Jump to content
avripaad

valkude, rasvade, süsivesikute kogus

Recommended Posts

Kas toitumine, kus valke u 55 %, rasvu 40%, süsivesikuid 5%, on sobilik rasva kaotamiseks? Või ei saavuta sellega midagi? Lugesin, et rasvade osakaal peaks kõige suurem olema, aga ei oska kohe midagi süüa, et rasvu kõige rohkem oleks. Mida näiteks süüa?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Mida näiteks süüa?

Õlid. Näiteks külmpressitud oliiviõli, lisada salatitele. 100 grammi kohta ~100 grammi rasva.

Pähklid. Sisaldavad lisaks kasulikele rasvadele ka valku. ~40-50 grammi rasva.

Juust. Valgud ja rasvad on enamasti võrdväärsed. ~25-30 grammi rasva.

Toorjuust. Kui tavajuustus on ohtralt ka valke, siis toorjuustud koosnevad peamiselt just rasvast. ~20-30 grammi rasva.

Avokaado. On köögivili, maitseb nagu pähkel ja sisaldab ohtralt rasva. ~20 grammi rasva.

Hapukoor ja rõõsk koor. Vaheta lahjad variandid rasvaste vastu välja. Rõõsa koorega saab näiteks kastmeid teha. ~30 grammi rasva.

Rasvased lihatooted (aga mitte poolfabrikaadid jms, kus süsivesikuid ka on). Salaami ja suitsuvorstid, ~30-40 grammi rasva.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×