alz1 0 Teavita postitusest Postitas Oktoober 30, 2006 Mure siis järgmine:kuna olen tudeng ei ole ka palju raha siit ka minu küsimus.Kas piima ja jogurti valgul on ka mingi kvaliteedi vahe, või imendumise kiiruse vahe? Oletame, et kallab terve paki( 1L) piima kohe kurgust alla. Piim on vedel ja läbib organismi kiiremini,kas selle ajaga jõuab kõik 30 g valku ära imenduda või ei?Jogurt jällegi läbib seedetrakti aeglasemini ja jõuab rohkem imenduda .Teiseks nende toodete valmistamismehanismide kulgedes võib ju ka valgu kvaliteet langeda.piim samas koguses (1L) on jogurtist (umbes) poole odavam.Kui ma tarbin 1L jogurtit või 2 L piima(hind tuleb sama), kummast ma saaks rohekem kasu, ja miks???? Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
bohemianrhapsody 9 Teavita postitusest Postitas Oktoober 30, 2006 Äääää 2l piimast saad umbes 60gr valku. 1l jogurtist saad 30gr valku. Ehk siis piim. (kui jätta kõrvale rasvad ja süsivesikud). Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
westmark 0 Teavita postitusest Postitas Detsember 12, 2006 piim on vist kasulikum... Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Heix89 0 Teavita postitusest Postitas Detsember 12, 2006 Ära ainult piimast või jogurtist ka toitu, lööb põhja alt ära muidu. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
gmaster 303 Teavita postitusest Postitas Detsember 12, 2006 piim on Tunduvalt vähem töödeldud ja paremini omastatav kui jogurt Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
Heix89 0 Teavita postitusest Postitas Detsember 12, 2006 piim on Tunduvalt vähem töödeldud ja paremini omastatav kui jogurtEi tea kas ta nüüd vähem töödeldud on... Poes müügil olev piim ju kõik pastöriseeritud.Eks mõlemal oma head ja vead, jogurtist saab jälle igasugu seedimisele kasulikke bakterikultuure. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
gmaster 303 Teavita postitusest Postitas Detsember 12, 2006 on, kuskil oli artikkel selle kohta, peast aga linki ei oska öeldatavainimesele, kes seedimine korras aga tavaliselt neid lisa bakterikultuure vaja pole Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
M.M. 52 Teavita postitusest Postitas Detsember 12, 2006 Parem valik oleks toidukord piima asemel asendada petti, hapupiima või keefiriga. Peale trenni muidugi rasvata joogijogurt on nendest parim variant, küll aga oleks vaja seda sellel juhul juua 1 liiter, et valgu kogus (30-35 grammi) kätte saada. Samas aga süsivesikuid tuleb 1 liitrist natuke liiast (120-140 grammi). Minu teada maksab 1 liiter joogijogurtit teatud poodides 10 krooni. Pakun välja aga lahenduse treeningjärgseks sheigiks : pool liitrit joogijogurtit + lisaks 20-30 grammi toidulisandina puhast valku. Selle variandi eeliseks on see, et iga päev saab kasutada jogurti näol erinevaid maitseid ja toidulisandina valku jagub ka poole kauem. Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides
JaanL 0 Teavita postitusest Postitas Detsember 12, 2006 Miks mitte siis valku tarbida piima asemel?900g valku saab umbes 300-350 krooniga30g vastavalt 10-12krooni Jaga seda postitust Viita postitusele Jaga teistes saitides