Jump to content
gymer

Paluks abi nõustamisel vol.1

Recommended Posts

Tere ka minu poolt!

Esmalt tahaks öelda, et amazon.ee on suurepärane ja ainulaadne portaal omasuguste seas. Suured tänud ja jõudu edaspidiseks!! :P

________

Niisiis, tekkis paar nädalat tagasi huvi hakata oma keha ja tervise eest hoolitsema, sain soovituse siia tulla. Olen lugenud mitmeid päevi siin erinevaid artikleid ja foorumipostitusi, mis mind aina inspireerisid.

Tuli soov siis tõsisemalt tegelema hakata. Seega paluks Teie abi järgnevates küsimustes.

_________

Natuke infot:

Vanus: 23

Sugu: M

Pikkus: 187 (umb.)

Kaal: 80 kg

Varasemad jõutreeningu kogemused puuduvad

_________

Miinused:

Jõusaali pole võimalik kahjuks lähiajal minna

Puudub õige igapäevane tõitumiskava (loodan, et aitate :) )

Puudub ka treeningkava (õige ja korralik) samuti loodan Teie abile

__________

Plussid (kuivõrd niivõrd)

Kodus olemas komplekt tellitavaid hantleid + lõuatoru + muud "aktraktiivsed" mööbliesemed

:P

_______________

Nüüd siis küsimused:

Kuidas siis alustada treeninkava koostamist, kui vahenditeks on vaid hantlid. Kas teha 3x nädalas sama kava, või jaotada kava kahkes + jooks? Või on mõistlikum kuidagi muud moodi?

SööK: Mis peaks olema põhiline söök treeningpäevadel ja puhkepäevadel?

Ning veel näpunäiteid....

:P

________

Lõpetuseks:

Siin kajas ka läbi teema, hantlitega ainult ei tee eriti miskit ära :D Usun, et õige toitumise ja korraliku treeninkava ja pühendusega teeb paljugi ära. Eesmärgiks ei ole päris kulturistiks pürgimine, kuid lihaste suurendamine ning keharsava kontroll on "luubi all".

Ahjaa, toitumis harjumused on üsna tavalised kolm korda päevas tavalist toitu: kartul, leib, muna, mõned kooresalatid (katuli, makaroni). Jook kohv suhkruta, ning 1L keefiri päeva jooksul.

* Kui küsimustele vastuse leidmiseks kasutasin otsingut, siis tulemusi oli liiga palju ja rinevate variatsioonidega :( , seega äkki saaksite veelkord üht uustulnukat abistada?

Ette tänades

Muudetud kasutaja gymer poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hmm see teema on üsna keeruline!

1) Peaksid sa käima raamatukogus ja võtma järgmised raamatud ja need kindlasti läbi lugema:Jõu, Ilu ja tervise anatoomia - see raamat näitab sulle ära, mis liigutused milliste lihaste mõjul toimuvad. Teine raamat oleks Keha kogu eluks see annab sulle alg teadmised üldfüüsilisest treeningust. Kuid see vastupidavuse arendamise meetod (erimevate tempode varieerumine 20 min jooksul ), mis seal on antud ei ole soovitav alguses kasutada - see on intervallmeetod ja teeb südamele paha s.t süda ei jõua lihaste arengule järgi. Selle asemel mis seal on antud peaksid sa peale ilmade soojenemist hakkama jooksmas käima. Ja just hommikuti. Raamatus "Keha kogu eluks" on kirjeldatud täpselt kuidas oma treening kava planeerida. Muidugi meetod mida mina soovitasin võib olla mingil määral tülikas ( pead raamatukogus käima ja lugema ) aga see annab sulle põhjalikud teadmised üldfüüsilisest.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

mina ütleksin ikka, et tasuta lõunaid ei ole olemas.. korraliku toitumis-ja treeningkava saad, kui pöördud mõne treeneri poole! Kuna sa spordiklubisse minna ei saa, siis on olemas ka webtrainer !

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nii sai siis käidud saale piilumas, tulemus väga hea, kodu lähedal päris asjalik (algajale väga piisav) saal. 25.- eeku tund :D

Kuid tekkisid jälle küsimused:

1). Kui kaua on soovitatav järgida treeningkava (mis tööriistade all algajatele ette nähtud). Sealses saalis vist ei saa ka kõiki neid harjutusi teha /allasurumine plokil, lendamine trenal/.

2). Kas ja kuna on soovitatav hakata võtma "pulbrit" nt. No1 (see vist algajale parim)?

3). Kas 3x nädalas saal + igapäevane jooks umb. 20 on soovitatav, või tuleks jooksta trennivabadel päevadel?

*eelsoovitatud raamatud saan alles nädalalõpus kätte :P Seega seniks, mida arvate?

Tänan

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

http://www.amazon.ee/main.php?main=tooriis...ebtrainer/index

Link juhuks kui tõesti ei ole võimalik mõne treeneriga silmast-silma rääkida.

Kui ikka soov tõsine ja ka mingid eesmärgidki silme ees, siis kindlasti pöördu mõne treeneri või kogemustega inimese poole. See pole nii lihtne kõik kui esialgu tundub. Selliseid kohapeal tammujaid ja "lihtsalt-jõusaali-külastajaid" on terved saalid täis. Nad käivad seal ja käivad ... absoluutselt, et midagi muutuks.

Ainuke miinus on jah selle asja juures nagu g-e-r-l-i ütles: "Tasuta lõunaid pole"

Aga usu mind, need teadmised tasuvad sulle kuhjaga tasa. Siin foorumis võid sa küll häid näpunäiteid saada, aga kahjuks sellest ei piisa, eriti kui ei jagagi asjast eriti.

Vähemalt üks tingimus paistab Sul olevat täidetud - tahtmist tundub olevat :D

Edu.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Selle asemel mis seal on antud peaksid sa peale ilmade soojenemist hakkama jooksmas käima. Ja just hommikuti.

Miks ilmad peavad soojad olema, et jooksma minna?

Miks hommikuti? Mida see rohkem annab, kui õhtuti jooksmine?

Ehh..( sama hästi, miks peaks autol rehvid alla paneva!??..velgede peal saab ju ka sõita!!!) ma lootsin, et seda juba teatakse aga Ok! Lihtsalt kui algaja (isegi tegijal, aastaringsel treenijal, on sellise temp. probleem) lääb 15 minus kraadiga õue jooksma ja veel hommikul (päike ei ole veel jõudnud õhku soojendada, kraadi või paari võrra), siis on kopsupõletik kindel tulemus, rääkimata põsekoopa põletikest (mitmuses kuna arvatavasti on sul põsekoopaid ikka paaris arv - kui veel on!??) Jooksma peaks käima hommikuti sest, keha ei ole siis veel hakkanud toitaineid kasutama s.t hommikusel jooksul on hea rasvade põletamist soodustav mõju, kui sa käid õhtul jooksmas, siis tarbitakse ju keha soolestikus oleva toitainete enrgiat ja praktilistest vaatlus tulemustest ei andnud selline treening viis tuhkagi juurde.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nii trenniga on vaikselt alustatud. Esialgu küll tagasihoidlikult. Suurimaks katsumuseks on suitsetamisest loobumine.

Lugesin ka teemas läbijooksnud raamatud läbi. "Jõu, ilu ja tervise anatoomia" on äärmiselt ülevaatlik ning põhjalik teos (Y), sain sealt palju uut just harjutuste tööpõhimõttest lihastele teada. Ning see teine raamat "Keha kogu eluks" oli küll jah pisut "ameerikaliku" suhtumisega, kuid ka väga informatiivne teos. Jäid mõned küsimused õhku, nt. hommikul esimese asjana juua vett /sellest saan aru/, ning siis hakata kohe treenima!? Kas see mitte organismile ja südamele pole mitte liigne laks, keha ju veel pole "ärganud".... Ning see, et vaatamata sellele kas oled algaja või mitte, ikka teha 4 seeriat, erinevate kordusetga (mida suurem raskus, seda vähem kordusi), see ju suretab lihase täitsa välja? On see õige?

Kuid lõppkokkuvõtteks on need tõesti head raamatud omasuguste seas, ning kindlasti minusugustele "rohelistele" kohustuslik kirjandus.

tänan kõiki heade nõuannete ning soovituste eest.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

To:Miin Minu soovitus oli ikka algaja seisukohast s.t. kui algaja alustab talvel hommikust jooksmist ja ei olnud mõeldud edasi jõudnule või harrastajale nagu Teie, Miin olete.

to:gymer Keha kogueluks lasin ma sul läbi vaadata selle pärast, et sa saaksid aimu kuidas kava koostada. Mul jäi palju lisamata aga hea, et Sa küsisid. Vett ei ole soovitav enne trenni juua, see oli järelikult, neil kahe silmavahele jäänud või oli siis seotud kuidagi selle Myoplex-ga. Vaata see raamat oli n.ö mõeldud keha üles pumpamiseks ja selle pärast oli pandud, et tuleb teha palju seeeriaid ja vähe kordusi - see kulutab lihases leiduva energia kiiresti ära ja selle Myoplex-ga saadakse kiire ületaastumine. Aga kui ma hakkan mõtlema kui palju see Myoplex-i tarbimine kuus raha vajab siis sain järgmise tulemuse 50 x 3 x 30 = 4500 - seega hind on suhteline. Nende paljude korduste asemel tee seerias 8 - 10 kordust ja 3 seeriat. Kui oled juba edasijõudnu siis tee 4 seeriat.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×