Jump to content
jrx

Retsept: jrx'i tšempionide (hommiku)eine

Recommended Posts

Okei siin minu väga sagedane hommikusöök hetkel (treenin UK's iga päev 2-5 h. Nädalas on kaks 24-48 tunnist puhkepausi vastavalt vajadusele). Vannun, et kui söön seda, siis on päev läbi parem olla ning 1,5 h peale sööki trennis on rohkem energiat ja samas pole raske võrreldes sellega kui söön hommikul võileibu või putru või jogurtit ja kodujuustu.

Kogus arvestatud ühele 70 kg isendile:

1 suur porgand

1 keskmine sibul

0,5 keskmist broccolit

100 g sinki (kasutan lahjat sea keedusinki 15 g valku, 3 g rasva)

2 muna

törts õli

sojakastet

Valmistamine: porgand, sibul, broccoli, sink kõik väikesteks tükkideks (porgand pikkupidi pooleks ja siis veel pooleks ja siis viiludeks - ülejäänud asjade tükid ca sama suured) ja kuuma oliiviõli sisse pannile (kaas ka peale). Kuumutan niikaua kuni paistab, et kõrbema hakkab, siis kuumus maha ja niisutan-maitsestan (tunde järgi) sojakastmega (vahel panen tilga tabascot ka). Siis las praeb omas niiskuses seni kuni paistab, et juurikad on kuumad ja poolpehmed, aga samas veel krõmpsud. Siis kaks muna sisse, segan ja lasen veel olla kuni muna on kalgendunud ja voila. Valmis. Nämm-nämm.

Edit: typo

Muudetud kasutaja jrx poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

70 kg on seda vast küll, kuid mina võin küll nii nälga jääda, see kaloraaz mis sealt tuleb on 300- 350kcal, ise olen ikka 1000 kcal tuuri, oli ka aegu kus 1500 kcal sai söödud - mitte et see kellegile eeskujuks peaks olema, lihtsalt võrdlus. Hommikusöök on päeva alus ja vähemalt minu jaoks ka päeva suurim toidukord - sest päeva jooksul kulutan selle enrgia ära. Aga kindlasti oli see näide tervislik ja parem kui süüa kaks võileiba ja tass kohvi, nii et edu ja energiat.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Koguseid võib ju alati suurendada. Mulle meeldivad ka tegelikult tugevad hommikusöögid. Ise arvan, et ikka üle 500 kcal tuleb ära. Põhiprobleem on see, et poolteist tundi hiljem on mul trenn juba ja ma talun eriti halvasti suuri sööke enne trenni, aga sellisega ei tunne et energiat vähe oleks ja samas kõht ei ole tühi ega täis trennis.

Peale trenni (seega 3h peale hommikusööki) sheik ja banaan ja siis 2h hiljem korralik lõuna.

Sellise koormuse juures olen tähele pannud, et trennipäevadel on hea süüa vähem, ent puhkepäevadel küünib päeva kaloraazh isegi sinna 7000 kanti vahel :)

ahjaa... ja loomulikult ei ole minu eesmärk mitte massi kasvatada vaid kaalu säilitada ning hoolitseda selle eest, et ma enda praeguse koormuse kätte ära ei kõngeks <_<

Muudetud kasutaja jrx poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See on üsna dieet-toidu moodi, mitte tsempioni. Nii väikse toiduga ennast tsempioniks ei söö. Kui kõht saab kiiresti täis, siis peaksid just kaloririkkamaid toite sööma hommikul. Öösest keha energiast tühi ja kui kohe raske trenn varahommikul, siis peaks sööma rohkem kui 500 kcal. Eriti kui sööd u 7000 kcal juba vabal päeval, siis trennipäeval võiksid ju u 8000 kcal sööma.

Olen kuulnud, et hommikusöök võiks olla 1/4 päeva kaloraazist, ehk siis 8000:4=2000 kcal <_< Oleneb ka tegelt kui tihedalt süüa. Nt kui üks isik sööb hommikuks 1000 kcal ja siis uuesti 4 tunni pärast, aga teine 500 kcal, 2 tunni pärast veel 500 kcal ja järgmine söök jälle 2 tunni pärast, siis see peaks ju sama välha tegema?

Aga jah, selline kogus (8000 kcal) tundub meeletu. Ja ainult porgandit, brokkolit süüa on väga imelik. Üks võimalus on, et kõht täis ei saaks, söö nt 200g porgandi (70-80 kcal?) asemel 200g halvaad (700-800 kcal?) või midagi, mis seal UKs süüakse. Siis kõhule enamvähem sama kogus, aga energiat rohkem... alguses kui teema pealkirja lugesin, siis mõtlesin küll, et see tsempioni-hommikusöök on hiiglama suur hunnik toitu, no oma 1000-1500 kcal, aga pidin pettuma :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Millest sa aru ei saanud Mr. Y - ma ei ole kulturist :) Ja sellise hommikuinega tõesti kutlurismitšempioniks ei saa (v.a. võibolla võistluseelsel perioodil kujutan ette et se võib päris hea olla - valku saab ja seedimise hoiab korras). Kui kedagi huvitavad minu sportlikud saavutused, siis PM, ma ei taha kekata nendega avalikult...

Minu puhul ei ole enesetunne seotud toidu kogusega vaid asi just selles MIDA söön. Kui söön hommikul näiteks kaerahelbeputru koguseliselt sama palju ja kindlasti on kaloraazh kõvasti suurem, siis tuleb trenn selline half-assed, sest ilmselt keha ei tule sellise hulga süsivesikutega toime kohe. Samas kui kirjeldatud hommikueinest saab pikki süsivesikuid, häid rasvu ja valke ja palju kasulikke mikrotoitaineid - energiat trenniks jätkub (mis ma toonitan EI ole enamasti raualükkamistrenn) samas ei ole süsteem hõivatud seedimisega.

5-7000 kcal puhkepäeval (sinna sisse läheb ikka ca 2000 kcal jagu magusat <_< ) peale tavaliselt 4-6 trenni 2-3 päeval järjest on lihtsalt varude taastamine. Ilmselgelt on seda mulle liiga palju, aga kuna ainevahetus tänu trennile on hetkel nii kiire, siis selline aegajalt tehtav totaalne "trash-day" mõjub värskendavalt ja pekki juurde ei tule.

Võibolla on huvitav lugeda ka sellest kuidas selline treeningkoormus mu kaalule mõjus - esimese 10 päevaga kaotasin 2,5 kg (kukkusin 69,5 pealt 67 peale) - jäin visuaalselt kõhnemaks. Siis sain söömise ja rutiini paika ja hakkasin juurde võtma. Praeguseks olen 71 ja rasvaprotsent ilmselt on madalaim kui kunagi varem.

Muudetud kasutaja jrx poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sellest sain aru küll (tean ammu juba). Muidugi enesetunne on kõige tähtsam, ma lihtsalt imestasin, et niipalju süües hommikusöök nii kesine on. Soovitatakse ju igal pool hommikul rohkem süüa, õhtul vähem, et mitte paksuks minna. See pole ju ainult kulturistidele mõeldud, vaid ka tavainimestele, äkki ka võitlusalade meestele või nemad nii erilised? Võibolla on, kui saab MMA või muu ala tsempioniks tõesti selle hommikusöögiga <_<

Aga ma tsempioniks ei tahagi saada, ei kulturismis ega mujal. Söön sellist lihtsat hommikusööki, mis mulle endale maitseb ja peaks kah hea olema - saan ka häid rasvu, mitte-nii-pikki süsivesikuid ja valke. Vist arvutades 650-700 kcal ning 2 tunniks hea kõhutäie. Mõnikord kuulub porgandeid ka sinna juurde, neid mõnus närida :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Sellest sain aru küll (tean ammu juba). Muidugi enesetunne on kõige tähtsam, ma lihtsalt imestasin, et niipalju süües hommikusöök nii kesine on.

Aaa... jäi lahtiseletamata - see on trennipäeva hommikusöök. Trennipäevadel ma palju ei söö - pole aega ja jaksu lihtsalt. Palju söön puhkepäevadel - siis söön tavaliselt hommikul putru või võileibu ja jogurtit ja kodujuustu. Või sellelessamas stiilis hommikusöögile juurde veel jogurtit ja kodujuustu ja võileibu (ilma võita küll tavaliselt).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×