Helis 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 3, 2007 Millist neist on kõige kasulikum süüa? On arusaamatu, sest arvasin kogu aeg, et riis on tervislikum ja ei anna nii palju kilokaloreid, kui kartul , aga nüüd kaloriarvutit vaadates tundub vastupidi. Et kasulikum on süüa kartulit? Kumba oleks parem süüa, kui ei taha paksuks minna? Või hoopis siis tatar? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Aile 1 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 3, 2007 Millist neist on kõige kasulikum süüa? On arusaamatu, sest arvasin kogu aeg, et riis on tervislikum ja ei anna nii palju kilokaloreid, kui kartul , aga nüüd kaloriarvutit vaadates tundub vastupidi. Et kasulikum on süüa kartulit? Kumba oleks parem süüa, kui ei taha paksuks minna? Või hoopis siis tatar?Sa ei saa ja ka ei tohi kogu aeg syya yhte ja sedasama... Kaloriarvuti j2rgi toituksime me k6ik 6hust ja armastusest.Vaevalt, et eestlasele kauge ja tundmatu riis niiv2ga kasulik on. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
klubikas 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 3, 2007 Öeldakse, et inimene peaks tarbima toitu mis on valminud 200Km raadiuses. Mind see küll ei huvita ja söön igasugu eksootilisis asju. Ütlesin seda lihtsalt teadmisest. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
trennineiu 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 3, 2007 (muudetud) Pruun riis pidi kasulikum olema kui valge, sest on koorimata. On küll kallim, aga huvitava maitsega. Tatar on ka kasulik ja annab vähe kaloreid ka.Ma arvan, et kõike võib süüa mõistlikus koguses. Muudetud Jaanuar 3, 2007 kasutaja trennineiu poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
-aron- 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 3, 2007 Pruun riis pidi kasulikum olema kui valge, sest on koorimata. On küll kallim, aga huvitava maitsega. Tatar on ka kasulik ja annab vähe kaloreid ka.Ma arvan, et kõike võib süüa mõistlikus koguses.Mida seee annab,kui riis koorimatta on? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
joey 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 3, 2007 (muudetud) Millist neist on kõige kasulikum süüa? On arusaamatu, sest arvasin kogu aeg, et riis on tervislikum ja ei anna nii palju kilokaloreid, kui kartul , aga nüüd kaloriarvutit vaadates tundub vastupidi. Et kasulikum on süüa kartulit? Kumba oleks parem süüa, kui ei taha paksuks minna? Või hoopis siis tatar?ma arvan, et oleks super, kui saaksid süüa neid kõiki päeva jooksul. Muudetud Jaanuar 3, 2007 kasutaja barbell poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
ROtter 198 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 3, 2007 Mida seee annab,kui riis koorimatta on?Olenevalt töötlemisest jaotatakse riis pruuniks, valgeks ja aurutatud riisiks. Selle kasulikkus sõltubki otseselt töötlemisviisist.Pruun riis — kõige kasulikum kolmest nimetatust: sisaldab B-grupi vitamiine, foolhapet, tselluloosi, aga ka tsinki, vaske ning fosforit. Pruuni riisi eriline kasulikkus seisneb selles, et tema kestas sisalduvad vitamiinid säilivad töötlemisel. Pruuni riisi kest on kergelt õline, seetõttu ei säili see riis nii kaua kui tavaline, seda tuleb keeta kauem ning valmiskujul pole see nii pehme kui valge riis. Aurutatud riis — säilitab eneses peaaegu kõik kasulikud omadused tänu erilisele töötlemisele. Vees niisutatud riisi töödeldakse auruga ning seetõttu imab see endasse suurema osa kasulikke aineid. Lihvitakse nagu tavaliselt. Valge riis — kõige levinum ja populaarsem riis kogu maailmas. Kuid kahjuks lihvitakse seda nii hoolega, et see kaotab peaaegu kõik kasulikud ained. Toiduvalmistamiseks on see aga kõige mugavam — erinevalt pruunist ja aurutatud riisis valmib valge riis 12-15 minutiga. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
jrx 142 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 3, 2007 Tatral on peaks olema madalaim glükeemiline indeks neist kolmest. Aga jah. Nagu OldMan ütles, siis riise on väga mitmesuguseid. Ise tarbingi neist kolmest enim tatart. Aga üldiselt ka teisi aegajalt. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
compu 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 13, 2007 kartul on kõhs kui liim järalikult halb. tatar sisaldab väga palju kasulikku ja lisaks "kraabib" ta inimeste sooliakte küljest sitta lahti, (inimeste soolikate küljes võib olla kuni 10 kilogrammi sitta) Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Flex250 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 13, 2007 (muudetud) Olenevalt töötlemisest jaotatakse riis pruuniks, valgeks ja aurutatud riisiks. Selle kasulikkus sõltubki otseselt töötlemisviisist.Pruun riis — kõige kasulikum kolmest nimetatust: sisaldab B-grupi vitamiine, foolhapet, tselluloosi, aga ka tsinki, vaske ning fosforit. Pruuni riisi eriline kasulikkus seisneb selles, et tema kestas sisalduvad vitamiinid säilivad töötlemisel. Pruuni riisi kest on kergelt õline, seetõttu ei säili see riis nii kaua kui tavaline, seda tuleb keeta kauem ning valmiskujul pole see nii pehme kui valge riis. Aurutatud riis — säilitab eneses peaaegu kõik kasulikud omadused tänu erilisele töötlemisele. Vees niisutatud riisi töödeldakse auruga ning seetõttu imab see endasse suurema osa kasulikke aineid. Lihvitakse nagu tavaliselt. Valge riis — kõige levinum ja populaarsem riis kogu maailmas. Kuid kahjuks lihvitakse seda nii hoolega, et see kaotab peaaegu kõik kasulikud ained. Toiduvalmistamiseks on see aga kõige mugavam — erinevalt pruunist ja aurutatud riisis valmib valge riis 12-15 minutiga.aind siis jääb arusaamatuks kuidas töötlemata pruun riis on kallim kui töödeldud valge riis? Muudetud Jaanuar 13, 2007 kasutaja Flex250 poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
ROtter 198 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 13, 2007 aind siis jääb arusaamatuks kuidas töötlemata pruun riis on kallim kui töödeldud valge riis?Aga minule on arusaamatu, miks kaks potti tinti on sama kallis kui printer? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
monarh 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 13, 2007 aind siis jääb arusaamatuks kuidas töötlemata pruun riis on kallim kui töödeldud valge riis?Just nimelt ja sama küsimus käib rafineerimata suhkru kohta, mis on kordi kallim, kui rafineeritud. Kas see on sihipärane inimeste tervise hävitamine??? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
gmaster 303 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 13, 2007 kui te juhuslikult märganud pole, siis paljude asjadega on nii, et tervislikud asjad on kallimadkuna enamus toodangut on suunatud rafineeritud toodete tootmisele ja monopol on nende käes, siis on mahetoodetel palju raskem turule tulla ja nende kulutused on suuremad, kuna ka läbimüük on väiksem. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
daman 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 13, 2007 Pealegi ei ole pruun riis kallim ühti kui valge riis. Just käisin poes ja vaatasin, Bosto 500g pakk, nii pruuni kui valge, maksab 13.90. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Savage 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 13, 2007 kõik nimetatud on kasulikud Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Annika Pärtel 84 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 13, 2007 Meie sööme kõike nimetatud, siiski riisist vaid pruuni. Viimasel ajal on kartuli periood olnud, kuna miskipärast isu selle järele. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
monarh 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 13, 2007 Tatral on peaks olema madalaim glükeemiline indeks neist kolmest. Aga jah. Nagu OldMan ütles, siis riise on väga mitmesuguseid. Ise tarbingi neist kolmest enim tatart. Aga üldiselt ka teisi aegajalt.Kuda sa jrx tatart valmistad? Kas lihtsalt keedad? Mulle nimelt see sinder nõnda lihtkeedetult eriti ei istu. Lapsepõlves mäletan, et olin õudne tatra fänn. Aga siis valmistas seda vanaema. Ta tegi seda kuidagi praeahjus vene n.n. "Tšigunokis" (selline kaalikakujuline vene malmpott, seest emailitud). Siis tuli see kuidagi jube hea valasid piima peale, käär leiba kõrvale ja ... viimase peal. Tol ajal ju eriti huvi ei tundnud, kuidas hea toit valmis. Oli vaja lihtsalt kuulata, kuidas vanaema ikka ja jälle ukselt hõikas: SÖÖÖÖMAAA!!! Ja thats it! Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Capricorn 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 13, 2007 Minu arust nii tuleb kõige parem tatar kui ei keeda seda. Lased lihtsalt korraks keema ja siis pott kohe maha ning teki (tekkide) sisse mässida (võib muidugi rätiku vms ka ümber panna kui on oht tekki määrida). Vett loomulikult seest ära ei vala. Niimoodi u. 15-20 min seisab ja väga hea tuleb. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
monarh 0 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 13, 2007 Minu arust nii tuleb kõige parem tatar kui ei keeda seda. Lased lihtsalt korraks keema ja siis pott kohe maha ning teki (tekkide) sisse mässida (võib muidugi rätiku vms ka ümber panna kui on oht tekki määrida). Vett loomulikult seest ära ei vala. Niimoodi u. 15-20 min seisab ja väga hea tuleb. Nii võib tõesti hea tulla. Muidu keedad selle mõnusa tatra maitse tera seest välja ja hiljem kallad kraanikausist alla. Tänud idee eest Capricorn. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
jrx 142 Teavita postitusest Postitas Jaanuar 13, 2007 Mina teen tatart nii (ema õpetas:P) et kuumutan natukeses õlis läbi, siis panen peale 2x rohkem (kuuma/sooja) vett kui oli tatart ja siis lasen vaikselt kaane all keeda - vesi keeb ära nii et kurnama ei pea midagi. Jääb ilus sõmer. Maitseks viskan koos veega vahel puljongikuubiku või pool ka sisse. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
kuuliks 0 Teavita postitusest Postitas Märts 15, 2007 Mina teen tatart nii (ema õpetas:P) et kuumutan natukeses õlis läbi, siis panen peale 2x rohkem (kuuma/sooja) vett kui oli tatart ja siis lasen vaikselt kaane all keeda - vesi keeb ära nii et kurnama ei pea midagi. Jääb ilus sõmer. Maitseks viskan koos veega vahel puljongikuubiku või pool ka sisse.Keedetud tatar ilma mingisuguste lisanditeta on minu meelest parim ja tervislikum ka.Poest ostetud valmistatar on õliga.Mina leidsin poest,et nüüd saab tatart keeta ka samasugustes kotikestes nagu riisi. Mõnus...eluaegne tatrafänn Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Aile 1 Teavita postitusest Postitas Mai 15, 2010 Mina teen tatart nii (ema õpetas:P) et kuumutan natukeses õlis läbi, siis panen peale 2x rohkem (kuuma/sooja) vett kui oli tatart ja siis lasen vaikselt kaane all keeda - vesi keeb ära nii et kurnama ei pea midagi. Jääb ilus sõmer. Maitseks viskan koos veega vahel puljongikuubiku või pool ka sisse.Puljongikuubik Arendate tundlikkust, siis saate ka ilma lugemata aru, kui õudne (tõelise toidu maitse surm jne) see on. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
MoloM 14 Teavita postitusest Postitas Mai 15, 2010 Millist neist on kõige kasulikum süüa? On arusaamatu, sest arvasin kogu aeg, et riis on tervislikum ja ei anna nii palju kilokaloreid, kui kartul , aga nüüd kaloriarvutit vaadates tundub vastupidi. Et kasulikum on süüa kartulit? Kumba oleks parem süüa, kui ei taha paksuks minna? Või hoopis siis tatar?Ei maksa üle asju karta, ei tee neist kolmest üksi kedagi paksuks. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
HenryP 0 Teavita postitusest Postitas Mai 15, 2010 ... samas ka šhokolaad, kommid, burksid, pizzad jne ei tee paksuks, sest kõik oleneb siiski kogustest ning sellest, kas päeva jooksul kulutad söödud kalorid ära või mitte. Ei saa ka mainimata jätta toiduainete vahekorda- vaevalt, et väga efektiivselt kaalust alla saab võtta, kui päeva menüüks on vaid hunnikute viisi riisi.Mitte, et ma soovitaks süüa eelnimetatud maiustusi või rämpstoitu, vaid tahan öelda, et kõik ei ole nii must ja valge, et riis teeb paksuks ja tatar mitte. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
matjusm 24 Teavita postitusest Postitas Mai 15, 2010 (muudetud) Puljongikuubik Arendate tundlikkust, siis saate ka ilma lugemata aru, kui õudne (tõelise toidu maitse surm jne) see on.Puljongikuubik on suurepärane maitsestaja, tõsi küll tatra puhul ma seda ei kasuta vaid pigem riisiga. Üks hea nipp tatra valmistamiseks on ta mõned tunnid varem (kas või eelmisel õhtul kui on plaan hommikusöögiks süüa) likku panna ning lasta tal vesi endasse sisse imeda. Pärast võtab keetmine palju vähem aega ning tatar ise on ka niimodi veidi pehmem.Tatar on ka kasulik ja annab vähe kaloreid ka.100g toote kohta on tatral ja riisil väga sarnased toitainekogused- lugedes oma toidupakendeid on tatras 350kcal/100g kohta (69g süsivesikuid, 12g valku) ning riisis 360kcal/100g kohta (77g süsivesikuid, 9g valku) nii et ei ütleks et tatar vähem kaloririkas oleks. Kartul on aga suhteliselt kalorivaene võrreldes nendega- kusagil 15-20g süsivesikuid ja 2g valke 100g kohta. Muudetud Mai 15, 2010 kasutaja matjusm poolt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides