Jump to content
Capricorn

Plaanis hakata treenima (lihasmassi kasvatama ja lihased kontuursemaks).

Recommended Posts

Ei ole siis mitu-mitu aastat mingit trenni teinud, viimati kangi sai tõsta ja ka jõusaali külastatud vist sõjaväes u. 7 a tagasi. ;) Umbes 14-17 aastaselt möllasin kodus hantlitega päris palju, siis mitte midagi erilist, aga nagu natuke midagi "hallist massist" erinevat omavanuste seas oli kontide peal. Tagantjärele mõeldes, ega ma trenni nüüd õigesti küll ei teinud, ei olnud päris perioodiline ja ka tehnika ise oli nii ngau ta oli, tegin suhteliselt väikeste raskustega, palju kordusi. Päris algul vist isegi nii, et parema käega kasutasin 5 kg hantlit, kuna vasak käsi tundus nõrgem ja sellega hästi ei jõudnud, siis vasaku käega kasutasin 3 kg. :P

Kui mõni aastat tagasi kaalusin 77-78 kg, siis praegu u. 10 kg rohkem, eks ta rohkem "maolihaste" arvelt ole tulnud kuna mingit trenni pole teinud. :blink: Nüüd aga tahaks proovida kas jätkub tahtejõudu ja vastupidavust natuke põhjalikumalt trenni teha ja ikka õigesti teha. Samas on tunne, et keha on väga tasakaalust väljas, kõhulihaseid ei ole ollagi ega pole tegelikult kunagi olnudki kuna pole neid treeninud. Selg on ka vist üsna nõrk koht. Jalad natuke on trenni saanud ikka kunagi.

Kõige parem oleks muidugi öelda oma silmaga nähes, aga äkki märkate väikese pildikese pealt midagi olulist ja saate mõne soovituse anda. Et üldse kuidas pihta hakata, kui tihti treenida algul ning kas pigem väiksema raskusega ja suurema korduste arvuga alguses või ikka raskusega, millega jõuan 8-12 korda järjest teha? Kas hakata praegu arengust maha jäänud lihaseid rohkem treenima (pole 100% kindel, et oskan öelda millised on paremal tasemel ja millised halvemal), kuidas see rohkem treenimine välja näeks, kas rohkem seeriaid, kordusi või lihtsalt rohkematel päevadel neid lihaseid treenida ja mõndasid teisi harvem... Või hakata algul üldse kõhu pealt rasvast lahti saamisega tegelema, enne kui jõutrenni juurde asuda? :D Rohkem jooksma vms? . Jalgu, kõhtu ja selga kahjuks momendil pildi pealt näidata ei ole, aga jalgade juures pean vast reie kolmpealihast kõige paremaks (on see vist see reie peal olev suur lihas), kõhul pole absoluutselt midagi (peale väikese rasva:P) ning seljal ka eriti mitte midagi.

Mingi pilt siis Pildi põhjal loodan saada kinnitust, et triitseps ja õlg on muust osast veidi ees (muud osad liiga palju maha jäänud), kuna ise ei oska eriti vaadata sellise pilguga. ;)

Muudetud kasutaja Veikonegger poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

näiteks, jah

alguses ma teeks suuremate kordustega (12), et raskustega ennast ära ei lõhuks ja jälgiks harjutuse kvaliteeti

tee kõike võrdselt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Esialgu tahaks põhiliselt läbi ajada koduste vahenditega ja päris õige kava järgi (siit saidilt vaadates) ei saa teha, või siis võibolla nii, et nädalas 2x trenn: 1 korra kodus, teine kord jõusaalis või midagi taolist.

Kodustest vahenditest on olemas 15 kg hantel ja mingi ekspander.

Sellest õige raskuse valimisest ei saa hästi aru. Näiteks soovitatakse teha 3x8-10 Kui võtan sellise raskuse, millega esimese seeriaga 10 (või isegi 12) korda teen, siis teise seeriaga enam 10 küll ei jõua, 6-8 ainult. Ja kolmandat seriat pole enam üldse mõtet teha. Siis tähendab liiga suur raskus? Aga kui võtan kergema, et ka kolmanda seeria ajal sellega 10 korda jõuaks teha, siis esimene seeria jääb kuidagi väga lõdvaks, et jõuaks palju rohkem teha. :huh: Tegin näiteks sellist harjutust, et 7,5 kg hantlit hoidsin püsti seistes kõrval ja siis liigutasin seda ette suunas kuni üles välja, siis jälle aeglaselt alla jne. Esimese seeriaga tegin 10-12 korda, teisega jõudsin u. 6-8. Ja sama raskusega ka hantlit küljele 90-kraadise nurga (võibolla veidi rohkem kui 90, u.120) alla tõstes. Biitsepsile küünarvarte kõverdusi tehes 12,5 kg-ga tegin ka 2 seeriat, esimese korraga u. 10-12, teise korraga 6-8. Siis veel selline harjutus, et keha 90 kraadi ette kallutades ning küünarvart taga (põrandaga paralleelselt) hoides hantliga üles-alla u. 10 korda. Rinnalihastele vist laia haardega kätekõverdused on parimad (kodus tehes)?

Siis veel räägiti siinkusagil ka pulsist. Peale seda kui kõik harjutused olin ära teinud, oli pulss 145, vähevõitu? :D

Ahjaa, kõhulihaste harjutusi tegin ikka ka, aga jalgadele teen mõnel teisel päeval.

Muudetud kasutaja Veikonegger poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Miks sa ei söanda saali minna? Kui on võimalus külastada jõusaali, siis miks punnitada poolikute või üldse olematute vahenditega kodus? :huh:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Lihtsalt tundub, et pole eriti aega igakord kui trenni oleks vaja teha, jõusaali minna. Sinna minek 20 min, tagasitulek 20 min, enne tagasitulekut, peale pesemas käimist ei taha külma ja tuulega kohe niiske nahaga ka tulla. Eks ma katsun ikka nii palju treeninguid kui võimalik, jõusaalis läbi viia, aga kindlasti on vahel vaja ka kodus teha.

1) Kui esimese seeriaga jõuan 10-12 korda teha, siis teise seeriaga ainult 6-8 ja kolmanda tegemisest ei tule enam midagi välja. Et kas siis peaks raskust vähendama? Sel juhul jälle esimene seeria oleks liiga lõtv.

2) Kas peale trenni sooritamist pulss u. 145 on normaalne või oleks nagu vähe?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
2) Kas peale trenni sooritamist pulss u. 145 on normaalne või oleks nagu vähe?

Kui pärast trenni on püsivalt 145 ja poole tunni pärast ka alla ei ole läinud, siis minuarust ikka paljuvõitu

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ytlesite, et teete jalgu m6ni teine paev, aga kui ma j6usaalis eelmine aasta kaima hakkasin, soovitas mulle treener algul mingi nadal paar k6iki lihasgruppe igapaev labi treenida, kuna kui paus on olnud pikk, siis ei hakka kohe lihased t66le ja suurte raskustega v6id kahjustada lihaseid(kui kohe hakkad maksiumiga pihta).

Ja teisalt pange toitumine paika, toituise kohta leiate siit foorumist nii m6ndagi

parimat soovides.....

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Pulsist rääkides mõtlesin nagu rohkem seda, et see 145 justkui tundus olema maksimum, mõõtsin kahe seeria vahepeal, arvasin et kui ikka kõvasti pingutada, siis peaks rohkem olema? Aga no see oli peale käte, õlgade ja kõhu trenni, jalgade trenn peaks raskem olema, peale seda pole mõõtnud. Kui kiiresti pulss peale trenni alla läheb, ei tea praegu, järgmisel korral üritan ära mõõta.

Võibolla tõesti oleks parem olnud alustada nii, et paar nädalat teha kõiki lihaseid koos ja mitte väga intensiivselt, aga sai juba korra teistmoodi pihta hakatud ja paar nädalat tehtud nüüd juba. Samas jalgu, selga ja kõhtu pole väga (alguse jaoks LIIGA) intensiivelt teinud, õlgade ja kätega oleks võibolla võinud natuke ettevaatlikumalt alustada, aga ei tunne, et väga liiga oleks teinud neile.

Toitumisest niipalju, et üsna raske on päris õigesti toituda kuna öisete vahetustega töö ajab režiimi segi pidevalt, peale öösel töölt tulekut ja ärkamist pole üldse söögiisu jne. Samas arvan, et peaks vist ostma valku lisaks, sest kardan, et tavatoiduga tarbin seda liiga vähe. Võtaks näiteks selle: http://shop.fitness.ee/product_info.php?products_id=28 ja süsivesikute jooks vist kuluks ka ära: http://shop.fitness.ee/product_info.php?cP...products_id=242 ok?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×