Jump to content
kenza

avokaado?

Recommended Posts

Kysimus selline,et kas iga päev yks avokaado syya on liiast....? Pidi ysna rammus ja öli rikas vili olema...aga samas on selles just need köige paremad ölid ja rasvad, mida tervise hullud näpuga tagaajavad..... Siiski on see liialt rammus,et seda igapäev syya?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ei hakanud uut teemat tegema, peaks ka siia sobima.

Miks nii olulist toitu nagu avokaadot pole Fitness.ee kalorikalkulaatoris?

Jah, erinevate allikate järgi kõigub avokaado energiasisaldus 150-220 kcal/100gr ehk päris palju.

Siiski on Wikipedia-s välja toodud järgmised numbrid mis ehk võiksid olla suhteliselt tõesed:

Avocado, raw (edible parts)

Nutritional value per 100 g (3.5 oz)

Energy 160 kcal 670 kJ

Carbohydrates 8.53 g

- Sugars 0.66 g

- Dietary fiber 6.7 g

Fat 14.66 g

- saturated 2.13 g

- monounsaturated 9.80 g

- polyunsaturated 1.82 g

Protein 2 g

Thiamine (Vit. B1) 0.067 mg 5%

Riboflavin (Vit. B2) 0.130 mg 9%

Niacin (Vit. B3) 1.738 mg 12%

Pantothenic acid (B5) 1.389 mg 28%

Vitamin B6 0.257 mg 20%

Folate (Vit. B9) 81 μg 20%

Vitamin C 10 mg 17%

Calcium 12 mg 1%

Iron 0.55 mg 4%

Magnesium 29 mg 8%

Phosphorus 52 mg 7%

Potassium 485 mg 10%

Zinc 0.64 mg 6%

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga hull asi. Proovisin ka, sõin algul natuke jogurtiga, kuna paljalt on see ülivastik. Pärast läks natuke käest ära, kui terve avokaado jogurtiga pooleks tegin, kuna mõniaeg oli ikka kõht lahti :S

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Väga hull asi. Proovisin ka, sõin algul natuke jogurtiga, kuna paljalt on see ülivastik. Pärast läks natuke käest ära, kui terve avokaado jogurtiga pooleks tegin, kuna mõniaeg oli ikka kõht lahti :S

Oli ta sul ikka küps? Enamus meie poodides on toored ja vajavad natuke järelküpsemist.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Avokaado on mega hea asi ja parim asi sellest teha on guacamole (õpetus

- ignoreerige neid möminaid seal lõpus, natuke võivad häirida :rolleyes: ) Omletiga on guacamole eriti hea. Jah see on õige, et meil müüdavad on toodud Israelist ja võib vabalt vastu seina visata, midagi ei juhtu. Peab laskma mõnikord oma 4 päeva järel küpseda. Võib osta ka juba valminud, kuid need on reeglina mega kallid. Näiteks 2 rohelist avokaadot umbes 16 eeki ja 2 küpsenud 36 eek'i.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Avokaado on mega hea asi ja parim asi sellest teha on guacamole (õpetus
- ignoreerige neid möminaid seal lõpus, natuke võivad häirida :rolleyes: ) Omletiga on guacamole eriti hea. Jah see on õige, et meil müüdavad on toodud Israelist ja võib vabalt vastu seina visata, midagi ei juhtu. Peab laskma mõnikord oma 4 päeva järel küpseda. Võib osta ka juba valminud, kuid need on reeglina mega kallid. Näiteks 2 rohelist avokaadot umbes 16 eeki ja 2 küpsenud 36 eek'i.

siis tegin natuke lollisti, kui teise, mis oli 5-6 päeva kapis seisnud, ära viskasin. Esimene aga oli väga ränk. Tahtsin ka öelda, et see "guacamole" õpetus nägi päris jõhker välja, maitset ei oska kommenteerida, aga iseenesest see polnud kõige parema väimusega B)

Muudetud kasutaja taliindrek poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Väga hull asi. Proovisin ka, sõin algul natuke jogurtiga, kuna paljalt on see ülivastik. Pärast läks natuke käest ära, kui terve avokaado jogurtiga pooleks tegin, kuna mõniaeg oli ikka kõht lahti :S

Joguurtiga võib tõesti rõve olla :S. Ise söön ka omletiga ja väga hea tundub.

Küps avokaado on pigistades pehme, sisu on nagu pehme või.

Toorel avokaadol on sisu nagu nt. kurgil, järelküpsetamine toimub toatemperatuuril.

Ise panin algul külmikusse ja mitte ei küpsenud valmis :rolleyes:

Poolikut valmis avokaadot hoian külmikus, kilekotis et sisu ei läheks pruuniks.

Edu.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
siis tegin natuke lollisti, kui teise, mis oli 5-6 päeva kapis seisnud, ära viskasin. Esimene aga oli väga ränk. Tahtsin ka öelda, et see "guacamole" õpetus nägi päris jõhker välja, maitset ei oska kommenteerida, aga iseenesest see polnud kõige parema väimusega B)

Ei ole jõhkrat midagi :rolleyes: , kuigi peab vaatama, et kui see roheline pehmeks läheb, siis võib juhtuda, et sisu on ka pruun, sellisel juhul viska minema. Sisu peab olema ikka valge või heledam. Kui kahvliga ilusti ära purustada, siis on nagu roheline pasta, segad teised asjad ka sisse ja on hea. Proovi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ei ole jõhkrat midagi :rolleyes: , kuigi peab vaatama, et kui see roheline pehmeks läheb, siis võib juhtuda, et sisu on ka pruun, sellisel juhul viska minema. Sisu peab olema ikka valge või heledam. Kui kahvliga ilusti ära purustada, siis on nagu roheline pasta, segad teised asjad ka sisse ja on hea. Proovi.

Peab proovima veel, aga seekord natuke vähem. Kui muidu tegin siis panin terve avokaado ning aint veidi jogurtit, tegin kahvliga peeneks ja läks küll.. juba 20 minuti pärast tundsin kõhus nagu "keerist".. Ulme.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

austraalias elades sai ka ikka söödud avokaadot omajagu,kuna seda topiti seal ikka igalepoole, aga jah võileiva vahel ja sushi sees koos teiste asjadega oli v2ga hea

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Peab proovima veel, aga seekord natuke vähem. Kui muidu tegin siis panin terve avokaado ning aint veidi jogurtit, tegin kahvliga peeneks ja läks küll.. juba 20 minuti pärast tundsin kõhus nagu "keerist".. Ulme.

:rolleyes: miks sa seda avokaadot nii väga jogurtiga tahad süüa? Võid ju ka jogurtiga eriti ei kannataks süüa? Proovi munaga (omlett, keedumuna peale või asemel), leiva peale jne.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ei tea, kas see on mingi minu kiiks jälle, aga mina söön avokaadot (mida toorem ja kõvem, seda rohkem mulle meeldib) niisama pooliku koore seest lusikaga või järan lihtsalt toidu kõrvale. Imehea asi on, välja arvatud siis, kui ta pehme ja küps on :rolleyes:

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
:rolleyes: miks sa seda avokaadot nii väga jogurtiga tahad süüa? Võid ju ka jogurtiga eriti ei kannataks süüa? Proovi munaga (omlett, keedumuna peale või asemel), leiva peale jne.

Tundus ainus lahendus seda rõvedat maitset kaotada. Pole varem selle peale tulnud, et leiva vms peale panna.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×