Jump to content
Kaido Vahesalu

II Strongman Cup Pärnus

Recommended Posts

Tere taas sai ka peetud teine etapp ja kirjutasin siia ka nati sellest.

Alad olid järgmised:

1. Kummi kantimine 340 kg 4x ja keti vedu tagasi, kaal umbes 250 kg, 15m

2. Wikingpress 130 kg

3. Kohvrite kandmine 2x140 kg 20 m + 200 kg pardikõnd tagasi

4. Karussell nelja tütarlapse tassimine 300kg

5. Betoon muna tõstmine üle meremehe 160 kg kõrgus 1.30m

6. Auto tõstmine (jõutõmme) 320 kg

Võistlus algas kell 12.00, kohale oli saabunud I etapi kaheksa paremat Gert Goršanov, Markus Männik, Mario Sild, Tanel Mustasaar, Lauri Nämi, Kalev Kripp, Marko Traks, Gunnar Gimbutas ja külalisena Peeter Aan. Miks just külalisena, siis kiire selgitus. Sellel aastal saavad etappidel osaleda need, kes tulid I etapil 8 hulka. Kuna Peeter puudus I etapilt, siis kahjuks jääb tema karusell tühjalt liikuma, sest tema, kui külaline punkti arvestusse ei mahu. Samuti oli kutsutud ka kaks väliskülalist Lätist, kuid teadmata põhjustel kohale ei ilmunud, kuigi mehed olid lubanud tulla. Ilmataat soosis meid, vahel kallas vett, siis jällegi kuivatas, kuid õnneks lasi ilusti võistluse ära pidada. Rahvast oli tulnud palju vaatama ja tundub, et rammumehe võistlus kogub populaarsust rahva seas. Võistluse eestvedajad, kohtunikud, sekretär, abilised Janek ja Marek Tobi, Erik Kuningas, Merike Pärsik, Meelis Pungits, Harry Joakit olid näinud suurt vaeva, et võistlejatel oleksid head tingimused võistlemiseks. Enamus alad olid tehtud nii, et võistlejad said koos raskusi punnida. See teeb ala huvitavamaks, sest kui võistlejal tekib pisike kahtlus et enam ei jõua, kuid silmanurgast piiludes näeb, et konkurent teeb sama palju, siis püüab edasi teha, et võibolla on enamaks suuteline. Esimene ala loositi tava kombe kohaselt ja edasi läksid alad ümber pööratud järjekorras halvema koha saanud võistleja stardib ennem jne.

Ja nii algaski see raske tööpäev – selle tegemise tegi raskeks enne võistlust sadanud vihm. Raskused polnud kerged, aga meeste jalad pani proovile keti vedu, mida tuli sikutada peale kummi kantimist. Peale ala ei tahtnud mehed kuidagi enam seista, sest jalad olid päris läbi ja sportlaste keeles öeldu, et „pilt taskus“. Kommenteerin ühe võistleja sõnu:“ tulin siia võistlema ja nooremale generatsioonile konkurentsi pakkuma“, kuid teda tundes teadsin, et pigem peaks jutt olema teisiti, et annab noortele lahingu. Selle esimese ala võitiski siis eelpool nimetatud külaline Peeter Aan, kelle sõnu kommenteerisin. Meie vahel on „PETS“ kui vana kummi venitaja ja tean, et talle meeldib see ala ning kui ei eksi, siis on ta üks parimaid tegijaid selles alas Eestis.

Teine ala oli Wikingpress ja raskuseks 130 kg, mida tuli ülesse suruda õla kõrguselt korduste peale. Siin sai jälle alavõidu „vanakala“ Peeter Aan. Aga selles alas pakkusid juba nooremad tugevamat vastupanu, kui esimesel alal.

Kolmas ala oli kohvrite kandmine ja pardijala kõnd. Vaatasin, et mehed püüdsid soojendusel üksteist üle kavaldada (et jube rasked kohvrid, kes neid küll tassib), siis peale starti nad lausa jooksid nendega. Eriti nad ei proovinud pardijala kõndimise instrumenti, mis tõmbas mõnedki mehed betoon platele pikali maha. Aga asi muutus juba üksluiseks, sest pean jälle esimeseks kirjutama Peeter Aani. Kui tema juurde läksin ja küsisin, et mis toimub, kas sa noortele mitte midagi ei jätta, siis vastus oli kohe näed.

Neljas ala oli karussell, kuhu istusid kaunid tütarlapsed. Tuli käia nii mitu ringi, kui ajalimiidi jooksul jõuab. Selles alas astus sammu ettepoole Gert Goršanov ja temast jäi maha ainult paarikümne sentimeetriga Markus Männik. Gert suutis tütarlastele teha täpselt kaks ringi, kuid eks tüdrukud palusid ka seda temalt. Siin nimetaksin samuti, et Gert on üks parimaid karusselli käijaid. Sellega hea kõndimine vist tulnud nooruses palju karusselliga sõidetud.

Viies ala Chrysler 300 C jõutõmme. Siin käis juba pisike mõmin rammumeeste seas, et no nii Mustasaar saab nüüd ruulida. Ja seda ka Tanel tegi. Ta tõmbas 13 korda, kuid tundus, et mees oleks veel jaksanud, aga eks hoidis ennast vist viimaseks alaks. Mäletatavasti võttis Tanel ka alavõidu Maarahva rammumehel jõutõmbes tuntud rammumehe Andrus Murumetsa ees. Treenin teda ja samuti tunnen teisigi rammumehi ning loodan, et ei solva kedagi kui ütlen, et hetkel peaks ta parim jõutõmbaja olema Eestis.

Viimane ala – betoonmuna tõstmine kordade peale üle takistuse. Siin läks asi põnevaks. Alavõitu jäid jagama noor tulija Tanel Mustasaar ja vanem kogenud Peeter Aan. Kuigi absoluutse esikoha pärast oli õhk õrn lootus ka Markus Männikul. Nagu öeldaks, et spordis võidab parim ja selleks on ei keegi muu kui Peeter Aan, Markus Männik, Gert Goršanov, Tanel Mustasaar, Kalev Kripp, Lauri Nämi, Mario Sild, Marko Traks, Gunnar Gimbutas.

Edu Teile soovides

Kaido Vahesalu

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänud jällegi reportaazi eest, huvitav lugeda just nagu oleks ise kohapeal käinud peale selle lugemist. :P

Kuid eks selleõige fiilingu saab ikka kohapeal olles. Tänud veelkord Kaido ja loodan, et ka edaspidi annad lugejatele põhjaliku reportaazi - loodame et kunagi ka otse võistluspaigast... :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×