ROtter 198 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 28, 2007 (muudetud) Värsket ja kvaliteetset lõhet võib süüa toorelt ja see on jaapani toidu armastajate hulgas populaarne koostisosa.Vaja läheb:1. lõhefilee 200 g 2. sool3. piprasegu4. till5. sidrunimahl6. oliiviõliValmistamine:1. lõikate lõhefilee 2 cm laiusteks ribadeks2. panete taldrikule soola ja keerate selle lõheriba paar tiiru soola sees, riba külge jääb parasjagu soola, ülepingutada ei ole vaja3. raputate peale piprasegu ja tilli vastavalt maitsele, parem vähem kui rohkem4. valate peale sidrunimahla5. asetate need ribad 0,5 l purki kihiti ja valate iga kihi peale natuke oliiviõli6. panete purgi jahedasse üheks ööpäevaksSöömiseks lõikate nendest lõhefilee ribadest õhukesed viilud.Samamoodi võib teha ka lõhe kõhuäärtega.Head isu! Muudetud Jaanuar 28, 2007 kasutaja OldMan poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Xero 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 28, 2007 Olen nii söönud ja peaks mainima et võrratu (Y) Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
matti 8 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 28, 2007 Parim kala valmistamisviiis,see soolamine.Kui ise forelli või lõhe kätte saan,siin teen ka alati nii. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
ranger 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 28, 2007 Me oleme midagi sarnast teinud,võib õelda et normaalne. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
jrx 142 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 28, 2007 Mmmm Eriti hea maitseb see muidugi hea röstsaia v sepikuga... Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
ROtter 198 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 28, 2007 Mmmm Eriti hea maitseb see muidugi hea röstsaia v sepikuga...Selle komponendi unustasin tõesti lisamata. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
inside14 1 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 28, 2007 Ma lähen võtan külmast vist lõhe välja. Väga hea on nii, kala õgijate perest nagu ma olen siis ei ütle kunagi kalast ära ja kala ka tervislik. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
jrx 142 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 28, 2007 Selle komponendi unustasin tõesti lisamata.Krt mul tuli hull isu peale praegu Aga ei tea millal jälle saab sellist asja... Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
MEE 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 28, 2007 Krt mul tuli hull isu peale praegu Aga ei tea millal jälle saab sellist asja...järgmine nädalavahetus rahvas sööge sushit Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
ROtter 198 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 28, 2007 Krt mul tuli hull isu peale praegu Aga ei tea millal jälle saab sellist asja...Selveris on müügil lõhe kõhuääred 75.- eeku kilogramm, saab nendest ka teha. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
matti 8 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 28, 2007 Krt mul tuli hull isu peale praegu Aga ei tea millal jälle saab sellist asja...Sama mure ka endal,kuna hetkel kala kätte saada üsnagi keeruline. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
jorsik 12 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 29, 2007 Lõhe kõhuääred on enamus rasv, lõheribid on paremad. Ja forell on niimoodi soolatuna parem, mahedama maitsega, lõhe on suhteliselt intensiivse kalamaitsega IMO. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
matti 8 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 30, 2007 Lõhemari on samuti soolatuna väga hea.Meil tarvitatakse söögiks ka soolatud havimarja,aga isiklikult ei soovita,tean mõnda,kes on sealt sooleparasiidid saanud ja kelle kaal nende tõttu langes ligi 15 kilo ja nägi pärast välja nagu kummitus.KUid see kehtib eelkõige järve(Peipsi) havio kohta,merehaug on ohutum. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
ROtter 198 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 30, 2007 (muudetud) Lõhe kõhuääred on enamus rasv, lõheribid on paremad. Ja forell on niimoodi soolatuna parem, mahedama maitsega, lõhe on suhteliselt intensiivse kalamaitsega IMO.Kalarasv ongi kõige parem, ei pea apteegist kalleid kalaõli kapsleid ostma. Elutähtsaid rasvhappeid ajule saadakse taimeõlidest ja kalarasvast. Kalatoitude suurem tarvitamine võib inimest säästa masendustundest. Siin on suur osa omega-3 ja omega-6 rasvhapetel (kalarasvas, munarebus, linaseemneõlis, oliivõlis, kalamaksaõlis jm). Kala, ka rasvane, võiks olla laual kasvõi iga päev. Muudetud Jaanuar 30, 2007 kasutaja OldMan poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
R.Tamm 3 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 30, 2007 Värsket ja kvaliteetset lõhet võib süüa toorelt ja see on jaapani toidu armastajate hulgas populaarne koostisosa.Vaja läheb:1. lõhefilee 200 g 2. sool3. piprasegu4. till5. sidrunimahl6. oliiviõliValmistamine:1. lõikate lõhefilee 2 cm laiusteks ribadeks2. panete taldrikule soola ja keerate selle lõheriba paar tiiru soola sees, riba külge jääb parasjagu soola, ülepingutada ei ole vaja3. raputate peale piprasegu ja tilli vastavalt maitsele, parem vähem kui rohkem4. valate peale sidrunimahla5. asetate need ribad 0,5 l purki kihiti ja valate iga kihi peale natuke oliiviõli6. panete purgi jahedasse üheks ööpäevaksSöömiseks lõikate nendest lõhefilee ribadest õhukesed viilud.Samamoodi võib teha ka lõhe kõhuäärtega.Head isu!Ja mitte ainult Jaapani toidu armastajate hulgas populaarne. Kõikvõimalikud kalad erinevates vormides on populaarsed suure osa eestalastegi, eriti aga saarteelanike seas.Et maitse oleks veelgi ehedam, pole vaja lisaks soolale ei tilli, pipart, sidrunimahla ega oliiviõli. Aga eks ka nende koostisosadega maitseb hää. Ja mis kõige tähtsam: kasulikud toitained.Head isu pole vaja vast soovidagi-see niigi hea sellistele asjadele mõeldes.PS! Teen siinkohal ettepaneku foorumis märku anda, kui keegi foorumlastest juhtub märkama kusagil erinevate toiduainete häid pakkumisi, nt soodushinnaga/värsket kala, eriti aga forelli ja lõhet. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
lutsukomm 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 30, 2007 (muudetud) Nii sai poest lõhefileed toodud ja õpetuse järgi ka külmikusse pandud Oldman´i õpetuse oli et panna ööpäevaks jahedasse...kas niisama külmkappi või sügavkülma? Muudetud Jaanuar 30, 2007 kasutaja lutsukomm poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
ROtter 198 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 30, 2007 (muudetud) Nii sai poest lõhefileed toodud ja õpetuse järgi ka külmikusse pandud Oldman´i õpetuse oli et panna ööpäevaks jahedasse...kas niisama külmkappi või sügavkülma? Kindlasti mitte sügavkülma, siis külmub ta ju ära. Ööpäev peab seisma, siis hakkavad maitseained mõju avaldama. Pane niisama külmkappi, et paremini säiliks, kui kohe kõike ära ei söö. Kõige parem on 2-3 päeva laagerdanud, siis on kalaliha pehmem. Väga kaua ka toores kala ei säili. Muudetud Jaanuar 30, 2007 kasutaja OldMan poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
lutsukomm 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 30, 2007 selge pilt ja suured tänud jään nüüd homset päeva ootama Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides