Jump to content
pkwild618

Jõu vahe kulturistidel

Recommended Posts

Tekkis siis selline küsimus, et mis on rasvaprotsendi, jõu (rinnalt surumine näiteks, või millega oskate ise tuua vahet), kaalu ning ümbermõõtude vahe (põhiliselt tahaks teada nt. biitsepsi vahet) kulturistidel jõuperioodil ja võistlusperioodil? Eriti tahaks just teada siinsete kulturistide kohta, aga võite näiteid tuua ka teiste kulturistide kohta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Ütleme nii, et laias laastus kui jõunäitajad kukuvad 10% seerias, siis on see ok. Loomulikult oleneb palju maha võetakse, antud näide käis ca 5 kilo rasva kaotamise puhul. Ümbermõõt käel erineb vast 1 cm hooajavälisest, kuid tegelikult tundub käsi suurem kui hooajaväliselt, sest pekk on läinud ja visuaalne effekt suurem. See on kindlasti individuaalne ja sõltub harjutaja kogemustest, minul on need näitajad sellised.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Eks see jõu langus ka sellest tingitud ilmselt, et ollakse alakaloraashis, kui pikema aja peale alla võtta, siis võibolla jõukadu väiksem ka. Ma pole küll kulturist, aga võrdluseks ka mega pekihävituse juures (-41kg, 10 kuuga) on baasharjutuste jõunäitajad langenud vaid 10-15% kusjuures kehakaal on langenud üle kolmandiku. Ja pakun, et jõud langenud pigem sellest, et olen olnud pidevas alakaloraashis kui sellest, et pekk midagi muudaks jõunäitajates. Seega pekk raskust ei tõsta, tasub olla sellest võimalikult puhas. Ümbermõõt muidugi kukkunud megalt, käsi vast isegi mingi 5-6cm, aga visuaalselt jällegi tundub suurem kui ennem, kuna ka keha on kõrval muutunud teravamaks ja reljeef ilusti eristatav:-)

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides
Seega pekk raskust ei tõsta, tasub olla sellest võimalikult puhas. Ümbermõõt muidugi kukkunud megalt, käsi vast isegi mingi 5-6cm, aga visuaalselt jällegi tundub suurem kui ennem, kuna ka keha on kõrval muutunud teravamaks ja reljeef ilusti eristatav:-)

Vaidlen vastu.

Kuigi jah,ise olin varem samal seisukohal ...

Toon näited:

~4,5 aastat tagasi,nii 160kg-sena tegi kükke 20X225kg+15x235kg+10x245kg+5x255kg.

(Siin ja edaspidi jutt korralikust,võistlustel aksepteeritavast täiskükist - mitte küll "tagumik maani";peale vigastust ei suuda seda isegi ilma kangita teha)

~9 kuud hiljem - ja 50kg kergemana - oli probleem 200kg'ga ...

... 2 kuud tagasi tegin 5x165kg+5X170kg(vahepealsetesse aastatesse jäävad 2 väga ebameelidvat seljavigastust);kaal oli 102kg.

Nüüd 25x165kg+15x175+10x185kg(rohkem ei ole julge esialgu selja pärast proovida).Kaal hetkel,peale massikava,on 122,5kg.

No ei tõusnud mu kaal 2 kuuga puhta lihase arvelt, :rolleyes:

Nii et pekk siiski tõstab!

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Kommenteerimiseks logi sisse või loo konto

You need to be a member in order to leave a comment

Loo konto

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Logi sisse

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×