Jump to content
taliindrek

Treeningul joomine.

Recommended Posts

Tean, et treeningu ajal tuleks juua vett, kas siis puhast vett või siis valkude ja lihtsüsivesikutega rikastatud jooki.

Samuti võib ka n-ö 2:1 kaks osa süsivesikuid, teine osa proteiine.

Küsimus seisneks siis esimese poole pealt, et kas võiks juua treeningu ajal mahla. Mahl nagu nt õunamahl, mis on mu oma kodune ja veega pooleks.

Teises osas oleks mu küsimuseks, kui pole otsest proteiini pulbrit, kas on midagi, mida panna joogi sisse, mis sisaldaks proteiini?

Ettetänades kõigile vastajatele:P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Mul on kaa üks küsimus vee suhtes.

Trennis joon ma tavaliselt poolteist liitirt vett. Ise arvan, et olen vb suurema veevajadusega inimene.

Et mõnipäev joon ma üldse kokku 4 liitrit vett. Kas see liiga palju ei ole? võib see midagi teha ka? Tean, et 2 liitrit on normaalne päevas juua.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ma joon ka päris palju vett, trennis läheb juba koos sheigiga pea 3 liitrit. Selle võrra higistan ja külastan peldikut ka rohkem, nii et ei näe probleemi.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Arvan, et vesi pole kunagi liiast ega halb. Ise saalihunt ei ole, kuid treenides (*loe: rahmeldades ja hatlite ja kangiga vehkides) joon teed 1,5 L pudel. Tee jahutatud, ilma suhkru ja meeta, sees 2 viilu sidrunit.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Põhiline asi, mida juua on ikka vesi. Olen proovinud ka lahjendatud mahla ja nii 200-300 ml mahla pluss ülejäänud aja vett. Treeningu ajal mahlast saadud süsivesikud lähevad kohe treeningul kasutusse. Kui eesmärgiks on massikasvatus ja rohkem jõudu trenni ajal siis miks mitte ka veidi mahla trenni ajal juua.

Mõned joovad trenni ajal isotoonilist, mineraalidega spordijooki. Ise pole seda kunagi tarvitanud, see on omal kohal ehk rohkem vastupidavusaladel, kus treeningud kestavad pikki tunde ja higistamise käigus kaotatakse palju vedelikku ja mineraalaineid. Samas kui nendes spordijookides on ka süsivesikuid siis on tegu veidi uhkema alternatiiviga mahlale.

Tõesti, kui treening kestab pikki tunde, siis võib lihaste kataboolse seisundi ära hoidmiseks treeningu ajal BCAAd kasutada. Ma ei näe vajadust treeningu ajal 1:2 valgu ja süsivesikutejooki tarbida, vähemalt mitte jõusaalitreeningul. See jäägu ikka peale trenni taastumiseks.

2 liitrit päevas on nö keskmine mõõt. Loogiline, et sülelaps ja 130 kgne härg ei vaja sama palju vett. Kui veekaotus on suurem, vajad rohkem vett. Kui sööd rohkem kaloreid, vajad rohkem vett. Kui on janu, siis joo.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Ma panin kunagi viinamarja suhkrut trenni vee sisse. Ma ei tea kas tast kasu oli, aga tegu ju süsivesikuga ja andis natuke maitset kah veele :)

Ma ise joon trenni ajal vett trauben zuckeriga, umbes 30g süsikaid 0.5l vee kohta, väga hästi mõjub - just esmaspäeval pidin ilma trenni tegema ja kohe andis tunda..

Mida pikem trenn ja mida intensiivsem seda rohkem kasu on..

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×