Jump to content
nato

ei oska joosta...

Recommended Posts

Tere.

Palun aidake leida õiged numbrid.

Jooksen juba mõnda aega aga kunagi pole teadnud kas teen seda õigesti, pean silmas tempo, aeg, kiirus, läbitud maa, pulss jne.

Eesmärk on põletada kaloreid, vabaneda pekkist ja saada vastupidavust juurde.

Pulsikell ütles täna keskmiseks 156 ja enamuse ajast oli indikaator Power Zone kandis, see on ilmselt mul paika seadistamata.

Telefoni rakendus ütleb, et jooksen umbes 6.11 km tunnis ja minu füüsisise tase on low. Lippan umbes 5 km.

Ma nüüd ei teagi mis on õige või mis on vale või on kõik õige. Kasutasin ka mingeid pulsi kalkulaatoreid aga need andsid ka kõik erinevad tulemused...

Vanus 32

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Jooksmise puhul ei ole päris nii lihtne, et jooksen nii kaua nii palju niisuguse tempoga, siis põletan sellise arvu kaloreid ja võtan niipalju maha. Olenevalt tempost ja ajast hakkavad mängima erinevad tegurid. Kui suudad väga madala pulsiga joosta (alla 130), siis keha võtab jooksu ajal energiat rasvast, aga samas jällegi võib see hiljem söögiisu tõsta. Lisaks hakkab pikema madal pulsiga tereeningu puhul keha stressihormoone tootma, mis soodustavad keharasva tekkimist.

Kui jooksed väga kõrge pulsiga, või teed intervalle lühikest aega, kulutad jooksuajal oma glükogeenivarusid, aga pärast õhtul hakkab toimima nn afterburn effect, kus ainevahetus kiireneb ja keharasv väheneb.

Kui sa hetkel jooksed u poole tunniga 5km ja sul on ülekaal, siis võib öelda, et su vorm on keskmine. Pulsikella number on normaalne jooksu puhul. Võiksidki joosta edasi 3 korda nädalas sama tempo ja sama teepikkus, võibolla ühe korra asendaks intervalliga, näiteks 1 minut jooksu nii umbes 70% maksimumist ja siis 1 minut jalutamist. Nii 10x järjest. Näiteks esmaspäev ja kolmapäev 5km jooks ja reedel siis intervallid. Nädalavahetus kindlasti vabaks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kindlasti jälgi kus jooksed. Eriti ülekaalu puhul on kõval pinnasel(asfalt) ja vale tehnika jalgadel need mis lõhuvad ära su põlved ja jooksmise karjäär võib jääda üürikeseks. Võimalusel kasuta kas muru või siledamaid metsaradu(et ei vigastaks juurikate otsas jalgu). Muu on nagu eelkõnelejagi ütles.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×