Laura Reisalu 2 Teavita postitusest Postitas Mai 18, 2007 Brokoli panniroog (allikas: Tervistav Toit)2 spl heledat või tumedat sojakastet2 tl kartuli - või maisitärklist2 tl suhkrut või mett 1 spl õunamahla või šerrit1 spl riisiäädikat2 tl rapsiõli6 õhukeseks viilutatud šarlottsibulat või 1 sibul2 õhukeseks viilutatud küüslauguküünt3,5 cm värsket õhukeseks viilutatud ingverijuurt2 tikkudeks lõigatud porgandit450g brokoliõisikuid450g peeneks hakitud seguköögivilja nagu oakaunu, apteegitilli, sparglit, hiina kapsast ja idandatud ube100g koorimata mandleid ja päevalilleseemneid2 tl seesamiõliSega sojakaste, tärklis, suhkur, mahl ja äädikas mõõtekannus ühtlaseks. Lisa vett kuni märgini 250 ml ja segage läbi.Kuumuta suurel prae- või wok-pannil rapsilõli, kuni see säriseb. Lisa sibul ja küüslauk ning prae 3-4 minutit.Lisa ingver, porgand ja brokoli, seejärel teised köögiviljad ning viimasena lehtköögiviljad nagu hiina kapsas või idandatud oad. Kuumuta segu 4-5 minutit pidevalt segades. Kui segu tundub liiga kuiv, kata pann kaanega ja vähenda 1-2 minutiks kuumust.Lisa mandlid, päevalilleseemned ja seesamiõli ning prae pidevalt segades 30 minutit nõrgal kuumusel. Vala segule kaste ning sega, kuni panniroog läheb keema. Hauta veel minut ning serveeri kohe.Toiteväärtus:ühe portsjoni kohta:Kalorid: 339 kcalRasvad: 20 gSüsivesikud: 25gKiudained: 10gValgud: 17gNaatrium: 462mgRikkalikult karoteeni, vaske, foolhapet, rauda, magneesiumi, fosforit, A-, C- ja E-vitamiini, tsinki.Mandli ja päevalilleseemned võib asendada 200g kuubikuteks lõigatud tofuga Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides