Jump to content
peepkaiss

PALUN abi ületreeningu osas!

Recommended Posts

Oleks mõned küsimused (ilmselt!) ületreeningust võitu saamiseks. Nimelt alustasin augustist 4-5 korda nädalas regulaarselt jõusaalis käimist. Siinkohal oleks paslik mainida ka, et olen elu aeg tegelenud erinevate spordialadega - nii et kehaline vorm oli juba siis küllaltki hea.

...nimelt alustasin augustist siis korralike trenningutega jõusaalis - kindla kava alusel. alguses töötasin algajatele mõeldud kava alusel, praeguseks olen aga juba mitu kuud teinud sellist kava:

1. päev: rind/triitseps

2. päev: õlg/jalg

3. päev: selg/biitseps

..ja selle kava alusel siis 5 korda nädalas trenni teinud. Suurele lihasele 3-4 harjutust, väikesele 3.

kuid juba paar kuud on õlad valusad. segavad õla tegemisel surumist. mõni nädal tagasi lõi ka biitsepsit tehes käsivarde tugev valu, mis annab isegi autol käiku vahetades tunda (natuke naljakas - aga nii ta on). proovisin elastikuga kinni tõmmata trenni ajaks... trenni ajal on kergem küll kuid biitsepsit ikka teha ei saa - valus (just kangiga).

samas on viimasel ajal justkui ka minimaalseid südame rütmihäireid tunda ning kuidagi loid tunne. tunnen ka, et areng on seisma jäänud ning nagu juba ennist mainisin - pea kõik kohad ülakehas on valusad.

...alguses tuli küll areng kiirelt... praegu aga asi väga roosiline ei tundu. võiks mainida ka siinkohal, et kaalu on jõudsalt juurde tulnud trenni ajal.

niisiis sooviksingi abi, et mida ette võtta. kas on tegemist ületreeninguga? kui jah, siis mis oleks kõige õigem? kas teha totaalne paus või vaikselt aeroobset treeningut jätkata? kui paus, siis kui kauaks jne.. igasugune abi on väga teretulnud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

...üks asi veel: hiljuti juhtus ka selline asi, et kangi surudes lööb tugev valu pähe. selline tuksuv ning tuline valu, mis jääb mitmeks tunniks ja segab trenni tegemist... see sai alguse eelmisel nädalal. ei oska kohe midagi arvata...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aeroobset alust on üldse all?

Oh hakkasin trennis käima,

aga ega Sa ainult kondile lihast ei ehita.

Noh see on puhtalt minu arvamus.

Tuleb jooksmas ja ujumas käima hakata.

Kui aga asi pole selles siis tuleb kindlasti spordiarsti juurde minna.

Päris kindasti.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

see peavalu on tingitud ületreeningust ma arvan..kunagi tegin ise ka tublit ületreeningut ja hakkas ka pea valutama (valu käis samas taktis südamega ;) ) nisiis ma arvan et see valu on tingitud vererõhust aga mu väited pole kindlad lihtsalt arvamus

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

soovitan 2 näd täiesti igasugustest trennidest vabaks teha. siis hakata vaiksetl uuesti tegema. kui valud pole üle läinud, siis puhka kauemgi. arvan ka, et algaja kohta 5 korda nädalas trenni teha on palju. tee selle sama kava järgi 3x nädalas. kui siukse loiu tunde ja vigastustega edasi trennida, siis areng pidurdub täiega. arvesta sellega, et mida parem-energilisem on enesetunne, seda kiirem on taastumine. seega puhka ennast ilusti välja ja alusta uuesti nii, et iga trenn on nauditav ja mõnus. trenniminemist peab isuga ootama, kui seda ei ole ja ennast trenni lohistad kuidagi, siis on asi katki.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

nagu ma ka mainisin, siis aeroobne alus on päris korralik all. ligi neli aastat korvpallitrenni (mida enne jõusaalis käimist tegin) ladus päris hea põhja. samas on aga viimasel ajal aeroobne pool natuke kasinaks jäänud... kas selles asi?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

külasta kindlalt spordiarsti!!! Sinu peavalud jne on tekkinud kõvast ülepingutamisest, endal oli ka kunagi niiet tean. Ja spordiarst on kindlalt vajalik, sest sa võid südamele tõsiselt liiga teha muidu! Ja seda et kui on soov teha 5x nädalas, siis jaga need lihased kõigi viie päeva vahel ära, mitte ära tee mitut lihast päevas korraga. Lihaste jaoks, mis vajavad palju energiat jne soovitaks ma jätta kohe eraldi päevale ja mõne kergema lihase paneks mõni päev juurde, et lihtsalt üle ei pingutaks ja sellise kava järgi üldse nagu sina seda tegid on tõesti mõtekam teha 3x nädalas 5 korra asemel. ;) igatahes enne trenni tegemist külasta kindlalt arsti! :P edu!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×