Jump to content
GERLI=)

Mida teen valesti?

Recommended Posts

Tere!

Mul oleks probleemiks nimelt kehakaal. Ei, ma ei ole küll ülekaaluline kuid igal hommikul end kaaludes olen ligi pool kilo raskem. Ma ei saa enam üldse aru.. trenni teen meeletult.. päevas vähemalt 3h aeroobset (AKTIIVSELT) ja sama palju ka jõutreeninguid. Kava on mul treeneri poolt kokku pandud. Sellise koormuse juures peaks ju kaal alanema, kui söön kohe kindlasti kulutatust vähem kaloreid. Söön hommikul ligi 1dl neljaviljahelbeputru, päeva jooksul jogurtit, muna, joon ka piima.. söön lahjasid toite (suitsukanasalat, kalaroad) .. (oma hetkelise (!) 55kg kohta söön 110g valku ja piiran ka süsivesikuid.. ligi 130g päevas..rasvu saan üksnes teraviljatoodetest ja piimast.. maiustusi,friikartuleid ja muud rämpsu pole kuid maitsnudki)...päeva jooksul saan oma toitudest maksimum 1400kcal.. kas seda on siis palju?? Ma leian et minu treeningkoormuse juures mitte.. kuid miks siis iga päeb üle poole kilo juurde tuleb??? Nädal tagasi kaalusin oma 165cm juures 50kg.. nüüd juba 55... see ei ole ju normaalne ?!?!

Teie, teadjamad, äkki teate, mida ma valesti siis ikkagi teen ja mida muuta tuleks?!

Ette tänades...

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui lihast juurde tuleb, kas see on valesti siis sinu arust? Vaata sina ka saad piisavalt valku iga kilogrammi kohta 2g valku! Mina ei näe midagi et sa valesti teeksid!

Sinu eesmärk, kas lihaseid kasvatada või kehakaalu normis hoida? Kui lihasmasi normis hoida siis valesti saa ei tee kui kaalu normis hoida siis valgu tarbimist vähendada?

Sinu eesmärk???

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sa ei maini siin mitu toidukorda sul päeva peale tuleb ja kuidas valkude/süsivesikute/rasvade suhe päeva peale on jaotunud. Rasvade/ süsivesikute osakaal suurem rohkem hommikupoole. Lisaks oleks huvitav teada, et kaua sa sellise koormusega oled juba treeninud? Mitu korda nädalas? Mõtekam oleks sul ühe 3e tunnise treeningu asemel teha kaks 1,5 tunnist ja erinevatel päevadel. Lisaks kujutan ette, et teed trenni liiga kõrge pulsiga. Uuri rohkem foorumit ja kasuta otsingut. Edu!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Soovitaks korralikult vett juua. Rasvavaeste dieetide puhul on soovitatud korralikult vett juua ca 2-3 l lisaks tavalistele toidukõrvale võetavatest jookidest. Arvestades, et teed üli kõvasti aeroobset peaks see vee kogus veelgi suurem olema.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

niisiis vastaks paarile esitatud küsimusele.. eesmärk oleks mul hoida keha ikka vormis, kuid ega lihaste vastu ka midagi ei oleks.. kas siis ongi normaalne selline kaalutõus??? Söön päevas üsna tihti.. hommikul, koolis, peale kooli, treeningute vahepeal... et see peaks kõik ikka tasakaalus olema.. ja vett joon ka endaarvates piisavalt.. ikka hommikusöögi kõrvale ja koolis on pudel kõrval koguaeg ja treeningute ajalgi joon. Seega ei saagi aru.. mida ma ikkagi valesti teen ?

PS: Tänan seniste mõistlike vastuste eest!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui sa alles nüüd alustasid sellise treeningu ja toitumiskavaga siis tõenäoliselt on lihased mahult suurenenud, mis on ainult ju tervitatav. Teine variant on ületreeningu tõttu tekkinud stress mis võib samuti mõjutada kehakaalu. Tund - kaks treeningu pikkuseks on päevas küll, ma loen siit välja, et sul 3 h aeroobset ja 3 h jõusaali ka veel, misasja : ). Tõesti tahaks selle treeneri nime teada.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Et jahh.. on küll nii, et 3h aeroobset ja siis jõudu ka veel.. treenerist niipalju, et ta pani mulle ainult jõusaali programmi kokku, muud ei midagi. Ja ega ma aeroobset järjest ei tee. Päev näeb välja näiteks selline, et peale kooli jõusaali, siis aeroobikasse, siis veel jõudu, taas aeroobikat jne. Rase ma nüüd küll olla ei saa(!) Aga jah.. enne jäi sellele küsimusele ka vastamata, et niimoodi on need kavad tõesti mul iga päev (mitte ainult 3korda nädalas). Äkki tõesti tõuseb siis kaal lihaste arvelt?! Sest peegel tõesti midagi koledat ei näita, kõhu pealt paistavad aina enam lihased välja :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma millegipärast arvan, et midagi on siiski jäänud mainimata, st. selline kehakaalu tõus nädalas naisterahva kohta kes kaalub 50 kg, võrduks samaga kui 100 kg. mees võtaks 10 kg juurde, sellise kulutse juures ja toitumise juures on seda raske teha. Fakt on ka see, et lihaseid sa 5 kg. nädalas juurde pole saanud, kas mõne toidulisandiga oled kokku puutunud, ega sa kreatiini pole kasutanud? Kui stressivaba su viimane nädal on olnud?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Hei Gerli!

Ma ei saa üldse aru, kirjutad, et eesmärk on sul, "hoida keha vormis", aga treemid nagu tippsportlane(kaua juba või?) Aeroobset mahutreeningut tuleb 85-90 tundi kuus...+ jõud ka lisaks??? Kristina ?migun ei tee ka nii palju! Ja väidad, et 1400 kcal-iga saad läbi - kahtlane. Füsioloogiliselt pole see pikemat aega reaalne - lõpeta kohe ära, või LÕPETAD HAIGLAS.

Keha vormis hoidmiseks piisab skeemist 2+3, või 3+2, st. 3 päeval jõudu ja 2 aeroobset, või vastupidi.

Kas sul oma(eraelu) polegi, millal viimati lille nuusutasid või niisama relax-isid:)?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Väga huvitav, sinu treener tahab vist sinust Arnold S. teha, väga huvitav , kes see on, kui ta sinu treener juba on tema kohus vaadata kuidas areng toimub, kas tema ei oska sinu küsimustele vastata, kui ei mis treener selline on!!!! :-/

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ei ole jätnud küll midagi mainimata... jahh, tarbin sellise treeningu kõrvalt küll ka Glytamiidi (Tai Kane Whey Peptine), kuid ka see mahub minu 1400-1500kcal sisse.. tean, et tegelikult oleks võimatu niipalju treenida nii vähese energiaga, aga mulle ei mahugi rohkem sisse kui aus olla.. mida siis tegema peaks ? Vägisi toppima ? Igatahes treeneri kohta niipalju, et ta pani üksnes KAVA mulle kokku..rohkem tema ei jälgi midgai.. ei mu toitumist, trenniaegu vms.. üksnes kava kokku ja valmis. Ja niimoodi olen treeninud jaanuari algusest saadik. Mõni päev on olnud ka näiteks ainult 3h trenni, kui olen pidanud tegema midagi muud sõitma kuskile kellelegi külla vms...) Aga enam-jaolt on ikka päevas 6h trenni. Eraelu isegi vist oleks nagu tegelt.. aga pean treeninguid tähtsamaks.. need teevad meele rõõmsaks ja tunnen liikumisest rõõmu! Aga siiski elan koos oma elukaaslasega ja kui tema on päeval töö, siis mina trennides ja öösel ikkagi näeme :)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Säilitades sama kaloraa?i,muuda toitainete vahekorda:

valk võib jääda samaks,kuid süsivesikute osakaal vähenda 1,5g-ni keha kg kohta ja ülejäänud kalorid saa lisaks juba olemasolevatele küllastunud rasvadele(piimatooted) järgnevatest rasvadest:kalamaksaõli,linaseemneõli,rafineerimata oliivõli,pähklid,mandlid(esimesed kaks kõige tähtsamad).Su toiduratsioonis on essentsiaalsete rasvhapete defitsiit.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

kas antud rasvhapete puudujäägist võib tõesti olla tingitud, et inimene nädalas 5 kg juurde võtab? Kui jah, siis äkki viitsite seletada seda protsessi natuke lähemalt.

Küsiks veel juurde Gerli käest, et kui jaanuari algusest sellise kavaga teinud oled, siis kuidas alguses kaalu muutus oli? Püsis kolm kuu stabiilsena ja nüüd viimasel nädalal on iga päev pool kilo juurde tulnud?

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

selline tendents on ka olemas, et kui keha on liiga kurnatud ( sa teed liiga palju trenni, tõesti! või ongi plaan tippkulturistiks saada ?), hakkab keha meeleheitlikult kokku hoidma; st kuna organismil on näljahirm ja energiapuudulikkus, hakkab ta endasse vett imema. ma ei tea, kas sellel on mingit teaduslikku aluspõhja, aga olen sellist asja varem praktikas kohanud (tüdruk teeb 3x aeroobset treeni päevas ja sööb porgandeid ja aina paisub). Üldiselt reageerib keha imelikult siis, kui tal on stress, nii et sellele peaksid mõtlema.

Igaks juhuks kontrolli ka oma kaalu (aparaati), äkki on midagi katki? :)) päikest!

h-r

Ps! suitsukanasalat on selline natuke trikiga asi, et kui see on näiteks majoneesiga valmistatud, ei pruugi see teab kui tervislik (ja lahja)olla ? ja paljud jogurtid on tohutult energiarikkad, nii ~100kcal/100g kohta. Aga ma siiski arvan, et sinu puhul on probleem pigem ületreeningus.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Täpsustan,et pidasin silmas vajakajäämisi Gerli dieedis ja et soovituse ellurakendamisest oleks talle kasu.Mis aga on põhjustanud antud olukorra,seda on inimest teadmata/nägemata pea võimatu öelda.Kuid Hele-Riinil võib õigus olla:tegemist on organismi reaktsiooniga liigsele treeningule ja vähesele toidule.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×