nozi 0 Report post Posted February 25, 2007 On küll näpunäiteid igal pool laiali, aga kõike koos pole veel näinud.Soov: ilusate lihaseline ülakeha (jõusaal 3-4 korda nädalas E,T,K,N)Küsimused selles, et kui normaalse kehaehitusega (184 cm/ 70k... pole rasvas aga pole ka nähtavaid lihaseid) inimene tahaks voolida omale ilusa ülakeha, siis:1) Milline peaks olema täpne toitumiskava (kellaajad, grammid, tooted jms...)? Ja kõik kohad täis jutte, et ei tohi süüa magusat ja peaks ainult kapsast näost sisse ajama, aga kui magusained täiesti toidust välja arvata, siis mõjub see ju omamoodi organismile halvasti?2) Kuidas põletada kõige tõhusamalt kõhulihaste pealt rasva? Loomulikult neid samas aktiivselt 3-4 korda nädalas treenides. Jooksmine/rattasõit võibolla? Äkki midagi veel lisaks? Ja kui kaua, millise koormusega....?3) Igal pool on eri arvamused lihase suurendamise osas. Kuidas siis lõpuks on õige, kas rebida maksimaalseid raskusi väheste kordade arvuga vähestes seeriates või vastupidi - nii umbes 10-15 korda kergete raskustega umbes 10 seerias?4) Treeningkavad on koosatud natukene arusaamatult... Öeldakse, et lihas peaks 48h puhkama jne. Aga kuidas on see võimalik, kui näiteks ühel päeval treenin biitsepsit ja õlga ning järgmisel rinda ja triitsepsid, siis kangi surudes rinna jaoks kasutan ma ka ju eile treenitud biitsepsit. Lihas ei saa ju 48 tundi puhata nagu peaks?5) Kui kellegil on aega ja viitsimist, siis äkki aitaksite koostada traaningkava (harjutused, kordused seerias, seeriate arv jne...) , saavutamaks korrektselt väljatoodud lihastega ülakeha? Siinkohal ei räägi ma loomulikult atleedi kehast, vaid sellisest millega poleks häbi rannas ringi käia ;DTänan kõiki, kes viitsisid vähemalt läbi lugeda ja veelgi enam neid kes vaevuvad vastama. Arvan, et ma pole ainuke kellel on sellised küsimused ja sellised soovid, oleks abi ka teistele. Share this post Link to post Share on other sites
zerocool 0 Report post Posted February 25, 2007 On küll näpunäiteid igal pool laiali, aga kõike koos pole veel näinud.Soov: ilusate lihaseline ülakeha (jõusaal 3-4 korda nädalas E,T,K,N)Küsimused selles, et kui normaalse kehaehitusega (184 cm/ 70k... pole rasvas aga pole ka nähtavaid lihaseid) inimene tahaks voolida omale ilusa ülakeha, siis:1) Milline peaks olema täpne toitumiskava (kellaajad, grammid, tooted jms...)? Ja kõik kohad täis jutte, et ei tohi süüa magusat ja peaks ainult kapsast näost sisse ajama, aga kui magusained täiesti toidust välja arvata, siis mõjub see ju omamoodi organismile halvasti?2) Kuidas põletada kõige tõhusamalt kõhulihaste pealt rasva? Loomulikult neid samas aktiivselt 3-4 korda nädalas treenides. Jooksmine/rattasõit võibolla? Äkki midagi veel lisaks? Ja kui kaua, millise koormusega....?3) Igal pool on eri arvamused lihase suurendamise osas. Kuidas siis lõpuks on õige, kas rebida maksimaalseid raskusi väheste kordade arvuga vähestes seeriates või vastupidi - nii umbes 10-15 korda kergete raskustega umbes 10 seerias?4) Treeningkavad on koosatud natukene arusaamatult... Öeldakse, et lihas peaks 48h puhkama jne. Aga kuidas on see võimalik, kui näiteks ühel päeval treenin biitsepsit ja õlga ning järgmisel rinda ja triitsepsid, siis kangi surudes rinna jaoks kasutan ma ka ju eile treenitud biitsepsit. Lihas ei saa ju 48 tundi puhata nagu peaks?5) Kui kellegil on aega ja viitsimist, siis äkki aitaksite koostada traaningkava (harjutused, kordused seerias, seeriate arv jne...) , saavutamaks korrektselt väljatoodud lihastega ülakeha? Siinkohal ei räägi ma loomulikult atleedi kehast, vaid sellisest millega poleks häbi rannas ringi käia ;DTänan kõiki, kes viitsisid vähemalt läbi lugeda ja veelgi enam neid kes vaevuvad vastama. Arvan, et ma pole ainuke kellel on sellised küsimused ja sellised soovid, oleks abi ka teistele.* Treeningkava on targem lasta koostada oma jõusaali treeneril või telli siitsamast lehelt.* Kõikidele küsimustele leiad siit otsides kindlasti vastused!* Kui trennipäevad on E, T K, N siis on see juba esimene viga! võta trennipäevadeks näiteks E, K, R. Algajatele on kindlasti abiks ingliskeelne ütlemine: less is more. Ühesõnaga mina käiksin sinu asemel nendel päevadel, mida soovitasin. Vabandust kui segane jutt sai, kell na paljuvõitu juba. Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted February 25, 2007 Miks te ei maga???Kui te ei maga korralikult siis ei saa olema mitte mingit ilusat keha! Share this post Link to post Share on other sites
Capricorn 0 Report post Posted February 25, 2007 1) seda saab spetsialistidelt tellida, täpset kava keegi tasuta vist tegema ei hakka.2) rasv ei "põle" ühest kohast, vaid tervelt kehalt enam-vähem ühtlaselt.3) 8-12 kordust ja 2-3 seeriat vms.4) kangi surumisel rinnalt sa küll biitsepsit ei kasuta, triitsepsit ikka. 5) kas "Tööriistad"-> "Treeningkavad" midagi ei sobi? Share this post Link to post Share on other sites
MEE 0 Report post Posted February 25, 2007 (edited) 4) kangi surumisel rinnalt sa küll biitsepsit ei kasuta, triitsepsit ikka. Oled Sa ikka kindel, et harjutusel biitseps koormust ei saa?! Edited February 25, 2007 by enemy Share this post Link to post Share on other sites
Kimber 5 Report post Posted February 25, 2007 Väga õige Aile! Saage aru noored mehed kui te ei maga korralikult, ei aita teid ükski trenni- ega toitumisava. Öö ongi see aeg, millal lihas kasvab. Jõudu! Share this post Link to post Share on other sites
Aile 1 Report post Posted February 25, 2007 Oled Sa ikka kindel, et harjutusel biitseps koormust ei saa?! 6lavarre kakspea p6hiliigutus on kyynarvarre painutamine... ega ta selle harjtuse juures just "maga" ka, kuid aktsent on siin sirutusel, mitte painutusel. Share this post Link to post Share on other sites
nozi 0 Report post Posted February 25, 2007 Miks te ei maga???Kui te ei maga korralikult siis ei saa olema mitte mingit ilusat keha!kui üks päev üle pika aja saab kauem üleval oldud siis see pole vast veel katastroof? Share this post Link to post Share on other sites
scorpion666 1 Report post Posted February 25, 2007 On küll näpunäiteid igal pool laiali, aga kõike koos pole veel näinud.Soov: ilusate lihaseline ülakeha (jõusaal 3-4 korda nädalas E,T,K,N)Ma ei saa aru, kas alakeha polegi vaja treenida ? Oled teadlik tagajärgedest, mis juhtub kui ülevalt oled kapp ja all pool mingi 2 tikku ? Kõik peab olema tasakaalus. Kui ülakeha ilus ja alakeha kole, siis kogu üldpilt ju rikutud... Share this post Link to post Share on other sites
gmaster 303 Report post Posted February 25, 2007 Ma ei saa aru, kas alakeha polegi vaja treenida ? Oled teadlik tagajärgedest, mis juhtub kui ülevalt oled kapp ja all pool mingi 2 tikku ? Kõik peab olema tasakaalus. Kui ülakeha ilus ja alakeha kole, siis kogu üldpilt ju rikutud...täpselt, alakeha ja selja mitte treenimine viib tõsiste vigastustenipealegi, alguses on 4 treeningpäeva liiastvõta algajate 2 päeva kava ja tee seda paar kuud Share this post Link to post Share on other sites
wallfre 0 Report post Posted March 13, 2007 oleks küsimus mis ei puutu teemasse aga ei tee uut ka ..ja otsisin küll aga ei leidnud..vist ei oska otsida ...aga küsimus mida kujutab endast reljeefitsükkel? Share this post Link to post Share on other sites
Creek 0 Report post Posted March 13, 2007 Ma leidin kül kohe üles sellise asja http://forums.fitness.ee/index.php?showtop...Reljeefitsükkel . Piisav vastus ma usun. Share this post Link to post Share on other sites
M.M. 52 Report post Posted March 13, 2007 Soov: ilusate lihaseline ülakeha (jõusaal 3-4 korda nädalas E,T,K,N)Jälle järgmine noormees kes soovib saada multifilmitegelaseks. Meil on neid kõik jõusaalid täis. Kui tahad kunagi mees välja näha siis treeni ka jalgu. Näiteks biitsepsi ja reie propotsiooni võrdlemiseks lihtne mõõtminebiitseps 40 cm = reis 60 cm biitseps 45 cm = reis 67,5 cmbiitseps 50 cm = reis 75 cm Väga hea oleks, kui ka säär oleks võrdne biitsepsi ümbermõõduga aga juba seal 50 cm biitsepsi meestega hakkab geneetika vingerpussi mängima ja säär hakkab kindlalt maha jääma. Üleüldse aga loovad võimsa mulje jalad ning selg, ülejäänud kehaosad on toetavaks faktoriks. Share this post Link to post Share on other sites
Stackhouse 0 Report post Posted March 13, 2007 alguses tee ikka pikemate kordustega (12-20), et teeksid endale põhja alla. Share this post Link to post Share on other sites
wallfre 0 Report post Posted March 16, 2007 Soov: ilusate lihaseline ülakeha (jõusaal 3-4 korda nädalas E,T,K,N)Jälle järgmine noormees kes soovib saada multifilmitegelaseks. Meil on neid kõik jõusaalid täis. Kui tahad kunagi mees välja näha siis treeni ka jalgu. Näiteks biitsepsi ja reie propotsiooni võrdlemiseks lihtne mõõtminebiitseps 40 cm = reis 60 cm biitseps 45 cm = reis 67,5 cmbiitseps 50 cm = reis 75 cm Väga hea oleks, kui ka säär oleks võrdne biitsepsi ümbermõõduga aga juba seal 50 cm biitsepsi meestega hakkab geneetika vingerpussi mängima ja säär hakkab kindlalt maha jääma. Üleüldse aga loovad võimsa mulje jalad ning selg, ülejäänud kehaosad on toetavaks faktoriks.Ma ei ürita saada multifilmitegelaseks ...ja see et ma siin foorumis olen märgitud algajana ei tähenda et ma seda olen jõusaalis.:dOlen ikka tegelenud sellega Share this post Link to post Share on other sites
Xero 0 Report post Posted March 16, 2007 biitseps 40 cm = reis 60 cm biitseps 45 cm = reis 67,5 cmbiitseps 50 cm = reis 75 cmKas need mõõdud on pingultatult või nn vabas olekus? Share this post Link to post Share on other sites
Capricorn 0 Report post Posted March 16, 2007 (edited) Ju ikka pingutatult vist. (Igatahes mul biits küll natuke maha jäänud: säär 40,5, reis 63, biits 38,5 ) Edited March 16, 2007 by Capricorn Share this post Link to post Share on other sites