Jump to content
Mumm

palju peaks olema kalorikulu ühe treeningu kohta?

Recommended Posts

Teen jõusaali ja sealhulgas ka siis palju aeroobset (ratas, käimine lindil, stepper ja ellips) tavaliselt on mu ühe trenni kalorikulu vähemalt 1000! alla selle ei tule ma kunagi tulemagi, keskmistel päevadel teen 1300-1500 ja nädalas ühe päeva tahan teha nii, et kalorikulu oleks 2000. küsimus siis järgmine? on seda liiga palju, kas traumeerin sellega oma keha, sest kaal siiski ei alane, vorm on parem, saan sellest aru selle järgi, et 2 h ellipsil "joosta" pole minu jaoks probleem, võhma jagub ja suudan pulssi 130-145 vahemikus hoida, vahepeal ajan pulsi ise nimelt üle et võhma parandada ja siis lasen alla pulsi.

võiks ju arvata et kaal ei lange kuna lihast tuleb juurde aga jah, ühelt poolt on lihast juures aga pekikiht ühtlaselt kõikjal...no tõesti, keegi ei ütleks mulle ei ma "roppu moodi" trenni raban teha, selline natuke paksuke olen ikka, toitumist üritan jälgida aga kuradima raske on.

trennis käin 2-4 kord nädalas ja õhtupoole tavaliselt, et ei ei saaks kodus jälle õgima hakata ja trenni niimoodi olen teinud juba augustist, enne seda tegin 3 kuud vesiaeroobikat...tõesti tekib tunne et mind ei aita enam miski:)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kuidas sul õnnestub nii palju kaloreid kulutada?

Ma ise olen õnnelik, kui saan ühe treeningu jooksul 300st lahti (tund fitboxi või poolteist tundi ujumist). Usun, et pulsikell väga ei valeta ka.

Ma soovitaksin sul samamoodi, nagu hawker ütles, treenida korraga vähem, aga sagedamini. Tund-poolteist päevas ja viis päeva nädalas on üsna järeleproovitud skeem.

Ega sa seepärast ju kiiremini vormi ei saa, kui ainult kaks korda nädalas trennis käid ja selle võrra intensiivsemalt uhad. Pigem vastupidi - juba 60 min treeningu jooksul hakkab organismis tekkima stressihormoon kortisool, mis töötab vastupidiselt sinu eesmärkidele - lammutades lihast ja üritades rasvavarusid säilitada. Organism saab karmist treenimisest aru niimoodi, et sa oled mingitesse eriti julmadesse keskkonnatingimustesse sattunud, ja püüab su energiavarusid igal võimalikul juhul kiirelt taastada.

See on algajate treenijate põhiviga - üritatakse trenn hästi karmiks ajada ja samal ajal toitumist piirata, nii et nälja pärast pidevalt silme eest must ja saiakesteõgimisehood kerged tulema. Ma ise tegin alguses samamoodi - hakkasin täiesti nulltasemest treenima viis korda nädalas ja sööma ainult kanafileed, rasvata kohupiima ja toorsalatit. Tulemuseks oli pidevast näljast tekkinud stress ja miskipärast lisandus vastupidiselt oodatule hoopis neli kilo kaalu juurde.

Nüüdseks olen sama intensiivsusega (5 x näd) treeninud juba kolmveerand aastat, aga hakkasin vahepeal jälle korralikult sööma, ja tulemus on paradoksaalne - kaalun jälle samapalju, kui kunagi ammu keskkooli lõpus, ehk siis kuus kilo vähem, kui treenimahakkamisel. Uus mure, mis tekkinud, on see, et püksid kipuvad üle puusa maha kukkuma. :blink:

Seega, minu näite kohaselt tuleb treenida mõõduka intensiivsusega, ent püsivalt. Süüa kõike, mida hing ihaldab (väljaarvatud maiustused ja saiakesed) ja siis, kui kõht tühi (vahepeal ma sõin näiteks öösiti ka). Siis rahuneb keha maha ja saab aru, et pole paaniliselt vaja ekstra energiat salvestada.

Lihtsalt kõige sellega võib natuke rohkem aega minna, kui esialgu loodetud. Neid aasta kaalujälgijate ülikiireid success story'sid ei maksa väga tõsiselt võtta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kas teoreetiliselt võiks toimida rasvaprotsendi vähendamisel järgmine kava (vaja on saada 3% vähemaks):

E - Jõusaal (ülakeha), 1 h

T - Aeroobne (ellips VS kiirkõnd lindil), 50 min

K - Aeroobne (-''-), 50 min

N - Jõusaal (alakeha), 1 h

R - Aeroobne, 50 min

L - vaba

P - vaba

Treeningud hommikul enne sööki (sobivaim aeg minule). 4 toidukorda päevas 2,5-3 h vahedega. 100 g valku, 15-20 g rasva, 75 g süsivesikuid päevas.

Enda näidud: 22 a., naine, 161 cm, 49 kg, rasvaprotsent 16,5.

Kas nii toimides on võimalik nädalas vähendada 1 kg ja 1% rasva?

Tänud ette vastajatele

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Teoreetiliselt toimivad kõik kavad, praktiliselt aga vähesed. Mina teeksin vabaks kolmapäeva ja treeniksin laupäeval.

Toitainete vajadus on järgmine:

valgud 1.6-2,6 g/kg kehakaalu kg kohta

rasvad 1,4-2,4 g/kg kohta

süsivesikud 8-12 g/kg kohta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aitäh OldMan´ile vastamast.

Siit tulenevalt peaksin ma päevas sööma:

* Valk (keskmine 2 g) = 98 g (ümardame 100-le, seega jääks see samaks, mida pakkusin)

* Rasv (min. 1,4 g) = 68,6 g (seda on ju tohutult palju! Ma ei kujuta ette, mida süüa, et selline rasva hulk kätte saada ning kuidas seda veel kulutada)

* Süsivesikud (min. 8 g) = 392 g (jällegi, ei suudaks elu sees 4 toidukorraga sellist kogust kätte saada ning päeva jooksul kulutada)

Kõik see kokku teeks päevas 2577 kcal, mida ma ka kõige parema tahtmise juures ära ei kuluta.

Jätsin ennist mainimata, et teen küll trenni hommikul peale ärkamist ja esimene söögikord on seega spordiklubist koju jõudes kl 12:00, kuid ülejäänud päev möödub praegu olude sunnil kodus arvuti taga kirjatööd tehes. Seda arestades tuleks oluliselt kärpida ka kaloraa?i, kuna ma lihtsalt kulutan väga-väga vähe. Päeva aktiivseks liikumiseks ongi tunni ajaline trenn. Kas ka seda arvestades on minu pakutud päevane toitainete sisaldus liiga väike, millest keha läheb säästure?iimile ning rasva ikkagi ei kaota vaid hoopis kogub?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Istuva elukutsega 19-34 a. naisele on vajalik umbes 2000 kcal päevas, kuna tegeled veel intensiivselt spordiga, siis on 2500 kcal optimaalne.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kaalu langetamiseks see vist väga optimaalne ei ole? Ja arvestades minu pikkust, kaalu ja seda, et minu tavapärasesse toitumisse pole juba kaua pootki nii palju kaloreid kuulunud, ei saaks ma äkki oma keha igapäevaselt nii suure koguse energiaga ehmatada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

ma arvutasin niisama näiteks oma eilsed numbrid ja tuli välja et tarbisin 79 g valke, 100 g rasva ja 270 g süsivesikuid.kokku andis see siis 2350 kcal

see on vist küll kohutav eks?

vaadates neid numbreid siin peaksin tarbima valke

2*72

rasva 1.4*72

süsiv 10*72

seega ainuke asi mida söön piisavalt on rasvad

siit ka sangad ja pekk kõhu peal

sest umbes selline mul see toidulaud ka tavaliselt on nagu eile

peab vist kardinaalselt midagi muutma???:blink:

mees 23a, 179 cm, 72 kg

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täpsustaksin, et süsivesikute vajadus sõltub treeningute mahust ja intensiivsusest. Väikese treeningkoormuse korral piisab ka 5-7 g/kg kohta. Vastupidavuse harjutamisel suurtel treeningkoormustel (suusatamine, jalgrattasõit) on vajadus 10-12 g/kg kohta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×