaevalt keegi kusagil jah pidada suudab.

Edit: EV algusajal siis 20ndatel, praegu ka Eesti aeg.

Edited by Vägivaldur

Uriini joomise toime on analoogne merevee joomisele - rakkudest viiakse rakusisene vesi välja rakkudevahelisse ruumi, selle tagajärjel rakud tõmbuvad kokku ja saavad kahjustatud, tagajärjeks alguses hullumine ja seejärel surm. :huh:

Kusejoomisel ja hullumeelsusel tundub vähemalt teatud inimeste vaatlemise põhjal küll seos olema. Kuid ma ei oskagi öelda, kumb on põhjus ja kumb tagajärg... hakkasid kust jooma (igapäevaselt),

sest kupli all polnud kõik korras? Või läksid nad kusejoomisest segaseks? Mine võta kinni... :)