Jump to content
icebrker

kükid

Recommended Posts

http://www.exrx.net/WeightExercises/Quadriceps/BBSquat.html

Olen suht algaja (poolteist kuud jõusaalis), tarkused tulevad lugedes ja kogemustest.

Küsimus tehnikas. Praegu olen teinud nii nagu üleval lingil kirjas on. Kui jalad paralleelselt maaga, siis üles tagasi. Jalad veidi laiemalt kui õlad ja varbad veidi väljapoole.

Eelmine kord räägiti mulle trennis, et kui jalg moodustab 90 kraadise nurga siis see on küll ja küll. Et rohkem vigastab põlvi.

Mulle andis nõu inimene, kes teeb kükke plaadid kandade all ja arvab, et kükid on soojenduseks. "Õiget" trenni teeb masina peal.

Ma olen ju seni korrektselt trenni teinud?

Muudetud kasutaja icebrker poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

tee nagu su kava ettenäeb. Soojendus tee ikka enne trenni, mina sõuan orienteeruvalt 10 minutit. Siis teen kükke ja siis suundun jalapressile. Kükke soojenduseks küll ei tee. Soovitan lugeda www.bodybuilding.com, seal on palju teemasid ja isegi videosid, seal oli artikkel ka kükkide kohta, mis on põhivead jne.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

aga

Kas reied paralleelselt maaga? Või on see liiga palju?

Keegi ütles, et suurte raskuste puhul ei tohi lasta madalale. Aga mis on suured raskused? Ja kas jõutõstjad mitte ei tee täiskükke?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jõutõstjate täiskükk on see kui reie ülemine osa on maaga paralleelselt, siis peaks puusaliiges olema madalamal põlvedest ja kohtunik loeb selle ära.

Õige täiskükk on siiski kui kükid kuni ###### v siis jala tagaosa vastu oma sääri puutub ja siis üles. Seda teevad olümpiatõstjad. Aga selle kohta öeldakse vist pigem Oly(mpic) Squat või Ass to grass (ATG) squat.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Selge. Ühesõnaga olen õigesti teinud ja võin rahulikult jätkata.

Asi selles, et seda rääkis mitu aastat trenni teinud inimene ja ise olen ju alles 1, 5 kuud tegelenud. Veidi imelik tundub vanemaid õpetada. Aga ega ma õpetama ei hakka. Lihtsalt tean vastu vaielda kui peaks jälle jutuks tulema...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nagu ma aru saan on see kükk mil jalad 90kraadise nurga all poolkükk, ning väidetavalt koormab just seda sorti kükk liigselt põlvi, just kuna kasutatakse suuremaid raskusi. Nii, et vaidlen katekooriliselt vastu sinu sõbrale.

See, et plaadid kandade all on üks selline kaval asi, millega saab suunata trenni rohkem jalga ning sel juhul kautatakse vähem alaselga. Seda meetodit kasutan isegi, kuid jõutõstiatel selline kükk vist käbi ei läheks.

Aga see, et kükk on soojenduseks... laus lollius.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tea, ise hakkasin nüüd täiskükke tegema, niiet tagument peaaegu vastu maad. Raskused vähenesid seetõttu(poolkükke ju lihtsam teha), selg ei saa enam niipalju kannatada ja usun et kergema raskuse pärast ka põlved tervemad. Ja kindlasti võtab see rohkem läbi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ATG( ass to grass) oleks jah õige, kuid mina soovitan kasti kükki, võtab koormuse põlvedelt ära ja õpetab õieti kükima.

Suru õlad taha, et ülaselg läheks pingesse. hinga sügavalt sisse läbi kõhu et kõht läheks nagu rasedal et alaselg läheks kinni. Jalad õlgade laiuselt või sutsu laiemaks, endale meeldib veits laiemalt, ja küki nagu istuks taha mitte otse alla, puusad liiguvad esimesena, st et suru tagumik taha ja siis alla.

Need on kaks head artiklit kõva mehe suust, teab mida räägib.

http://www.t-nation.com/findArticle.do?article=body_120squat

http://www.t-nation.com/findArticle.do?article=body_149squat

Ja masinad on naistele ja vigastele, üldiselt vigastatule, terve mees peab ainult vabaraskuseid kasutama !! See on reegel !! =)

-----

Seda ka et kui täiesti auku lähed vaata et selg kõveraks ei lähe, enam jaolt vähesed saavad täiesti põhja ilma et kuskilt lõdvaks ei laseks. Tavaliselt laseb painduvus natuke alla paralleeri korraliku vormiga. Kükk põhjustab paljudele põlve jamasi kuid muidu on põlvedele see üsna ohutu vaid alaselg on see mis on suht suures ohus, kuid jah hoia end.

Muudetud kasutaja Czar poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

seda mida öelda tahan on juba korduvalt öeldud kuid ütlen siis veel .... kangiga kükk on ikka õige kükk .... masinal võid teha lisaks .... mitte vastupidi .... ja soovitan ka täiskükki teha ... ise tegin ka pikalt poolkükke ... kuid nüüd täiskükid ja tulemus parem ... seega su sõber võib olla küll kaua käinud kuid see ei tähenda veel et ta õigesti teeb ...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×