Jump to content
ras

toitumisega seoses vaja abi!

Recommended Posts

Tere!!!!!!!

Hetkel on siis plaanis hakata tõsisemalt kaalu alandama. Kuid suured probleemid siiski toitumisega. Põhiliselt siis, et mida süüa!?

Ise kaalun hetkel 90kg 178cm pikk, 18 aastane. Eluaeg sporti teinud, jõusaali mitte eriti, kuid jõusaali näitajad siiski väga head (jõud). Kuid probleem ikka selles, et oleks vaja see lisaraskus enda ümbert ära saada. Põhiline mure siis ikka kõht ja ka reied.

Põhimõtteliselt mõned küsimused siis seoses selle toitumisega

Trenni mõttes on plaanis hetkel ca 3 korda nädalas hommikuti joosta (kuna alles alustan) ja aeg-ajalt peale kooli, siis kõrge pulsisagedusega treeningut, mis kestab ca 30 minutit.

Nii.. (jõuaks nüüd poindini ka)..

Peale hommikust jooksu, kas süüa kohe või oodata mingi paarkümmend minutit? Ja, et mida oleks soovituslik süüa peale sellist tegevust. Mingi kindel toit?:. (Tavaliselt olen piirdunud oma hommikusöökides kerge kohupiimaga või poole liitri jogurtiga+ paar juustusaia vms.)

Ja kuna toimub kalorite arvu vähendamine päevas, siis nagu ma aru saan, väheneb ka minu teovõime. Kas proteiin no1-e tarbida kaalualandamise perioodil?

(3-4 kuud on hetkel plaanitud selleks perioodiks või siis vajadusel kauem)

Nii... ja siis seda ka, et kui ma nüüd saan hommikusöögi paika, siis mis kell peaks olema järgmine söömaaeg ja mida sööma? (saan sellest aru, et hommiku ja päeva poole rohkem süsivesikuid ja õhtul vähem, kuid äkki oskate öelda mingeid kindlaid toite mida teie sööte.. pudrud etc.)

Hetkel näeb kogu asi selline välja

Äratus (ca 8 tundi und), kerge kohupiim mingi paar võileiba (7.40-8.00)

Kooli 9-ks. Siis kuskil 11 ajal toimub mingi kerge näksimine, tavaliselt mingit salatit vms.

Kell 1 soe koolisöök (misiganes seal siis võibolla praad, supp etc.)

Jõuan koju, kell 16.30 siis enamasti külmik tühi ja võileibu :P

Siis järgmine ja viimane "SÖÖK" kell 19.00. SIis enamasti mingi soe toit.. varieerub suppide ja praadide jne vahel...

See mis plaani ma hetkel kirjutasin kujutab ette plaani alates 1-st septembrist, ilma treeninguteta. Nagu näha pole seal just midagi ee.. paljutõotavat, sellepärast pöördusingi abi pärast siia...

Soovitusi, nõuandeid, abi?...

Suur tänu vastuse eest!!

Rasmus

Muudetud kasutaja ras poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

eee...no ma oletan, et ebaregulaarsed söögikorrad eelkõige. Trenni on korralikult tehtud, lihtsalt energiat "jääb üle"! Või siis äkki ei seedi piisavalt kiiresti?:P

Muudetud kasutaja ras poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

üks kindel viga kindlasti on see, et õhtusöök on sul vale!!! õhtuks ei sobi igast praed jms. Õhtusöök peaks põhiliselt ikkagi koosnema kvaliteetsest valgust: lahjad kohupiimad, lahjad kodujuustud, kanafilee, sinna juurde siis mingi puuvili ja juurvilju...

Ja siin amazon'i artiklite all on artikkel "Söömine enne magama minekut". Loe seda kindlasti!!! :D

Ja päevas ikkka vähemalt 4-5 söögikorda, korraga väiksed portsud. Kõhtu punni ei tohi süüa. Ja need võileivad ma jätaks hoopis ära!!! Kindlasti väldi igasuguseid vorste ja muud sellist kahtlast kraami, söö puhast liha parem!!!

Hommikut soovitaks ikka alustada pudruga (kaerahelbed, tatar...). Pudru teeb kõhu hästi täis ja saad pealegi kasulikke kiudaineid. No ja pudru kõrvale ka kohupiima, et siis ikka oma valgu kätte saaksid :P

Aga jah, lõunaks sobib soe toit e. siis nn. praad, aga õhtuks mitte B)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
aga kuidas on selle söömisega peale seda hommikust jooksu/ratastamist vms. Ja kas proteiin no1. tasuks süüa nüüd sellel perioodil?

Enne aeroobset ei tohi süüa. Peale aeroobset võib. Hea oleks tunnike peale seda veel oodata, kuna rasvapõletus jätkub veel, aga kellel tööpäeviti seda aega nii palju on. Kui teed kõrge intensiivsusega aeroobset (HIIT), siis peale seda võib ka kohe süüa. Ühesõnaga mine kohe peale ülestõusmist välja jooksma, siis pesed, ajad habeme ja nii edasi, kui kõik valmis siis sööd.

Põhilised vihjed, et tõesti edukalt kaalu alandada, on et

* valmista ISE oma toidud, siis tead mis sinna sisse läheb.

* jäta igasugune magus ja muu ebasoodne kraam lihtsalt ostmata

ps: Minu arvates pole su õhtusöök iseenesest probleemiks, halb on vaid see et kellegi teise valmistatud ja mõõtmata toidu kaloreid ei oska arvestada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See, et enne aeroobset süüa ei tohi, on rumalus. Põhiline rasvapõletus toimub siiski peale treeningut. Enne aeroobset võiksidki just ühe valgukoksi alla lasta, segatuna nt Fat Burneriga. Tulemused garanteeritud. Valgupulber ise võiks olla midagi aeglaselt imenduvat, sest väga puhtad vadakud mõjutavad samuti nagu suhkrud, insuliini taset äkitselt, mis pole rasvade põlemise seisukohalt soodne.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×