Jump to content
Olari

Tüdruksõber

Recommended Posts

Tundub et justkui tüdrukud kardaksid seda jõusaali ,hantlid ja kangid see kõik on nendearust meeste teema ,rinnad kaovad ära ja keha läheb musklisse.

Minu probleem on sellel et olen juba mures oma tüdruku tervise pärast kuna ta ei jõua isegi 1 kätekõverdust teha isegi mitte põlvili olles!

Tahan teda natuke suunata ja mõtlesin et prooviks jõusaaliga aga kuna omal niipalju kogemust veel pole et päris treeneriametit pidada siis loodan siit abi leida.Vaatasin ka Oti treening kava naistele aga on selge et see on liiast. Pärast need hirmsad lihasevalud peletavad ta üldse eemale. Ehk soovitate mõne põhilise harjutuse millega esialgu füüsist parandaa.Samas sooviks abi ka raskuste kohta arusaadav on et kohe meeletuid raskuseid pole mõtet punnida aga eks naistel on see natuke siiski erinev kui meestel.

PS ! vanust on tal 18 ja kehakaalu 50kg.

Tänud

Olari

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Märgi ära ka pikkus! soovitaksin naisterahval kindlasti alustada aeroobse trenniga. Algul joosta või kõndida. Üldjuhul ei ole minu meelest naisel suurt asja jõusaali jõuruumi bitsepsit pumpama, see on tõesti meeste värk ja ega naine peagi kätekõverdusi tegema. Tema puhul oleks ikka hea kui ta jookseks algul paar kilomeetrit päevas või üle päeva sõltuvalt sellest kuidas aega leiab ja viitsib. Siis edasi ja üldse kõige lihtsam variant on minna kohe jõusaali treeneri juurde ja küsida kuidas alustada.

Siin amazonis võiksid kirjutada foorumisse Küsi Kadrilt, ma arvanm, et tema osakab kõige paremini soovitada oli ju temagi kunagi algaja.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

pikkust nii 175 umbes.

Ega selle jooksmisega ka paremad lood pole seda kunagi sai juba proovitud aga eks alguses ikka raske .Aga panen selle kõrva taha ikkagi .

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aeroobne trenn on küll hea soovitus, kuid kui nüüd vaadata tüdruku kaalu ning pikkust siis võiks täheldada et tüdruk on väga kõhn. Seega ei tohiks selle aeroobsega esialgu üle pingutada, vähemalt enne kui söömine on korda saadud.

Soovitaksin tüdrukul endale sisse programmeerida et sööks vähemalt kolm kui mitte neli korda päevas et oma energiat üleval hoida samal ajal kui trenni tegema hakkab! Muidu võibki see effekt tekkida et kui tüdruk on väga kõhna eriti midagi ei söö ka siis võib aeroobse ajal kokku kukkuda :D Siit ka soovitaksin nii yldised kogused süsivesikuid päevas u.100-125g(2-2,5g keha kg kohta) need peaksid tulema mitte teravilja toodetest ja kartulist, riisist, makaronist jne. Valku 75-120g(1,5-2,4g keha kg kohta)-kodujuust, kohupiim, liha, muna, kala ja rasv hoida kuni 50g -ni ehk mitte yle 1 g kehakilogrammi kohta.

Trenni poolt soovitama ei julgeks hakata, kui aga on soov et tüdruk koguks natukene jõudu juurde siis võib alustada baasharjutustes. Rinnale-hantlite või kangi surumine, jalgadele säärte sirutamine ette(mitte kyll baasharjutus) õlgadele lendamine, kinlasti ka biitsepsile ja triitsepsile üks hajrutus-kõik oleneb eesmärgist.

Kui midagi valesti kirutasin, siis palun parandada!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

heh...kui ma talle hakkan ajama juttu et söö rohkem siis tead küll mis sealt vastu tuleb:) "varsti olen siis paks nagu põrsas" :D

sada kardan isegi et kui ta aeroobikasse saata siis ta lihtsalt tapab ennast ära kuna seal on trenni pikkus mingi tund vähemalt ju .

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

jah vot selle pead sa talle ise selgeks tegema et kui ta üle ei söö ja teeb korralikult trenni siis see on ainult pluss talle. Aeroobse trenni all ei mõelnud aeroobikat küll, pigem kas kiirkõndi, rattasõitu, stepperit või midagi sellist. Vastava pulsisagedusega ehk siis 120-130 lööki minutis on ideaalne, naistel on see isegi väiksem. Jõu aerndaminse ajal kyll aga aeroobne osa võiks jääda sinna 20-30min vahemikku, kui kaaluga probleeme pole!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

panin ise natuke puusse ,ta ise ütles mingipäev et võiks aeroobikasse minna ga see oleks vist surm talle ma arvan.Ega ma ei sunnigi teda sinna jõusaali aga kui tal ikka jõuraasugi pole ega siis see aeroobika on temajaoks natuke liiga raske kaldun arvama .

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Aeroobika on muidugi talle kindlasti kõige parem. Alustuseks oleks ikkagi etem, nagu Rainer kirjutas, kiirkõnd, rattasõit, stepper... siis saab ta ise oma tempot valida, muidu võib nii juhtuda, et aeroobikas jääb ta rühmast maha, mis võib natuke piinlik olla ja ta võib selle peale käega lüüa.

Kindlasti kui tal on mingi sõbranna siis proovi teda temaga koos käima saada või siis ole ise toeks ja kiida juba siis kui tulemusi veel näha pole!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olgu ta tüdruksõber või abikaasa...Kui tahab oma tsellut tuharatele kasvatada, siis ei aita mitte ükski treener ega spordisaal!!! Oo jaa...kogemused.

TAHTMIST ON VAJA!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

vend vähil on vist sellel alal tõesti kogemusi. Olin ise lähedal, kui tema hoolealune veel Tallinna ühes spordiklubis mingit showprogrammi arendas, selle asemel, et oma kaaslast(elukaaslast?) kuulata! Pidid ikka kõvad närvid olema, et seda kannatada!!! Ma ei tahaks uskuda, et vend vähjal jõusaali kogemustest puudus peaks olema või et ta ei ole hea suhtleja! Kui inimene ei taha treenida, vaid tegeleb rohkem enda näitamise ja kurat teab millega, siis õiget nahka sellest ei tule! Kuldsed sõnad, et tahtmist on vaja! Edu kõigile meestele oma tüdruksõprade treenimisel!!! vot!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Arvan, et kui näitsikul enesel tahtmist pole oma kehaga tegelemiseks, siis milleks sundida ja pead vaevata mehel. Küll piiga varsti ise aru saab, et ka tema keha vajab hoolt, et parem välja näha, ja küll ta juba siis palub ise abi või otsib võimalusi. Praegu tundub , küll, et kutt on rohkem oma piiga paremast kehalisest vormist huvitatud......

Las see tüdruk loeb neid kommentaare ja teeb ise järeldusi, kas soovitusi järgida või siis jääda ootereziimile....

Signessa

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

No mina ei tea, ma küll lausa kaifin jõusaali! Üldse ei saa ilma olla.Ja kõike muud sporti ka, kuigi eluaeg pole sellega tegelenud(kunagi tegin võistlustantsu aga siis oli pikk paus).Oma kehaga tegeleda on ikkagi mõnus ju!

Sinu tüdrukule soovitaks alustuseks mõnda kergemat aeroobika varianti-body või fatburningut. Shaping on liiga mõttetu, tegevust eriti ei toimu. Kui aeroobika ei meeldi, saab jõusaalis ka näiteks stepperil tallata või sõuda või rattaga sõita.Kevade tulekul võiks teda metsa jooksma saata (ise muidugi kaasa minnes!) või rulluiskudele panna (või rattale, kui pole uisuinimene)Ujumine on ka hea, kui seda osata. Praegu on ju nii palju toredaid ujumise kohti-minge koos, on lõbusam.

Söömine on samuti hästi tähtis-ikka kuskil paari tunni tagant vähe korraga ja KORRALIKKU toitu (vähemalt korra päevas olgu soe toit).Kiirtoit ja snäksid unustagu ära. Kui elate koos, võiksid ise tervislikku toitu koju ostma hakata, kui mitte, vii teda vahel kuskile välja sööma ja telli midagi näiteks kanafileega.

Ja kui talle selline mõte spordist algul kohe üldse ei istu, minge alustuseks kasvõi loodusesse jalutama (talvel on ju ka tore!) Üksi on jama alustada ja hoogu sisse saada, kui teda aga aitad ja veidi suunad, pole kunagi igav ja asi võib hakata meeldimagi! Edu sulle!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

aga las ta tuleb Reval Sporti, seal käib nii palju naisi ja olen kindel, et keegi aitab meeleldi kohapeal trennikava just Sinu tüdrukule kohandada (+seal on ju treener ka kogu aeg olemas). Raskustest niipalju, et alustagu ikka esialgu mõnekilostega, tasapisi raskusi suurendades-siis toimub ka progress. Amazoni kavadest võiks minu meelest valida selle 2 päevase, kui kergemate raskustega teha, ei ole see kindlasti liig. Peale trenni korralik venitus ja saun väldib ka hullu lihasvalu (natuke ikka on, aga kui järgmine päev ka end veidi liigutada, siis läheb üle)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Tänud kõigile selle eest.Üritan teda siis mõjutada nende kõikida soovitatud vahensitega.Loodan et minu pingutused kannavad ka vilja.

Aga tuleb siiski välja et naistele sobib see aeroobne treening siiski rohkem kui jõusaalis kükitamine.

Aga selle söömisega on küll probleemid, ta sööb kaks võileiba ära ja siis ütleb et kõht on täis.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Sinu tüdruksõber on VÄGA kõhn. Aeroobikasse ära teda mingil juhul saada ( mehed jah soovitavad, aga kui paljud nendest on tegelikult ise aeroobikatrennis käinud?), sest see on alguses tõepoolest liiga ränk ( ka kerged variandid, a la Low ja Fatburning eeldavad, et oled ikka päris heas füüsilises vormis) ja mingist endale sobiva koormuse valimisest pole juttugi, vaid pead rühmama nii, nagu kogu rühm paneb ( seega keskeltläbi konstantselt u 75%-90% max pulsisagedusest, mis on selgelt liiga heavy) . Sa võta tüdruk trenni kaasa, ja tutvusta jõusaalis mingeid kergemaid harjutusi. Kui lihasel on juba natuke põhja all, on palju kergem ka muu aktiivse tegevusega peale hakata. Ja süüa anna talle ka, sest praegu ta lihtsalt ei jaksa ennast liigutada. Aga noh, jah, kõik teavad ju, et ega modellid trenni teegi, neile piisab suitsetamisest :D

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

selle aeroobika kohapealt arvan samuti et kui sinna läheb siis varsti on kaal 45kg ja siis vajub talje sisse:)

Aga milliseid harjutusi soovitaksite ? millele tuleb naiste treeningu juures rõhku panna?Raskuste kohta sain juba infi natuke et näiteks hantlid ei tohiks olla raskemad kui 5 kg .

@hele-riin õnneks ta ei suitseta:)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kas mina olen ainus, kes arvab, et aeroobika saledaks ei tee? Niipalju, kui mina seda keksimist vaadanud olen, siis jätab see jube raju mulje... seega pulse liiga intensiivne ja rasva asemel põleb midagi muud. Seega laktaat tekitab küll tunde, et vägevalt sai antud, aga tegelikku esteetilist tulemust asjal ei ole? Ega naist trenni käsu peale ei saa, enda oma olen ka 2 a utsitanud, vedu ei võta. Seega- oled sunnitud kas asja sinnapaika jätma või jõusaalist uue naise vaatama.

Ja mis jutt see oli, et biitseps meeste rida on? Ma saalis vaatan, et kõige ilusamad on need naised, kes enamuse meestega võrdselt tõstavad... (ja ei näe just välja nagu Bergmannid)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kui ikka enne trenni pole teinud, siis combot või kickboxingut tegema ei maksa minna, siis on pulss raudselt üle 180. Keerulisemad variandid sobivad nendele, kel enam kaaluprobleeme pole ja kes teevad aeroobikat lihtsalt kaifi saamiseks. Keksimiseks nimetas mu enda mees aeroobikat ka seni, kuni käis ise ühe korra ära(muidu ta on tegelenud aastaid tai chi-ga) ja peaaegu ära surema pidi..:)No nii hull ka asi polnud, aga siiski, arvamus kohe muutus. Siit moraal- tule proovi ka ära, tegelikult on täitsa lõbus!

Mis jõusaali puutub, siis oled õigel teel-tasub ikka selliseid naisi vaadata, kes enesega tegelevad (mitte et teised halvemad oleks aga..)Mingisugune statistika isegi ütleb, et sportivad naised pidavat voodis aktiivsemad olema.Mul on omast käest muide kogemus olemas-enne ei viitsinud rabeleda, nüüd aga..:-)Lihtsalt rahulolu oma kehaga on suurem ja saad täiega tegevust kaifida.Nii et mehed, ajage ikka oma naised sporti tegema, kasvõi iseenda pärast!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Olari, sa muudkui rõhutad, et Sina tahad, Sina püüad... Kas sa oma tüdruku käest üldse oled küsinud, mida ta ise tahab ja kas see üldse sport peab olema, samuti võid küsida, mis on need kaalutlused, et ta ennast "näljutab" - kui saad nendele küsimustele vastused, siis langeb võib-olla sinu poolt püstitatud eesmärk üldse ära. Kujuta, ette olukorda, kui sinu tüdruk, leiab, et sa paindus kehvalt ja hakkab sulle balletikooli tunde orgunnima!? Aga sinu eesmärk pole üldse jala kaelataha painutamine, või pole see sulle olulune - kas läheksid?

Olulisem kaalust/pikkusest on tüdruku iga 18, tean paljusid, kes on 5-8 aastat regulaarselt trennis käinud, aga eluperioodil 17-20 aastat lõpetatakse asi ära nagu poleks kunagi midagi tehtudki. Hiljem küll, heal juhul naastakse spordi juurde, aga küpsema ja endale aruandvana - ja teadmisega "MIDA TA ENDA JAOKS TEHA TAHAB"

Seega võta rahulikult, püüa suunata, aga ära sunni ja kõik polegi loodud spordi jaoks, võibolla pole ka sina tema jaoks.

Mina üritasin samuti enda omale ujumist õpetada, oleks peaaegu lahku läinud, ega see ujumine nüüd nii tähtis ka pole !!!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

kõigepealt küsi tüdruku käest kas ta tahab ja ku ta punnib vastu siis on kül pahasti... aga uuri natuke gerontoloogiat ning räägi sellest oma tüdrukule, äkki võtabaru pähe :( aga soovitaks alustada tal aeroobse treeninguga :P

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×