Jump to content
mnisu

Piir tervisliku dieedi ja anor. vahel? Veepäevad?

Recommended Posts

Kust läheb see piir, kus dieeti pidades veel tervist ei riku? Teatavasti dieedipidamisega üle pingutades võib kergelt anoreksikuks saada ja tervise p*rse keerata.

br>Kust läheb see piir? Kui palju ja milliseid toiteaineid on organismil vaja, et organismile viga ei teeks? Kuuldud küll neid jutte, kus pärast üldse normaalselt toituda ei saa sest iga amp mütaki rasvavodiks läheb jms.

Siis, kas nn. organismi puhastavate veepäevade (et ainult vesi, vitaminne, sidrunit) tegemine on orgnismile hea? Kui siis milliste vahedega neid hea teha oleks ja kas nendel päevadel on füüsiline koormus (kerge aeroobne) lubatud?

Võib-olla on selle kõige kohta siin kusagil materjalid olemas aga ei leidnud. Kui on siis ehk keegi ulatab abistava käe ja viitab või selgitab siin foorumis. Tänud ette!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui anorektikud soovivad kondikubudeks saada, siis kulturistid seavad eesmärgiks rasva kaotamise juures lihasmassi säilitamise. See aga eeldab dieedi maksimaalset tervislikkust - piisavas koguses toitaineid ja mikroelemente. Samas võib ka see muutuda hulluseks - mida väiksemaks läheb rasvaprotsent, seda suuremaks lähevad soovid. Lahendus - elus ei tohi olla perfektsionist. Sageli tuleb rahulduda sellega, mida oled saavutanud. Dieedi ajal PEAB vähemalt ühel nädalapäeval libama endale 2-3 einet toiduga, mida kõige rohkem ihaldad. Nii ei keera sa oma ajusid liiga krussi ning rasketel dieedipäevadel on sul midagi, mille poole vaadata.

Veepäevad unusta kindlasti ära - tervislikkusest on asi kauge. Võib-olla on nad tervislikud nendele, kes end igal õhtul kurguni täis õgivad, kuid mitte kindlasti normaalselt toituvale ning trenni tegevale inimesele.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tervis jah eelkõige. Huvitabki see, et kust läheb piir, kus veel tervis ei kannata. Kui palju on vaja toiduga valke, süsiveikuid jm kraami sisse süüa?

Ah jaa, see veel ka: kas on õige teha õhtune kerge eine pool kuus ja pärast seda enam mitte süüa? Magama lähen tavaliselt 12 paiku ja ärkan kell 8, mil ka hommikust söön.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Veepäevad ja nendega seonduv on puhtalt mentaalne probleem (muuseas selle taust on ka religioosne). Võibolla sellepärast ongi see nii visa püsima. Kusjuures huvitav on, et eelkõige ärritabki veepäev(ehk 0 paast) sünaptilist ülekannet kesknärvisüsteemis, luues mingis faasis uneroidse tunde. Tervisega ja kaalulangetamisega ei ole sellel absoluutselt mingit pistmist. Paljud tulevased anorektikud ongi alustanud süütute veepäevadega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mul tuttav tegi 40 päeva vepäevad tervislikel põhjustel, kaalu langes 26 kilo ja toidukava muutes ka selle saavutatu säilitas. sama mul, olen teinud 7 päevaseid veenädalaid, kaalu läks 5-6 kilo ja suutsin ka säilitada selle. aga olen asjast ka täpselt uurinud et kuidas siis uuesti sööma hakata peale seda, muidu võib tõesti tervise rikkuda. aga veepäevad siiski äärmuslik variant tegelikkuses on, ja samas nii ohtlik et ilma teadmiste ja teadjamate nõuanneteta ei soovitaks. sageli ravitakse veepäevadega igasugu haigusi siiski. tavalisel kaalulangetamisel soovitaks tervisliku toitumise dieeti ja igasugust füüsilist trenni.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Dieet ei tähenda alati, et pead hakkama ennast näljutama või mingit ilma soolata/suhkruta asju sööma hakkama jne. Kui lihtsalt hakkad sööma palju aedvilju ja muud tervislikku toitu ja teed normaalselt trenni, siis on ajaga kõik korras. Vee joomine päävast pääva on ka üks võimalus. Kindlasti ei tohi "paastu" aja lõppedes ennast võimalik kraami täis süüa.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×