Jump to content
tanka

EST - THAI OPEN 2010

Recommended Posts

Tagasi uudise juurde

30-31 oktoober toimub Eesti kõige suurem taipoksis turniir: EST-THAI OPEN 2010

Estonian Muay Thai Föderatsion sai loodud kolm aastat tagasi mida esindab ka maailmas tuntud föderatsioon IFMA. Estonian Muay Thai Föderatsion korraldab seda turniiri juba kolmandat korda.

Selleks korraks on esindatud sellised riigid nagu : Eesti, Läti , Leedu, Valgevene ja Soome. Turniiril osalevad maailmameister muay thais : Andrei Bokan. Maailmameistrid kick-poksis Aleksandr Bernjakov, Elis Kulini?, Artur Zarva.

See turniir kuulub Eesti Vabariikliku

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma soovitaks uurida seda uudise tausta - et kuidas ikka täpselt see võistlus vabariiklikku programmi kuulub ja EOK poolt tunnustatud on. Ise ei suutnud küll selle kohta midagi leida ja kummaline, et see selliselt rõhutatud on.

Ühtlasti on näha, et nimistus mõne klubi kindlasti eesti paremikku kuuluvaid tai poksijaid pole mainitud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ega me ei jõua iga uudise tausta uurida - siin kuluvadki marjaks ära ala rohkem tundvate inimeste objektiivsed selgitused. Kuna võitluskunstide eri liike , rääkimata eri liigadest on palju, siis selge on see, et seal ei ole tavainimesel lihtne orienteeruda.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

See ei olnudki kriitika mitte uudise ülespanijate aadressil vaid pigem innustus lugejatele. Mina ausalt ei tea seda, mis eesti MT telgitagustes toimub, aga lihtsalt mulle tundub, et seal on mingit hõõrumist mille tulemusena parimad sportlased koos ei võistle ning kui miski on "avatud" siin nii "avatud" tegelikult ei pruugi olla. Lisaks see, et antakse infot, mis on kahtlase väärtusega. Loodetavasti mõni taipoksialane inimene tuleb ja kommenteerib.

EOK's -minu teada- ei ole ühelgi MT liidul liikmelisust just sellel põhjusel, et nad ei ole ühe mütsi alla koondunud.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Eesti Kickboxingu Liit on täiesti olemas ja EOK täieõigulik liige kliki siia

Nagu ütlesin, "ühelgi MT liidul liikmelisust just sellel põhjusel, et nad ei ole ühe mütsi alla koondunud" :D

Minu teada ei ole nad ka eraldi kickboxingu liiduga liitunud. Eraldi spordialad ikkagi ju. EKLi liige on spordiklubi Garant, aga see MT föderatsioon jällegi pole ja segane värk ühesõnaga:)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Antud võistlused on vaid "valitud" seltskonnale s.t. et juhul, kui spordiklubi ei ole kikkpoksi klubi Garant eestvedaja Igor Sinkevitsi poolt tunnustatud ja vastuvõetud, siis ei ole võimalik antud võistlustel osaleda.

Peamiselt sellepärast on Eesti Taipoks jagunenud kahte leeri ja ei saa näha antud võistlustel ei Tallinna Taipoksi klubi ega Eesti Muay Thai Liidu sportlasi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Estonian Muay Thai Föderatsion

Sellise nimega organisatsioon ongi? Mis keeles see peaks olema? Algab nagu inglise keeles ja lõpeb sõnaga "Föderatsion", mis on nagu eesti keeles valesti kirjutatud föderatsioon.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Minu arust on kogu selles võtluskunstide ringis üks paras soust käimas, mina aru ei saa kes või mis on tasemel tegijad ja kes ei ole. Tundub, et maailmameistreid tuleb nagu seeni peale vihma, mis spordialal see veel võimalik on....Mitte et alahinnata eesti fighterite taset, vaid seda, et kuidagi kergelt minu kui sopordimehe jaoks need kohad tulevad (eriti nimed mida pole varemüldse kuulnud, lähevad võistlema ja ongi kohe maailmameistrid).

Natuke meenutab kulturismsi WFF liiga võistlusi kus mingi aasta kas 6-või 7 tiitlivõitu toodi ühelt võistlustelt (maailmameistritiitlit).

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eks kahevõitlusaladel (MMA, taipoks, kikkpoks) on organsatsioone palju nagu kulturismiski. Ja nagu kulturismiski on osade organsatsioonide/võistluste tiitlid kõrgema tasemega ja raskemad saavutada.

Kikkerite ja taipoksijate saavutuste ning tegemiste jälgimine on kõrvalseisja jaoks seda segasem, et nendel aladel jagatakse tiitleid ka erinevate reeglite järgi - full-contact kickboxing, low-kick kickboxing, semi-contact kickboxing, light-contact kickboxing, K-1, muay thai, shoot boxing jne. Siin on üleval näiteks WAKO erinevad reeglid: http://www.wakoweb.com/en/InfoPage.aspx?Ctn=82046

Eesti sportlaste tegemiste jälgimine on lihtne, kuna Eesti on väike ja väljas käivaid võistlejaid väga vähe. Saab kõigi tegemisi hinnata. Maailma sporti jälgida üritades hakkab pea juba veidi rohkem ringi käima.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×