Jump to content
inside14

Kas suitsetate?

Kas suitsetate?  

334 liiget on hääletanud

  1. 1. Kas suitsetate?

    • Jah
      67
    • Ei
      255


Recommended Posts

Kord suitsetasin, aga mitte kaua ning sain raskusteta sellest lahti. Nüüd hakkab isegi suitsuving vastu, rääkimata kui peaks veel tõmbama hakkama.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Siin peaks ka kolmas variant olema-"pühapäeva suitsetajad"

Näiteks peol viina juues..

Ei tea, ma ise ei suitseta aga ma usu sellist juttu nagu pühapeva suitsetaja, sa kas suitsetad või ei. Tõmbad aastas korra... suitsetad ju ikkagi.

Võrdluseks - pühapäva mõrtsukas

Muudetud kasutaja Creek poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ei tea, ma ise ei suitseta aga ma usu sellist juttu nagu pühapeva suitsetaja, sa kas suitsetad või ei. Tõmbad aastas korra... suitsetad ju ikkagi.

Võrdluseks - pühapäva mõrtsukas

Hea point ;) , kuid sarimõrvarit ja ahelsuitsetajat ei saa võrrelda ;) .

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Hea point :P , kuid sarimõrvarit ja ahelsuitsetajat ei saa võrrelda ;) .

Mõnes mõttes saab. :D Ei mäleta enam mitu minutit iga tõmmatud suits elu lühendama pidi (teoreetiliselt), aga neile, kes ise ei suitseta, on suitsetaja väljapuhutud suits veelgi kahjulikum. Kui nüüd suitsetaja tihti suitsetab mittesuitsetajate seltskonnas, siis neid minuteid, mida ta teiste eludest "röövib", ikka koguneb päris palju (eriti kui seltskonnas viibib palju mittesuitsetajaid). Lõpuks võibolla isegi nii palju, et kokku tuleb ühe inimese ("sarimõrvari" puhul ka mitme inimese) terve elu jagu. Ning ongi mõrv sooritatud. ;);)

Muudetud kasutaja Capricorn poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Siinkohal mainiksin, et suitsetamine on ohtlik neile, kellel on suguvõsas eelsoodumus näiteks kopsuvähki haigestuda ja isegi ilma soodumuseta on võimalik oma kopsud nõnda metsa keerata.. rääkimata ülejäänud elunditest. Samas on minu ema juba vähemalt 20+ aastat suitsetanud ja mõned kuud tagasi käis kopse pildistamas ja ei jälgegi nö suitsetaja kopsust... võtke nüüd kinni eks, aga kõigil ei pruugi nii vedada. Mina isiklikult ei suitseta ja minu sõbrad ka mitte. Joogi kõrvale on muidugi kunagi mõned "plärud" tehtud pulli pärast ja sigaritki on proovitud, aga noh .. uhke ei ole, aga häbi ka ei tunne

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Suitsetan mõnikord siis kui satun nii suitsusesse kohta, et vahet pole, kas hingad suitsu õhust või sigaretist. Passiivne suitsetamine on tavalisest suitsetamisest veel rõvedam.

Õnneks seda eriti tihti ei juhtu.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Mind huvitab, et kui palju teil, suitsetajatel, kuus raha kulub suitsupakki peale.

Noh väike kalkulatsioon: Pakk suitsu maksab 25 raha (odavamad vennad võivad 20 rahaga teha).

Pakk päevas ja hakkame arvutama.

Nädalas: 7 x 25 = 175

Kuus: 30 x 25 = 750

Aastas: 365 x 25 = 9125 (näe, arvuti või teleka saaks juba kätte)

Ja ütleme, et inimene tõmbab suitsu kuskil keskmiselt 40 aastat (kes kooleb 60'selt, kes 80'selt) saame:

9125 x 40 = 365 000

Nii et palju õnne - korraliku auto hinna peaks kätte saama.

Ise tegin suitsu vist 4 aastat ja siis sai sai maha jäetud. Nii et nüüd peaksin kah olema suitsuvaba 2 aastat vist (foorumist peaks otsima, kuskil 17 dets 2004 aastal sai maha jäetud).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ma mäletan põhikoolist, kui mingid arstitädid tulid kooli, et lapsi üle vaadata, et kas tervis on ikka korras jne. ma mäletan, kui arst mulle kurku vaatas ja ütles, et suitsetad jah, rikud oma tervist juba nii noorelt. ma ütlesin, et ma ei suitseta. siis väitis, et mul on suitsetaja kurk ja oli näha tema silmist, mida ta endamisi mõtles: "valetaja, mis sul muud üle jääb kui valetada. suitsetaja mis suitsetaja". see oli tollal minule täielik solvang, minule kui spordipoisile, ma polnud suitsu tol ajal suhu ka võtnud, olin kategooriliselt suitsuvastane ja mingi arstitädi tuleb mind suitsetajaks tembeldama. mina ei mõistnud mille alusel ta seda järeldas... terve päev oli selle pärast rikutud.

ja siiamaani on see mul meeles ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tere!

See suitsetamine on hirmus teema. Ise ei suitseta ja ei lausa vihkan suitsetamist. Paljudel suitsetajatel on selline üleolev suhtumine, et nemad võivad teha, mis tahavad ning kus tahavad ja aja jooksul see suhtumine areneb edasi ka teistesse valdkondadesse. Väga paljud õigustavad ennast mingisuguste idiootsete põhjustega, et närvid läbi jne. Siinkohal ka siinolijatele üks väike tutvustus:

§ 17. Tubakatoote käitlemise nõuded ja piirangud

(1) Tubakatoote müük on keelatud:

1) alla 18-aastasele füüsilisele isikule (edaspidi alaealisele ), kusjuures müüjal on sellekohase kahtluse korral kohustus nõuda ostjalt tema isikut tõendava dokumendi esitamist ja keelduda tubakatoote müümisest eelnimetatud dokumendi mitteesitamisel;

2) alaealise poolt;

3) kui tubakatoote kohta puudub selle tootepartii numbrit või tootmise kuupäeva ja kaubadeklaratsiooni numbrit sisaldav saatedokument;

4) müügiautomaadist;

5) ruumides ja territooriumil, kus asuvad tervishoiu-, õppe- ja spordiasutused või -rajatised;

6) sigarettide puhul väiksemas koguses kui 20 sigaretti mahutavas müügipakendis;

7) tükikaupa (välja arvatud sigarid), lahtiselt kaalu järgi või avatud müügipakendist;

8) kui müügi tingimuseks seatakse mis tahes teise kauba ostmine.

(2) Alaealisele on keelatud tubakatoote mis tahes viisil pakkumine.

(3) Tubakatoote tegevusloa alusel sisse- või väljaveo, samuti hulgimüügi korral tasutakse selle tubakatoote eest ostja pangakontolt müüja pangakontole sularahata arvelduse korras.

(4) Suitsuvaba tubakatoote, välja arvatud närimistubaka käitlemine on keelatud.

(5) Tubakatoote tootmiseks kasutatavad ruumid ja tehnilised vahendid peavad olema tubakatoote tootja ainukasutuses.

(6) Keelatud on sisse vedada tubakatooteid, mille müügipakendilt on eemaldatud või rikutud algne tootjapoolne kile- või tsellofaanümbris.

(7) Tubakatoodet tohib müügile võtta vaid kehtivat tegevusluba omavalt ettevõtjalt.

(8) Tubakatoote sisse- või väljaveo kohta koostatavas kaubadeklaratsioonis peab olema lisaks muudele õigusaktides sätestatud nõuetele märgitud selle tubakatoote tootepartii number või tootmise kuupäev, samuti tubakatoote nimetus.

[RT I 2002, 63, 387 - jõust. 1. 09. 2002]

3. peatükk

SUITSETAMISKOHTADELE ESITATAVAD NÕUDED

§ 18. Suitsetamise piirangud

(1) Suitsetamine on keelatud:

1) tervishoiuasutuses ja selle piiritletud territooriumil;

2) õppeasutuses ja laste hoolekandeasutuses ning nende piiritletud territooriumil;

3) riigi ja kohaliku omavalitsuse asutuses;

4) kultuurihoones ja -rajatises;

5) spordihoones ja -rajatises;

6) kaubandus-, tootmis- ja teenindusettevõttes, välja arvatud toitlustus- ja majutusettevõttes;

7) tunnelis, reisijate ootesaalis ja reisijaid vedavas ühissõidukis;

8) korterelamu ühises kasutuses olevates koridorides ja trepikodades;

9) eluruumi üürnike ühises kasutuses olevates ruumides omaniku nõudmisel.

(2) Käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud kohtades eraldab omanik, valdaja või tööandja vajaduse ja võimaluse korral tähistatud spetsiaalse ruumi või ala suitsetamiseks.

(3) Alaealisel on tubakatoote tarbimine keelatud.

(4) Suitsetamise reguleerimisel toitlustus- ja majutusettevõttes tuleb lähtuda järgmistest nõuetest:

1) külastajatele ettenähtud ühe teenindusruumiga ettevõttes peab olema külastajatele nähtav ja arusaadav teave, kus suitsetamine on lubatud või keelatud;

2) külastajatele ettenähtud kahe ja enama teenindusruumiga ettevõttes peab suitsetamise lubamisel osa ruumidest olema eraldatud ja tähistatud suitsetajatele ning suitsetamine teistes ruumides on keelatud.

§ 19. Eraldatud suitsetamisruumile ja -alale esitatavad nõuded

(1) Suitsetamisruum peab olema alarõhuline. Õhu väljatõmme peab olema ruumis vähemalt 8,4 l/s ruutmeetri kohta. Ruumi mittekasutamisel võib õhu väljatõmmet vähendada 25 protsendini normaalõhuvahetusest.

(2) Suitsetamisruumi õhu väljatõmbe ventilatsioonisüsteem peab olema iseseisev ja pidev või ühendatud teiste pidevalt toimivate õhu väljatõmbesüsteemidega eraldi püstiku abil.

(3) Suitsetamisala eraldamine on lubatud ventilatsioonisüsteemiga varustatud siseruumides. Ala ventilatsioonisüsteem peab tagama õhu liikumise mittesuitsetamisalalt tähistatud suitsetamisalale ja sealt otse väliskeskkonda.

KUI PALJU NEID SEADUSEID TEGELIKULT JÄLGITAKSE??? ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Suitsetan.

Vihata aga ei ole küll kedagi vaja, kui mingi nolk või muidu ullike satub suitsetama seal kus ei tohiks, peaks seda viisakalt talle ütlema. Kui aru ei saa on järgmine samm füüsiline selgitamine.(mida meie riigis muidugi teha ei tohiks, aga peaks)

Olen nõus , et paljud suitsumehed ei arvesta teistega, tähendab nad on nii harjunud selle tossamisega, et lihtsalt ei märka kui teevad suitsu vales kohas. Kui seda neile meelde tuletada saadakse ikka enamasti aru.

Sellised aga kes lausa demostratiivselt vales kohas tossavad on enamsti meie ülimegategijad noored . Selliste peal võiks kohe rakendada teist selgitusviisi. Nii nagu meie armsas riigis ei ole enam mingit alko tarbimise kultuuri ei ole ka suitsetamise oma. Ja alguse saab see kõik jällegi kodust, kodudest. Lastel pole mingit hirmu ega austust ei vanemate, kooli, õpetajate , vanemate inimeste ega isegi politsei suhtes. Nendest endist aga kasvavad paratamatult ka lapsevanemad kellel pole oma võsukestele mingit head eeskuju anda. Nii see eluke meil ikka "metsapoole" läheb ja mitte tasakesi vaid ikka paraja hooga.

Jutt ei kehti kindlasti kõigi noorte kohta, kuid selliste laps-loom-ülbik-ahvide protsent minumeelest kasvab aastast aastasse.

Tere!

See suitsetamine on hirmus teema. Ise ei suitseta ja ei lausa vihkan suitsetamist. Paljudel suitsetajatel on selline üleolev suhtumine, et nemad võivad teha, mis tahavad ning kus tahavad ja aja jooksul see suhtumine areneb edasi ka teistesse valdkondadesse. Väga paljud õigustavad ennast mingisuguste idiootsete põhjustega, et närvid läbi jne. Siinkohal ka siinolijatele üks väike tutvustus:

§ 17. Tubakatoote käitlemise nõuded ja piirangud

(1) Tubakatoote müük on keelatud:

1) alla 18-aastasele füüsilisele isikule (edaspidi alaealisele ), kusjuures müüjal on sellekohase kahtluse korral kohustus nõuda ostjalt tema isikut tõendava dokumendi esitamist ja keelduda tubakatoote müümisest eelnimetatud dokumendi mitteesitamisel;

2) alaealise poolt;

3) kui tubakatoote kohta puudub selle tootepartii numbrit või tootmise kuupäeva ja kaubadeklaratsiooni numbrit sisaldav saatedokument;

4) müügiautomaadist;

5) ruumides ja territooriumil, kus asuvad tervishoiu-, õppe- ja spordiasutused või -rajatised;

6) sigarettide puhul väiksemas koguses kui 20 sigaretti mahutavas müügipakendis;

7) tükikaupa (välja arvatud sigarid), lahtiselt kaalu järgi või avatud müügipakendist;

8) kui müügi tingimuseks seatakse mis tahes teise kauba ostmine.

(2) Alaealisele on keelatud tubakatoote mis tahes viisil pakkumine.

(3) Tubakatoote tegevusloa alusel sisse- või väljaveo, samuti hulgimüügi korral tasutakse selle tubakatoote eest ostja pangakontolt müüja pangakontole sularahata arvelduse korras.

(4) Suitsuvaba tubakatoote, välja arvatud närimistubaka käitlemine on keelatud.

(5) Tubakatoote tootmiseks kasutatavad ruumid ja tehnilised vahendid peavad olema tubakatoote tootja ainukasutuses.

(6) Keelatud on sisse vedada tubakatooteid, mille müügipakendilt on eemaldatud või rikutud algne tootjapoolne kile- või tsellofaanümbris.

(7) Tubakatoodet tohib müügile võtta vaid kehtivat tegevusluba omavalt ettevõtjalt.

(8) Tubakatoote sisse- või väljaveo kohta koostatavas kaubadeklaratsioonis peab olema lisaks muudele õigusaktides sätestatud nõuetele märgitud selle tubakatoote tootepartii number või tootmise kuupäev, samuti tubakatoote nimetus.

[RT I 2002, 63, 387 - jõust. 1. 09. 2002]

3. peatükk

SUITSETAMISKOHTADELE ESITATAVAD NÕUDED

§ 18. Suitsetamise piirangud

(1) Suitsetamine on keelatud:

1) tervishoiuasutuses ja selle piiritletud territooriumil;

2) õppeasutuses ja laste hoolekandeasutuses ning nende piiritletud territooriumil;

3) riigi ja kohaliku omavalitsuse asutuses;

4) kultuurihoones ja -rajatises;

5) spordihoones ja -rajatises;

6) kaubandus-, tootmis- ja teenindusettevõttes, välja arvatud toitlustus- ja majutusettevõttes;

7) tunnelis, reisijate ootesaalis ja reisijaid vedavas ühissõidukis;

8) korterelamu ühises kasutuses olevates koridorides ja trepikodades;

9) eluruumi üürnike ühises kasutuses olevates ruumides omaniku nõudmisel.

(2) Käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud kohtades eraldab omanik, valdaja või tööandja vajaduse ja võimaluse korral tähistatud spetsiaalse ruumi või ala suitsetamiseks.

(3) Alaealisel on tubakatoote tarbimine keelatud.

(4) Suitsetamise reguleerimisel toitlustus- ja majutusettevõttes tuleb lähtuda järgmistest nõuetest:

1) külastajatele ettenähtud ühe teenindusruumiga ettevõttes peab olema külastajatele nähtav ja arusaadav teave, kus suitsetamine on lubatud või keelatud;

2) külastajatele ettenähtud kahe ja enama teenindusruumiga ettevõttes peab suitsetamise lubamisel osa ruumidest olema eraldatud ja tähistatud suitsetajatele ning suitsetamine teistes ruumides on keelatud.

§ 19. Eraldatud suitsetamisruumile ja -alale esitatavad nõuded

(1) Suitsetamisruum peab olema alarõhuline. Õhu väljatõmme peab olema ruumis vähemalt 8,4 l/s ruutmeetri kohta. Ruumi mittekasutamisel võib õhu väljatõmmet vähendada 25 protsendini normaalõhuvahetusest.

(2) Suitsetamisruumi õhu väljatõmbe ventilatsioonisüsteem peab olema iseseisev ja pidev või ühendatud teiste pidevalt toimivate õhu väljatõmbesüsteemidega eraldi püstiku abil.

(3) Suitsetamisala eraldamine on lubatud ventilatsioonisüsteemiga varustatud siseruumides. Ala ventilatsioonisüsteem peab tagama õhu liikumise mittesuitsetamisalalt tähistatud suitsetamisalale ja sealt otse väliskeskkonda.

KUI PALJU NEID SEADUSEID TEGELIKULT JÄLGITAKSE??? ;)

Muudetud kasutaja Kaupmees poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

no ise ka suitsetan.

ei näe nagu põhjust maha jätmiseks.teen väga vähe 2-3 suitsu päevas.

ja se et kui sa suitsetad siis sa oled mõrvar.sama hea ju autoga sõitmine mis on poole hullem ja neid näiteid leiaks vast 1000 veel.

ei õigusta ega tee maha.igal inimesel oma tervist tehku sellega mis tahab .siiski kes proovind pole ärgu parem proovigugi.ja nii käib ju ka joomise ja teiste asjade kohta et tegelikult suht surnud ring tekib.tervist rikud sa niguinii ühe või teise asjaga.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×