Jump to content
T.M.

Taimetoitlus ja tippkulturism

Recommended Posts

Möllasin netis ja leidsin üllatava fakti, et atleetvõimlemise legendaarne ja müstiline mees Albert Beckles oli taimetoitlane. Mehe karjäär, mis tipnes 61-aastaselt Niagra Fallsi proffide võitluse võitmisega, oli pehmelt öeldes muljetavaldav.

Oskab keegi teadjam valgustada, kuidas(ja kas üldse) tippkulturism ja taimetoitlus kokku sobivad.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma lugesin kunagi ühte artiklit, kus arutleti selle teema üle ja profid olid jagunenud kahte leeri. Olid need, kes uskusid, et taimetoitlasena võib ka tippu saada ja teised olid konkreetselt selle idee vastu. Aga kui sa leidsid, et keegi on tippu jõudnud ju see on siis ikka võimalik :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mis seal imestada. Ega steroide tarvitada keegi ju keela.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ise söön lihast ka ainult kala.Looma- ega linnuliha ei puutu ja ei saaks öelda, et jõudu ega lihast juurde ei tuleks..vaikselt ikka areneb

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eks neid taimsete valkudega kah annab midagi ära teha.

Ehtsast lihast saab muidugi kõik aminohapped kätte.

Aa siis väike uurimistöö sellegipoolest.

LINK SIIT

Taimsed toiduvalgud ei sisalda vajalikus koguses ega vahekorras meile asendamatuid aminohappeid.

Toiduvalgud jaotatakse asendamatute aminohapete sisalduse ja vahekorra põhjal täis- ja väheväärtuslikeks. Täisväärtuslikud valgud sisaldavad asendamatuid aminohappeid inimorganismi vajadustele vastavates hulkades ja sobivates vahekordades. Täisväärtuslikud on loomse päritoluga valgud: muna, piima, juustu ja liha valgud. Väheväärtuslikud valgud on sellised, kus asendamatutest aminohapetest puudub kas üks või rohkem. Sellised on enamus taimseid valke: terade, kaunviljade, pähklite ja seemnete valgud. Segatoidus loomsed ja taimsed valgud täiendavad üksteist. Kuigi erinevate, ainult taimsete valkude kooskasutus võib toitujale tagada enam-vähem täisväärtusliku, tasakaalustatud valgusegu, pole sellisel kombineerimisel sügavat mõtet. Rõhutame siinkohal, et see eeldab väga korrektseid ja täpseid teadmisi taimsete valkude aminohappelisest koostisest ning tarbitavate taimsete toitude igapäevaste koguste täpset arvestamist. Teiseks, inimorganismi satub taimedega ka terve rida täiesti mittevajalikke ühendeid. Kolmandaks, eluks vajalike aminohapete probleemi lahendamiseks pole tarvis seedekulglat, aga sisuliselt kogu organismi üle koormata taimsete ballastainetega.

Kes vähegi huvi tunneb vaadaku üleval pakutud lingi alt lisa.

Tegu on huvitava informatsiooniga ja ise kui päeval aega saan vuristan kindlasti läbi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Stallone ei ole taimetoitlane, väidetavalt sööb ta iga päev linnuliha. Kuskil artikklis kirjutas ta, et sööb iga päev ühe ja sama menüü järgi ja sellesse kuulub ilmtingimata ka kaks kanapoega prantsuse moodi. Veel. Küsimusele, et kuidas ta nii hea välja näeb, vastas ta: " See on sellest , et jälgin väga täpselt mida ma söön, kui ma mõni päev kauem üleval olen ja luban endale mõne liigse klaasi veini ning söön enda jaoks mittetavapärast toitu, siis ega ma järgmisel hommikul väga hea välja ei näe". ;):P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×