Jump to content
-aron-

Kanafilee

Recommended Posts

Olex selline küsimus.

Ükskord panin 450g kanafileed keema ja kui valmis sai ning ära kaalusin siis näitas kaal 375g. ;)

Tean,et toiduaineid tuleb arvestada kuivaine kaalu järgi(riis,kaerahelbed jne),et kas siis kanal on samamoodi,et võtan 100g toorest liha,mitte valmis küpsetatud? ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Olex selline küsimus.

Ükskord panin 450g kanafileed keema ja kui valmis sai ning ära kaalusin siis näitas kaal 375g. ;)

Tean,et toiduaineid tuleb arvestada kuivaine kaalu järgi(riis,kaerahelbed jne),et kas siis kanal on samamoodi,et võtan 100g toorest liha,mitte valmis küpsetatud? ;)

Loomulikult v6tad kypsetatud kaalu!!!!!!!!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kypsetatud liha kaal on teine, kuid ka selle valgu% on palju k6rgem.

Vaba valik, millega sa arvestad. Matemaatika...

Muudetud kasutaja AileKuuda poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lihaga on jah selline lugu, et küpsetades läheb kergemaks. Kui hakkliha teen, siis ikka arvestan toore liha kaaluga, selles mõttes, et kui kava näeb ette 200 hakkliha, siis ostan poest ja praen ära 200 g hakkliha, mitte 250 g vms. ;)

Kanaga natuke keerukam lugu, sest hakkliha küpsetatuna ei müüdagi (vist) ja seega on ainult 1 variant, aga kana müüakse nii toorelt kui küpsetatult, seega kui konkreetse kava järgi sööd, siis peaksid kava tegija käest järgi uurima, kas mõtles küpsetamata kana kaalu või küpsetatud.

Muudetud kasutaja Capricorn poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Lihaga on jah selline lugu, et küpsetades läheb kergemaks. Kui hakkliha teen, siis ikka arvestan toore liha kaaluga, selles mõttes, et kui kava näeb ette 200 hakkliha, siis ostan poest ja praen ära 200 g hakkliha, mitte 250 g vms. ;)

Kanaga natuke keerukam lugu, sest hakkliha küpsetatuna ei müüdagi (vist) ja seega on ainult 1 variant, aga kana müüakse nii toorelt kui küpsetatult, seega kui konkreetse kava järgi sööd, siis peaksid kava tegija käest järgi uurima, kas mõtles küpsetamata kana kaalu või küpsetatud.

Aga,kui kava on enda tehtd siis ple kellegi käest küsida :lol:;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kaua seda keeta üldse umbes? Pakil pole ja ei ole eriline kokk ka. ;)

Tänud! ;)

Ise olen kusagil 20-25 minuti ringis keetnud.

Muudetud kasutaja -aron- poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kaua seda keeta üldse umbes? Pakil pole ja ei ole eriline kokk ka. ;)

Tänud! ;)

Lõika 1cm paksused ribad, 5min keevasse vette(kyyslauku, sojat ja tyymiani) ja ongi ''maitsev'' kanafilee valmis!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
No-nii kanafilee keetjad ja kasutajad, rääkige nüüd, mis kanafileed kasutate, millise firma toodang on hea.

Ja võiks ka enamvähem hinna ära mainida?

Kasutan Mcstatfordi farmi fileed, see on parem kui M&S free range toodang ja hinnax on 370eek/kg :(

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Olex selline küsimus.

Ükskord panin 450g kanafileed keema ja kui valmis sai ning ära kaalusin siis näitas kaal 375g. :lol:

Tean,et toiduaineid tuleb arvestada kuivaine kaalu järgi(riis,kaerahelbed jne),et kas siis kanal on samamoodi,et võtan 100g toorest liha,mitte valmis küpsetatud? :(

Selles on küsimus. Küpsetamise käigus liha kaal pidi jah mingi 20 % vähenema. Eks siis kui pakil on öeldud, et sajas grammis 18 grammi valku, siis küpsetatud sajas grammis on mingi 22 grammi valku või nii.

Kaerahelvestel on jälle nii, et kui sa keedad mingi pudru kokku, siis sinna lisandub veel vesi ja pudru kaal suureneb.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Selles on küsimus. Küpsetamise käigus liha kaal pidi jah mingi 20 % vähenema. Eks siis kui pakil on öeldud, et sajas grammis 18 grammi valku, siis küpsetatud sajas grammis on mingi 22 grammi valku või nii.

Kaerahelvestel on jälle nii, et kui sa keedad mingi pudru kokku, siis sinna lisandub veel vesi ja pudru kaal suureneb.

Mis lihaga keetes juhtub? Valgu kogus suueneb, väheneb või jääb samaks?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Mis lihaga keetes juhtub? Valgu kogus suueneb, väheneb või jääb samaks?

Liha kaal v2heneb (oh imet...) enamasti vee arvelt ja valgu % mingil m22ral suureneb.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ise ei ole kunagi keetnud. L6ikasin 6hukesteks ribadeks, kogu see kupatus peaegu, et kuiva panni peale (natuke head 6li...) M6ne hetke p2rast lisasin pannile riivitud hapumat 6una, soola pipart. Minut... ja valmis. S6in seda k6ike tugevalt kyyslauguse kastmgega (kylm kaste: 2 peeneks hakitud kyyslaugu kyynt, soola, maitsestamata jogurtit jogurtit asendasin tavaliselt AB keefiriga).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×