Jump to content
haamer

Rühiküsimus

Recommended Posts

Tervist, selline mure on et

Olen 16 aastane noormees, suhteliselt väikest kasvu ja kerge kaaluga .

Kooliarsti juures sain teada et mul on rühihäired, selgroog natukene viltu ja parem õlg vasakust veidi teisiti.

Olen tõsiselt mures ja otsustasin ortopeedi juurde minna, ehk annab mul seal veel midagi korda teha .

Kodus üritan olukorda parandada niivõrd, et arvuti/teleka ees istudes üritan hoida selja sirge ja õlad tahapoole, nii nagu normaalselt olema peakski.

Kuna kodus on olemas ka sõudetrenazöör, siis hakkasin ka sellega aktiivselt tegelema. Iga päev ikka natukene, tulemusi on juba mõnivõrd ka näha, samuti üritan ka iga päev vastu seina sirgelt seista, lihstalt tuli selline mõte pähe et ehk seegi võiks aidata rühti natukene hoida, ning vaatasin ka internetist mõningaid seljaharjutusi. Ja hea et ka sattusin viimati mingi saate peale, mida juhtis Argo Ader, seal ta näitas mõningaid rühiharjutusi, mida võiks päevas ikka mõningad korrad teha . Olen küllaltki aktiivne ja sportlik, kodus on ka olemas hantlid ja tegin pikemat aega trenni http://www.gyminee.com/workout_programs/30...or-Mans-Workout selle kava järgi. Aga kuna olin trenni tehes suhteliselt hooletu ja kiirustasin, siis kardangi et rühihäirete peapõhjuseks võis olla vale trenn ning liigne kiirustamine.

Et oleks väga tänulik, kui saaks kogenumate käest soovitusi või kasvõi paari tarka sõna.

Tänud lugemast,

Andres .

Muudetud kasutaja haamer poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Oli ka endal väiksemat sorti selline mure. Nimelt vasak õlg oli suurem ja sellest ka kõrgemal kui parem. ise ei olnudki märganud kui ükskord lihtsalt selg hakkas valus olema ja nii oligi. Arst ütles, et rühihäired. Umbes pool aastat peale seda alustasin trenniga ning see oli lahenduseks. Muidugi soovitati ka koolikotti kanda paremal õlal, mitte vasakul nagu olin harjunud, et siis paremal õlal koormus peal.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Endal õnneks vist väga hull see asi polegi, kuna mingeid seljavalusi ega midagi pole tunda veel.

Ühel tuttaval oli nii, et hakkasid seljavalud ja värgid tulema, ja x-ray pealt oli ka kenasti näha kuidas selgroog on kõver .

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
mis harjutusi Ader soovitas teha?

Ma ei oska niimodi seletada, aga ta näitas pmst 2 harjutust. Kõiki neid harjutusi sai ära teha kasutades oma keharaskust ja ei midagi muud.

Vaja oli seina ja ust : D.

Ja ühte head asja näitas veel, kui kaelapiirkonnas pinget on tunda,

siis võtta tool, istuda, hoida ühe käega tooliservast kinni ja teise käega haarata peast ja tõmmata seda sinnapoole kumma käega sa tõmbad . Peast haare tähendaks siis rohkem seda et sirutad terve käe niiet näpud ulatavad umbes kaelani . Ja teise käega jääd tooliservast kinni hoidma ikka .

Muudetud kasutaja haamer poolt

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

jah ravi see asi kindlasti välja. nimelt olin oma luumurruga haiglas ja minuga ühes palatis oli tüüp kellel oli ka prob selgrooga. talle tehti opp , pandi kaks selgrooga sama pikka raud kangi(tuge) ja üks spiraal kuidagi selgroo ümber . talle jäävad need kogu eluks selga ja ta ei saa kunagi kummardada nagu meie saame. Arst soovitas ka mingeid harjutusi nagu jh see seinanajal seismine ja toolil sirge seljaga istumine. edu

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×