Jump to content
zxcvb

Suitsukana, kala

Recommended Posts

Kuidas suhtuda kodus suitsutatud kanale ja kalale? Valmistamisel kasutan lepapuid ja kana mässin marli sisse.

Tahakski teada, kuidas see tervisele mõjub.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Noh iseenesest nii kana kui kala mõlemad on tervislikud asjad mida süüa. Kuigi mõned soovitavad naha kanal ära võtta,maitse asi,oleneb kui väga kollesterooli kardad. Ja suitsetamise seisukohalt, kui suitsuahju köetavatel puudelt koor maha võtta ja kuiva ,eelnevalt vettekastetud lepalaastu kasutada,visata põlevatele puudele, siis pole vaja marli sisse pannagi. Ise olen tähele pannud,et kui ei ole marli sees ja siis käid vaikselt külmiku kallal, kui seal on mõnud suitsutatud kaelakarbonaad, siis on lihtne vahele jääda, sest sõrmed jumala nõgised. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Kuidas suhtuda kodus suitsutatud kanale ja kalale? Valmistamisel kasutan lepapuid ja kana mässin marli sisse.

Tahakski teada, kuidas see tervisele mõjub.

Parem ikka, kui enamus poestsaadavast kraamist. Müüakse ka lõhet ja siiga ainult meresoolalisandiga, kuid reeglina on seal peale soola ka muud kraami.

Samas...

Igapäevasesse menüüsse ei soovita ka kodust varianti. Marli kindlasti hoiab kartsinogeenseid aineid väiksemas koguses. Koos suitsetatud kraamiga võiksid süüa rohkelt lehtsalatit, võtab riske vähemaks.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Koos suitsetatud kraamiga võiksid süüa rohkelt lehtsalatit, võtab riske vähemaks.

Lehtsalatis on ju ohtralt nitraate. :)

Ühed riskid asendad teisega. ;)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Nitraate süüakse praegu juba toidulisandina. Seisukohad on muutunud.

Neid suitsukantserogeene on inimesed saanud tuhandeid aastaid, võimalik et nad ei teegi enam midagi halba. Kui kellelgi on mingi pikaajaline vaatlusuuring pakkuda siis oleks huvitav.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Nitraate süüakse praegu juba toidulisandina. Seisukohad on muutunud.

Neid suitsukantserogeene on inimesed saanud tuhandeid aastaid, võimalik et nad ei teegi enam midagi halba. Kui kellelgi on mingi pikaajaline vaatlusuuring pakkuda siis oleks huvitav.

Minu mäletamistmööda ühendati uuringus suitsukantserogeenid ja punane liha. Need kaks asja ja soolevähk seoti omavahel.

Üks variant:

Conclusions Our results demonstrate the potential value of examining long-term meat consumption in assessing cancer risk and strengthen the evidence that prolonged high consumption of red and processed meat may increase the risk of cancer in the distal portion of the large intestine.

KEYWORDS: COLORECTAL NEOPLASMS, DIET, MEAT, RISK ASSESSMENT.

Meat consumption has been associated with colorectal neoplasia in the epidemiological literature, but the strength of the association and types of meat involved have not been consistent. Few studies have evaluated long-term meat consumption or the relationship between meat consumption and the risk of rectal cancer. Studies of red meat consumption and colorectal adenoma have reported odds ratios in the range of 1.2 to 1.3.1​-3 Case-control studies4​-25 of colorectal cancer conducted in the United States and Europe have generally reported increased risk associated with red or processed meat intake in analyses of men,4​-9,13​-14 and men and women combined,10​-12,15​-25 but not in analyses that included only women.5​-9,13​ Case-control studies26-32​ of colorectal cancer among Asians in the United States or Asia have more consistently reported a positive association with red, processed, or total meats.

Five33-37​ of 1033-42​ US prospective studies of colorectal cancer reported positive associations with red or processed meat intake, although some associations35-37​ did not reach statistical significance. European prospective studies43-49​ have generally reported no association with fresh or total meat but positive associations with cured or processed meat,43, 45​-46 sausages,47​ or smoked/salted fish.45 High consumption of poultry or fish has been inconsistently associated with higher36​-37,46​ or lower34, 40​-41,47​, 49 risk of colorectal cancer; some studies have found no association.33​, 39, 42​-43,45​, 48 Only 2 prospective studies38​, 49 have reported on rectal cancer in relation to meat consumption. The results were conflicting but were limited by the small number of cases.

A meta-analysis50​ of case-control and prospective studies estimated the mean relative risk comparing the highest to lowest categories of meat consumption to be 1.35 (95% confidence interval [CI], 1.21-1.51) for red meat and 1.31 (95% CI, 1.13-1.51) for processed meat and colorectal cancer. A review of prospective studies51 concluded that a daily increment of 100 g of red or total meat consumption was associated with a 12% to 17% higher risk of colorectal cancer, and that an increment of 25 g of processed meat was associated with a 49% higher risk. Not all risk estimates included in these review articles were adjusted for potential confounders beyond age and energy intake, so residual confounding may influence the summary risk estimates.

Clarifying the role of meat consumption in colorectal carcinogenesis is important. Meat is an integral component of diet in the United States and many other countries in which colorectal cancer is common. Per capita annual consumption of beef has increased in the United States since 1993, reversing a previous decrease since 1976. Poultry consumption has surpassed beef consumption since the late 1980s.52​-53

An earlier analysis of the Cancer Prevention Study II (CPS II) Mortality Cohort, based on deaths from colorectal cancer from 1982 to August 1988, found no association between colorectal cancer mortality and high consumption of red meat, but suggested lower risk associated with higher intake of chicken and fish in women.41​ We examined the relationship between meat consumption and incident colon and rectal cancers among 148 610 men and women enrolled in the CPS II Nutrition Cohort in 1992/1993.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Nitraate süüakse praegu juba toidulisandina. Seisukohad on muutunud.

Neid suitsukantserogeene on inimesed saanud tuhandeid aastaid, võimalik et nad ei teegi enam midagi halba. Kui kellelgi on mingi pikaajaline vaatlusuuring pakkuda siis oleks huvitav.

Nitraadid muutuvad organismis nitrititeks, mis on väga kantserogeensed ühendid.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Lehtsalatis on ju ohtralt nitraate. :)

Ühed riskid asendad teisega. ;)

I take my chances...

Meil ei ole isegi vaja uuringuid otsida. Meie vanurid (kes salateid reeglina ei söö) ja sealpoolpiiri nn salatisööjatest vanurite erinevus on nagu öö ja päev.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Nitraadid muutuvad organismis nitrititeks, mis on väga kantserogeensed ühendid.

Nitritid ise ilmselt ka veel ei ole... ja neid pannakse lihatoodetesse palju. Seal nad vist moodustavad vahel nitrosoamiine ja need juba on.

Aga üks võimalik mehhanism ei tõesta midagi. Võimalik et tal on mitu muud mehhanismi mis on vähivastased. Igatahes on nitraadid üsna rehabiliteeritud ja neid juba süüakse eraldi... aga detaile ma peast ei tea.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Nitritid ise ilmselt ka veel ei ole... ja neid pannakse lihatoodetesse palju. Seal nad vist moodustavad vahel nitrosoamiine ja need juba on.

Aga üks võimalik mehhanism ei tõesta midagi. Võimalik et tal on mitu muud mehhanismi mis on vähivastased. Igatahes on nitraadid üsna rehabiliteeritud ja neid juba süüakse eraldi... aga detaile ma peast ei tea.

Üks on siin:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20937740

Ükskord peaks ikka Interneti otsast lõpuni läbi lugema, ega muu vist ei aita, palju sealt meelde jääb, on iseasi. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Üks on siin:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20937740

Ükskord peaks ikka Interneti otsast lõpuni läbi lugema, ega muu vist ei aita, palju sealt meelde jääb, on iseasi. :)

Igapäevaselt on vähe lihtsam, kui olla lihtsalt igatsugu listides kirjas. Saadetakse küll hästi palju reklaami, kuid ka sellist nö kõigile söödavat interpretatsiooni teadustööde teemadel..

Nagu näiteks...

Dear Aile,

Your arteries need gas.

But it’s probably not the type of gas you’re thinking of.

This gas is naturally created by your body. And helps support normal blood pressure without having to resort to statin drugs with harsh side effects.

I’m talking about nitric oxide (NO). Let me explain…

When you have normal blood pressure, your heart can easily push blood through your arteries to provide it to the rest of your body because your arteries are strong and flexible.

Inside the walls of your arteries are endothelial cells. These cells produce the gas NO. And NO sends signals to your artery walls to relax. This makes them more flexible and eases blood pressure.1

But if your endothelial cells aren’t creating enough NO, it may cause your arteries to become more rigid… and your blood pressure to rise.

The good news is, you can increase the amount of NO in your body and help promote healthy blood flow naturally. Here are some ways you can do it:

• Take in more L-arginine. L-arginine is an amino acid that helps your body produce NO. Foods – such as organic dairy, peanuts, walnuts, and even chocolate – are all good sources. You also can supplement. I recommend 500 mg once a day. But if you’ve suffered a heart attack recently, avoid these supplements.

• Eat foods containing antioxidant-rich cocoa. Cocoa is good for you in so many ways, but it’s especially good for your heart. And one of the ways it helps is that the flavonoids in cocoa activate the endothelial cells in your arteries to produce NO.2 Plus, cocoa improves circulation even in healthy adults.3

• Exercise. This boosts NO levels by increasing an enzyme called NO synthase. A high-intensity, low-duration workout, like my PACE program, is an easy way to get NO flowing throughout your blood. And the best part is it takes just 12 minutes a day.

• Eat natural foods rich in vitamins C and E. These nutrients can help preserve your NO levels. The best way to get these healthy vitamins? Eat your fill of citrus fruits, broccoli, blueberries, sunflower seeds, almonds, tomatoes, and green, leafy veggies.

My colleague, Michael Cutler, offers a helpful blood pressure guide with other tips on how to boost your blood flow, so your heart, brain and entire body receive more oxygen and essential nutrients, relax your blood vessels to keep plaque from building up and keep your blood vessels wide open for health blood flow.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Käin nüüd tihedamalt kalal ja eilegi läks suitsulatikas õhtul sisse ning enesetunne väga hea. Siiani ei ole siin foorumis käsitletud vist mitte ühtegi toiduainet kus ei leiduks kedagi, kes sellest hirmu- ja õuduslugusid ei räägiks. :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Käin nüüd tihedamalt kalal ja eilegi läks suitsulatikas õhtul sisse ning enesetunne väga hea. Siiani ei ole siin foorumis käsitletud vist mitte ühtegi toiduainet kus ei leiduks kedagi, kes sellest hirmu- ja õuduslugusid ei räägiks. ;)

LAIUSS

Peipsist ja Võrtsjärvest ning Läänemere lahtedest püütud kalast võivad kassid-koerad ja ka inimene saada laiussi.

Laiuss on täiskasvanuna kuni kolme meetri pikkune, enam-vähem ruudukujulistest lülidest koosnev parasiit. Täiskasvanud laiuss eritab mune, mis satuvad nakatunud looma väljaheidetega väliskeskkonda. Laiuss saab hakata edasi arenema vaid veekogus. Seal vajab ta vaheperemehi: tillukesi aerjalalisi vähke ja mageveekalu. Kui kala korralikult kuumutada või külmutada –20 °C juures, siis nakkusvastsed hävivad. Soolamine, suitsutamine ega kuivatamine kala ohutuks ei muuda.

Laiussiga nakatunud loomal tekivad seedehäired, kõhukinnisus võib vahelduda kõhulahtisusega. Haige loom võib oksendada, sageli süüakse veidraid asju. Laiuss põhjustab aneemiat ja eritab peremeeslooma organismi mürke.

Laiussi arengutsükkel ja levik katkevad, kui inimeste ega loomade väljaheiteid enam veekogudesse ei satu ning välditakse toore kala söömist. Siiski on meie järvedes laiussi looduslik reservuaar tõenäoliselt päris suur ja parasiidiga nakatumise oht ei kao veel niipea. Laiussi suhtes ohutud on soolasest mereveest püütud kalad, näiteks Põhjamerest pärit lõhe, aga ka Läänemere räim ja kilu.

http://www.lemmikajakiri.ee/est/?articleID=278

:)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Käin nüüd tihedamalt kalal ja eilegi läks suitsulatikas õhtul sisse ning enesetunne väga hea. Siiani ei ole siin foorumis käsitletud vist mitte ühtegi toiduainet kus ei leiduks kedagi, kes sellest hirmu- ja õuduslugusid ei räägiks. ;)

Ma kah selle seisukohaga nõus, et ükskõik mismoodi ja mida sööd või kuidas treenid, alati on keegi, kes selle täielikult maha teeb. Olen ise ka juba mõnda aega endale sobivad toiduained ja treeninmeetodid leidnud, lihtsalt ei jõua erinevate seisukohtadega arvestada enam :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×