kuuliks 0 Teavita postitusest Postitas Mai 1, 2007 (muudetud) Millised pähklid on dieedi ja treeningu ajal kõige kasulikumad süüa ? Ise eelistan india pähkleid, need kõige maitsvamad ka. Muudetud Mai 1, 2007 kasutaja kuuliks poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Kristjan-Johannes Konsap 566 Teavita postitusest Postitas Mai 1, 2007 Mina sõin maapähkleid ja päevalilleseemneid. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
jrx 142 Teavita postitusest Postitas Mai 1, 2007 India pähkel ei ole päris pähkel muide:P Ja on pärit üldse brasiiliast tegelikult.Mina eelistan koostise vaatepunktist mandleid. Maitse poolest aga meeldivad väga ka parapähklid ja india pähklid (millest kumbki ei ole tegelikult pähkel) Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
westmark 0 Teavita postitusest Postitas Mai 8, 2007 Ise olen päevalilleseemneid söönud Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Kirsti 0 Teavita postitusest Postitas Mai 8, 2007 Mulle maitsevad mandlid kõige rohkem.Muide, isegi maapähkel ei pidavat tegelikkuses pähklite suguvõssa kuuluma. Segane värk nende asjadega. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Asjalik 0 Teavita postitusest Postitas Mai 8, 2007 http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk...amp;textID=1961Pähleid söön kõiki isukalt, aga tihemini satuvad mu toidulauale maapähklid ja päevalilleseemned. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
M.M. 52 Teavita postitusest Postitas Mai 8, 2007 Dieedi aeg võiks lisaks teistele pähklitele lisaks olla iga õhtu umbes 30 grammi (krediitkaarti suurune tükk) kookospähklit. Enamustes kaubakeskustes müüakse, ainult purustamisega peab vaeva nägema : ) Mõjub hästi seedimisele, lisaks sisaldab sellist kasuliku rasva mida mujalt on raske saada. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Corrosion 0 Teavita postitusest Postitas Mai 8, 2007 Dieedi aeg võiks lisaks teistele pähklitele lisaks olla iga õhtu umbes 30 grammi (krediitkaarti suurune tükk) kookospähklit.Aga palju neid teisi pähkleid oleks soovitav süüa? Erinevad pähklid on erineva rasva sisaldusega teatavasti... Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
ROtter 198 Teavita postitusest Postitas Mai 9, 2007 Kõige tervislikumad on kreeka pähklid. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
matti 8 Teavita postitusest Postitas Mai 9, 2007 Minu arust on parimad päevalilleseemned. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
54321 0 Teavita postitusest Postitas Mai 9, 2007 (muudetud) India pähkel ei ole päris pähkel muide:P Ja on pärit üldse brasiiliast tegelikult.Mina eelistan koostise vaatepunktist mandleid. Maitse poolest aga meeldivad väga ka parapähklid ja india pähklid (millest kumbki ei ole tegelikult pähkel)Lõik SIIT !"India pähkel on pistaatsiapähkli sugulane. Tuntud on see neerukujuline vili ka akazuupähkli nime all. Nagu nimigi ütleb on peamine kasvuala India."PARAPÄHKEL e. BRASIILIA PÄHKEL Kasvab Lõuna-Ameerika Amazonase madaliku metsades. Muudetud Mai 9, 2007 kasutaja 54321 poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
jrx 142 Teavita postitusest Postitas Mai 9, 2007 eee... 54321 - ja su postituse mõte oli?Ka pistaatisapähkel ei ole päris pähkel jah. India pähkli peamiseks kasvualaks on saanud India, ent pärit on ta lõuna ameerikast... nagu ka parapähkel e. brazil nut mis on veel kolmandast sordist ja pole ka üldse pähkel... Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
kuuliks 0 Teavita postitusest Postitas Mai 9, 2007 Lõik SIIT !"India pähkel on pistaatsiapähkli sugulane. Tuntud on see neerukujuline vili ka akazuupähkli nime all. Nagu nimigi ütleb on peamine kasvuala India."PARAPÄHKEL e. BRASIILIA PÄHKEL Kasvab Lõuna-Ameerika Amazonase madaliku metsades.Mina ka ei saanud pihta. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Lauri848 0 Teavita postitusest Postitas Oktoober 1, 2010 (muudetud) Kuidas oleks süüa 200g soolapähkleid päevas,et kaloraazi märgatavalt suurendada.selle soola võib veega eemaldada,lihtsalt need on odavad ja maitsvad. Muudetud Oktoober 1, 2010 kasutaja Lauri848 poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
AlanBStard 126 Teavita postitusest Postitas Oktoober 1, 2010 Maapähkel on vist üks kehvemaid pähkleid. Proovi sooduka ajal teisi pähkleid osta. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Lauri848 0 Teavita postitusest Postitas Oktoober 1, 2010 kui soodukas on maapähklitele siis ostan neid arvan.Miks nad kehvemad?vähem kasulikke rasvu? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
jrx 142 Teavita postitusest Postitas Oktoober 1, 2010 kui soodukas on maapähklitele siis ostan neid arvan.Miks nad kehvemad?vähem kasulikke rasvu?Jah. Väga palju vähem. Viimasel ajal saab päris kenasti mandleid ja sarapuupähkleid poest ca 100 kr kg. Kui päevas süüa 25 grammi, siis saab selle 100 krooniga 40 päeva hakkama:) Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Nony 6 Teavita postitusest Postitas Oktoober 1, 2010 Ise söön tavaliselt kreeka pähkleid ja mandleid. Põhimõtteliselt iga päev natuke (30-50g).Mõnikord ostan vahelduseks ka metsapähklit... Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
gmaster 303 Teavita postitusest Postitas Oktoober 1, 2010 Ise söön tavaliselt kreeka pähkleid ja mandleid. Põhimõtteliselt iga päev natuke (30-50g).Mõnikord ostan vahelduseks ka metsapähklit...Kui ma ei eksi siis need olidki top 3... Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
AlanBStard 126 Teavita postitusest Postitas Oktoober 1, 2010 kui soodukas on maapähklitele siis ostan neid arvan.Miks nad kehvemad?vähem kasulikke rasvu?Kas keegi lektiinide teemat on uurinud ? Neid pidi tegelikul olema enamikus toiduainetes aga maapähkli kohta lugesin eraldi mingist spetsiifilisest lektiinist mis vereringes immuunreaktsioone annab, ühesõnaga sama probleemne aineklass nagu gluteen või hullem, seedimisel ei lagune ja annab ebameeldivaid immuunreaktsioone.Ja Fred rääkis kunagi aflatoksiinidest aga ma ei tea kas Aspergilluse hallitusseente esinemissagedus on eri pähklitel erinev või tegelikult vahet pole. Tõenäosus aflatoksiine kohata on väike aga nad on väga karm vikat.Igatahes hallitanud pähkleid tasub vältida nagu tuld. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Nony 6 Teavita postitusest Postitas Oktoober 1, 2010 Leidsin ühe artikli, kus oli muuhulgas ära toodud tippkulturist Fred Antsoni pingerida:1. Kookospähkel - ülikasulikku küllastunud rasva 98%, 0 g oomega-3- ja 1,8 g ooomega-6-rasvhappeid 100 g kohta. Kookospähkli väärtust hakatakse õnneks nüüd uuesti avastama, selle söömine tuleb põhjamaalastele ainult kasuks.2. Sarapuupähkel - monoküllastamata rasva 63%, 0 g oomega-3- ja 4 g oomega-6-rasvhappeid.3. Mandlid - monoküllastamata rasva 52%, 0 g oomega-3- ja 10 g oomega-6-rasvhappeid.4. Kreeka pähkel - palju polüküllastamata rasva, mistõttu säilib viletsalt (ostan ainult siis, kui saabub uus värske partii), millest 5,5 g oomega-3- ja 28 g oomega-6-rasvhappeid.Pistaatsia- ja makadaamiapähklid on suure monoküllastamata rasvhapete sisaldusega, kuid neist saab ka palju oomega-3-happeid. Kõige viletsama rasvhappelise koostisega on kindlalt parapähkel ehk Brasiilia pähkel - 0 g oomega-3- ja 23 g oomega-6-rasvhappeid. Enam-vähem sama koostis on maapähklil ehk arahhisel - 0 g oomega-3- ja 22 g oomega-6-rasvhappeid, kuid nende puhul ei ole tegu pähklite, vaid kaunviljadega. Mina neid ei tarbi, sest nad kannavad kaasas hallitusseeni. Artikkel ise siin:http://www.toidutare.ee/aabits.php?id=18812Seal on ära toodud ka erinevate pähklite toitainete ja vitamiinide-mineraalide sisaldus. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Risto Uuk 5 Teavita postitusest Postitas Oktoober 1, 2010 Ma lisaks kommentaariks, et kindlasti pole halb mõte süüa ka maapähleid nagu võib mulje jääda siinsetest postidest. Toon oma mõtte selgitamiseks näite: kuigi on lõhe üks parimaid (kasulikemaid) kalasid, pole halb süüa ka näiteks heeringat, et häid rasvasid juurde saada. Mulle meeldis see artikkel pähklite teemal: http://www.health.harvard.edu/fhg/updates/update1004d.shtml Lühike kokkuvõte sealt:- Raske on öelda, milline pähkel kõige kasulikum on, kuna kõigil on mingeid eelised ja puudusi teiste ees.- Mandlitel on rohkem E vitamiini kui Kreeka pähklil ja palju rohkem magneesiumi. - Kreeka pähklitel on teatud omega-3-e, mida teistes pähklites (ja üldse taimedes) pole.- Maapähklites on kõige rohkem folaati.- India pähklites on isegi rohkem magneesiumi kui mandlites, aga vähem E vitamiini.- Brasiilia pähklites on palju seleeni. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
hehee 0 Teavita postitusest Postitas Oktoober 1, 2010 Toon oma mõtte selgitamiseks näite: kuigi on lõhe üks parimaid (kasulikemaid) kalasid, pole halb süüa ka näiteks heeringat, et häid rasvasid juurde saada.Loe eelnevaid postitusi ja saad ise ka aru, et tegemist on väga sandi näitega. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Risto Uuk 5 Teavita postitusest Postitas Oktoober 1, 2010 Loe eelnevaid postitusi ja saad ise ka aru, et tegemist on väga sandi näitega.Sorry, aga mind häiris see, et maapähkleid nii maha tehti. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
AlanBStard 126 Teavita postitusest Postitas Oktoober 1, 2010 Sorry, aga mind häiris see, et maapähkleid nii maha tehti. Asja pärast tehti ju... sul on mingi isiklik suhe maapähklitega ? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides