Jump to content
getz

Kogu kehale kiiruse kasvatamine

Recommended Posts

Tegelen karatega ja tahan saada kätele, jalgadele, keha keskkohale jne kiirust. Milliseid harjutusi peab tegema, kuidas ja kui palju?Tean, et kiiresti löökide sooritamiseks ei tohi pinges olla.Kas siis jõusaalis peab samuti pingevabamalt tegema?Olen lugenud ka et jõusaal teeb lihased aeglaseks. Ehk oskate aidata kuidas kiiremaks saaks :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Võib-olla saat siit videos midagi kasulikku.

http://www.fitness.ee/?act=news&newsID=3314

Aga, mis loll jutt see on, et jõusaal teeb aeglaseks !??

Plahvatusaladega tegelevad sportlased (kettaheitjad, kuulitõukajad, sprinterid, kaugushüppajad, tõkkejooksjad jne) on väga suures osas oma treeningutes jõusaalis.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

To Sarge: See ei ole loll jutt.

Kettaheitjad ja kuulitõukajad vajavad lisaks suurele kiirusele ka jõudu, sest nendel on käes raskus.

Sprinterid, kaugushüppajad ja tõkkejooksjad

http://static.fameball.com/imgcache/244/26/0

Ei ütleks küll, et maailma kiireim sprinter just väga massi endale on kasvatanud. Ehk ta käib tõesti jõusaalis ja nad peavad ka jalgade lihast tugevdama, aga nad ei kasvata seda eriti suureks. Nad üritavad sama massiga lihast tugevamaks arendada.

See tähendab seda - sa võid jõusaalis käia, aga ära tee massikordusi. Ürita saada võimalikult suur jõud ja vastupidavus võimalikult väikese lihaskasvuga. Kui sa käid seal endale lihtsalt massi kasvatamas, siis su lihased jäävadki aeglaseks. Tegelikult - need muutuvad lihtsalt liiga raskeks, et sama kiirusega edasi töötada. See tähendab, et tee suurte kordustega, kui sa tahad jõusaalis tingimata trenni teha. Ja kui Sarge andis video, miks ta seda ise ei vaadanud? Seal rääkis ju Kevin isegi, et nad teevad jõusaali trenni natukene teises võtmes. Nad võtavad hästi väikese raskuse ja teevad sellega pikemalt.

Sa ei tee jõutrenni mitte korduste peale, vaid aja peale ja teatud tempoga. Näiteks sa võtad sihiks teha harjutust minut aega ja üks sekundis, 60 tükki minutiga ära. Ja jõusaal ei tohiks muutuda siiski domineerivaks karate puhul.

Väga palju on õpetlikke videosid ja raamatuid internetis saadaval. Alustame YouTube staaridega - seal on palju tüüpe, kes ise tegelevad nendega ja on postitanud seeria õppevideosid.

http://www.youtube.com/watch?v=9fiXiXCKYn8

Ja nii edasi.

Muidu võiks kõik jalgpallurid ja sprinterid ju endale 100-kilose keha kasvatada, kui see neile ainult kasu tooks.

Aga nagu iga asjaga - trenn, trenn, trenn. Õpi selgeks tehnika ja siis treeni, treeni, treeni... treeni, treeni... treeni... ja veelkord treeni! Ja vahepeal natuke puhka ka muidugi :D

MUIDE: Mass on siiski ka tähtis, aga mitte esmatähtis. Kõigepealt treeni kiirust ja kui sa tunned, et su kiirus on juba suur, siis hakka vaikselt massi kasvatama. Mitte kiiresti, tasapisi. Niimoodi jõutakse kõrgemale ja kõrgemale kaaluklassi, mitte kohe paari aastaga 20kg juurde visates. Ei ütle, et see võimatu on siis kiireks saada, aga siis hakkad kiirust praktiliselt kahest (mitte päris nullist) treenima. Aga kuna põhieesmärk on sul kiirust saada, siis ära massi väga ürita kasvatada. Bruce Lee mingis vanuses hakkas tegema jõutrenni - võttis kaalust kohe juurde ka. Well, tema oli selleks ajaks juba välkkiire nii, et temale see väike massikasv ei teinud probleemi tõenäoliselt. Trenni, trenni ja siis oli löögijõud tal ikka tõenäoliselt juba suurem. Lihtsalt see löögijõud massi arvelt on tähtis alles siis, kui on piisavalt kiirust. Aeglane, aga tugev mees jääb tühjade kätega. Suure kiirusega mees võib eest põigelda ja minema joosta. Suure massi ja veel suurema kiirusega mees on tase!

Muudetud kasutaja pkwild618 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Peep Päll ütles: "Tuleb lihas, kiirus ja plahvatus."

Aga ma ei rääkinud üldse massi kasvatamisest.

Kõik oleneb kuidas treenida. Kuid jõusaal ei tee aeglaseks, kui sa oskad õigesti treenida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

jalgade kiirus - hüpped, sprint , kui jõusaalis käid ,siis http://www.youtube.com/watch?v=_Lj41vacsTA , , jõutõmmet võiks ka teha saad tugeva selja

. Küki jõutõmbe puhul on väga oluline tehnika , muidu võib halvasti minna.

Kuna sa neid esimest korda teed , siis algul piisab 3-4(seeriat)x 8-12(kordust)

Kindlasti venita enne,peale trenni(lihtsalt tuletan meelde , aga kuna sa karatega tegeled , siis ma eeldan , et sul on vajalik venivus)

Ülakeha : http://www.sport-fitness-advisor.com/plyometric-drills.html

Ma arvan , et su karate treener teab spetsiifilisi harjutusi , küsi kindlasti temalt.

Muudetud kasutaja martin1333 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
See tähendab, et tee suurte kordustega, kui sa tahad jõusaalis tingimata trenni teha.

Suurte kordustega teed jõudu? Jõudu - ja eriti just plahvatuslikku jõudu - treenitakse hoopis teistmoodi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

JEP, PARANDAN: Jõud = mass*kiirendus.

Kiiruse kasvu tempo sõltub kiirendusest. Vaja on kiirus võimalikult kähku üles arendada, et löökide tegemiseks ei peaks käega hoogu võtma. See võimaldab teha kiireid, kuid samas üsna tugevaid lööke, isegi kui jõudu nii palju pole.

Jõu kasv suurendab kehakaalu = suurem kaaluklass nii, et sellega alati ei pruugi meeletult võita, kui lähed kogemata üle suuremasse kehakaalu.

Alati pole tähtis jõud! Tähtis on ka vastupidavus. Tähtis ei ole mitte see, et sa jaksad teha 3 lööki tugevusega 1000PSI, vaid 500 lööki tugevusega 500PSI. Esimeste eest põikleb vastane ja ära ja oledki kutu. Sellest pole kasu! Sprintides sa ei tohi olla ainult suure maksimumiga! Näha, kuidas mõni väsib poolepeal ära ja siis langeb kohe mitu kohta. Sellest, et maksimum on suur, ei vii alati võidule!

Võta mõni jõutõstja, kelle maksimumid on suured. Põhimõtteliselt baasharjutused ongi head plahvatusliku jõu arendajad. Aga tal ei ole kiirust ja vastupidavust, mis teeb ta ringis olematuks!

Sul võib ju akutoitel 3D Yamaha kodukino (50" + 7x100W + 1x350W) olla, aga ilma piisavalt suure akuta see ei tööta!

Muudetud kasutaja pkwild618 poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×