Jump to content
ROtter

OldMan`i lemmik

Recommended Posts

Värsket ja kvaliteetset lõhet võib süüa toorelt ja see on jaapani toidu armastajate hulgas populaarne koostisosa.

Vaja läheb:

1. lõhefilee 200 g

2. sool

3. piprasegu

4. till

5. sidrunimahl

6. oliiviõli

Valmistamine:

1. lõikate lõhefilee 2 cm laiusteks ribadeks

2. panete taldrikule soola ja keerate selle lõheriba paar tiiru soola sees, riba külge jääb parasjagu soola, ülepingutada ei ole vaja

3. raputate peale piprasegu ja tilli vastavalt maitsele, parem vähem kui rohkem

4. valate peale sidrunimahla

5. asetate need ribad 0,5 l purki kihiti ja valate iga kihi peale natuke oliiviõli

6. panete purgi jahedasse üheks ööpäevaks

Söömiseks lõikate nendest lõhefilee ribadest õhukesed viilud.

Samamoodi võib teha ka lõhe kõhuäärtega.

Head isu!

Muudetud kasutaja OldMan poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Parim kala valmistamisviiis,see soolamine.Kui ise forelli või lõhe kätte saan,siin teen ka alati nii.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma lähen võtan külmast vist lõhe välja. :P Väga hea on nii, kala õgijate perest nagu ma olen siis ei ütle kunagi kalast ära ja kala ka tervislik. :ph34r:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Selle komponendi unustasin tõesti lisamata.

Krt mul tuli hull isu peale praegu :ph34r: Aga ei tea millal jälle saab sellist asja...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Krt mul tuli hull isu peale praegu :P Aga ei tea millal jälle saab sellist asja...

järgmine nädalavahetus :D rahvas sööge sushit :ph34r:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Krt mul tuli hull isu peale praegu :ph34r: Aga ei tea millal jälle saab sellist asja...

Selveris on müügil lõhe kõhuääred 75.- eeku kilogramm, saab nendest ka teha.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Krt mul tuli hull isu peale praegu :ph34r: Aga ei tea millal jälle saab sellist asja...

Sama mure ka endal,kuna hetkel kala kätte saada üsnagi keeruline.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lõhe kõhuääred on enamus rasv, lõheribid on paremad. Ja forell on niimoodi soolatuna parem, mahedama maitsega, lõhe on suhteliselt intensiivse kalamaitsega IMO.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lõhemari on samuti soolatuna väga hea.Meil tarvitatakse söögiks ka soolatud havimarja,aga isiklikult ei soovita,tean mõnda,kes on sealt sooleparasiidid saanud ja kelle kaal nende tõttu langes ligi 15 kilo ja nägi pärast välja nagu kummitus.KUid see kehtib eelkõige järve(Peipsi) havio kohta,merehaug on ohutum.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Lõhe kõhuääred on enamus rasv, lõheribid on paremad. Ja forell on niimoodi soolatuna parem, mahedama maitsega, lõhe on suhteliselt intensiivse kalamaitsega IMO.

Kalarasv ongi kõige parem, ei pea apteegist kalleid kalaõli kapsleid ostma. Elutähtsaid rasvhappeid ajule saadakse taimeõlidest ja kalarasvast. Kalatoitude suurem tarvitamine võib inimest säästa masendustundest. Siin on suur osa omega-3 ja omega-6 rasvhapetel (kalarasvas, munarebus, linaseemneõlis, oliivõlis, kalamaksaõlis jm). Kala, ka rasvane, võiks olla laual kasvõi iga päev.

Muudetud kasutaja OldMan poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Värsket ja kvaliteetset lõhet võib süüa toorelt ja see on jaapani toidu armastajate hulgas populaarne koostisosa.

Vaja läheb:

1. lõhefilee 200 g

2. sool

3. piprasegu

4. till

5. sidrunimahl

6. oliiviõli

Valmistamine:

1. lõikate lõhefilee 2 cm laiusteks ribadeks

2. panete taldrikule soola ja keerate selle lõheriba paar tiiru soola sees, riba külge jääb parasjagu soola, ülepingutada ei ole vaja

3. raputate peale piprasegu ja tilli vastavalt maitsele, parem vähem kui rohkem

4. valate peale sidrunimahla

5. asetate need ribad 0,5 l purki kihiti ja valate iga kihi peale natuke oliiviõli

6. panete purgi jahedasse üheks ööpäevaks

Söömiseks lõikate nendest lõhefilee ribadest õhukesed viilud.

Samamoodi võib teha ka lõhe kõhuäärtega.

Head isu!

Ja mitte ainult Jaapani toidu armastajate hulgas populaarne. Kõikvõimalikud kalad erinevates vormides on populaarsed suure osa eestalastegi, eriti aga saarteelanike seas.

Et maitse oleks veelgi ehedam, pole vaja lisaks soolale ei tilli, pipart, sidrunimahla ega oliiviõli. Aga eks ka nende koostisosadega maitseb hää. Ja mis kõige tähtsam: kasulikud toitained.

Head isu pole vaja vast soovidagi-see niigi hea sellistele asjadele mõeldes.

PS! Teen siinkohal ettepaneku foorumis märku anda, kui keegi foorumlastest juhtub märkama kusagil erinevate toiduainete häid pakkumisi, nt soodushinnaga/värsket kala, eriti aga forelli ja lõhet.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nii sai poest lõhefileed toodud ja õpetuse järgi ka külmikusse pandud :P Oldman´i õpetuse oli et panna ööpäevaks jahedasse...kas niisama külmkappi või sügavkülma? :ph34r:

Muudetud kasutaja lutsukomm poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Nii sai poest lõhefileed toodud ja õpetuse järgi ka külmikusse pandud :P Oldman´i õpetuse oli et panna ööpäevaks jahedasse...kas niisama külmkappi või sügavkülma? :ph34r:

Kindlasti mitte sügavkülma, siis külmub ta ju ära. Ööpäev peab seisma, siis hakkavad maitseained mõju avaldama. Pane niisama külmkappi, et paremini säiliks, kui kohe kõike ära ei söö. Kõige parem on 2-3 päeva laagerdanud, siis on kalaliha pehmem. Väga kaua ka toores kala ei säili.

Muudetud kasutaja OldMan poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×