Jump to content
joker

Metabolismi Müüt

Recommended Posts

Tagasi uudise / artikli juurde

Müüt METABOLISMIST – Ei eksisteeri ühtki bioloogilist põhjust, et me vananedes rasvume!!!

Kindlasti olete kuulnud kuidas inimesed räägivad, võib – olla olete ka ise öelnud: „Ma olen juba 35 ja minu ainevahetus hakkab aeglustuma, rasvad hakkavad kergemini ladestuma.“ Üsna ühene ja loogiline järeldus inimeste poolt on, et ainevahetuse aeglustumine on vältimatu, täpselt nii nagu ööle järgneb päev ja vastupidi. Ent see ei ole kaugeltki tõsi ja õige.

Nii mehed kui naised kannatavad tegelikult kõik vaikselt ligihiiliva rasvumise ja ülekaalulisuse käes; tänapäeva mo...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

"Kaheksanädalane jõutreeningu programm suurenes jõu ja lihasmassi 87 – 96 aastastel indiviididel TÄHELEPANUVÄÄRSELT JA JAHMATAVALT 10% võrra!!!"

Aastal 1989 ilmus Eestis Stiv Šenkmani raamat "Meie, mehed". Seal räägitakse meeste viletsast tervislikust seisukorrast, toitumisest, jõu- ja aeroobsest treeningut, joomisest, suitsetamisest jne jne.

Muuhulgas kirjeldatakse ka Bulgaarias aastatel 1975-77 Pavel Dobrevi poolt läbi viidud eksperimenti, kus pandi vanad mehed kangi tõstma. Kasutati kolme harjutust, kükki, lamades surumist ja jõutõmmet. Tulemused olid keskmiselt järgmised:

treeninguid sooritanud rühmas vähenes kehakaal 3,6 kg, biitsepsi ümbermõõt kasvas, 5, 5 cm, reie ümbermõõt 5,3 cm, talje muutus 10,2 cm peenemaks. Kopsumaht suurenes 605 kuupsentimeetrit. Ja kõik muutusid tugevamaks, paljudel jõunäitajad kahekordistusid, treeninguid mittesooritanud rühmas halvenesid jõunäitajad märkimisväärselt.

Treeninguid mittesooritanud vanurite kasv vähenes (kühmuvajumine) keskmiselt 2 cm, treeninutel aga suurenes 1,5 cm - jõutreening peatas vanuritel rühi halvenemise ja juba halvemaks läinud rüht taastus.

Üks näide: 81 aastane ja 60kg kaaluv HantŠo Tanev tegi 120 kilose kangiga 3 korduselise seeria jõutõmmet.

Muudetud kasutaja UmbIsik poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See tundub lihtsalt meie ühiskonnas olevat normaalne, et mida vanemaks saadakse, seda vähem tehakse trenni ja mõeldakse toitumisele. Räägitakse stiilis "ma küll üle 65-70 aasta elada ei taha" ning ollakse juba 50selt igasuguste haiguste küüsis. Ise seevastu usun, et kes viitsib endaga tegeleda, see võib ka vanast peast olla hea tervise ja füüsisega.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Väike video 84-aastasest fitnessi vanavanaemast (praegu juba 86). Tõeline eeskuju meile kõigile.

LINK

Paraku on kaasaegses mugavas ühiskonnas moes lodev elustiil ning klubi- ja baarielu.

Siin siis väike stiilinäide taolise elustiili ühest klassikalisest esindajast ("Aju 2"):

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×