Jump to content
artikkel

Luu käimine liigesest välja

Recommended Posts

Tere!

Olen 17-aastane mees. Jõusaalis olen käinud septembri algusest saati ja enne seda veel pausidega kuskil 3 kuud. Regulaarselt käisin septembri algusest ja nüüd jäi tervislikel põhjustel poolteist nädalat vahele.

Probleem seisneb selles, et parem rangluu käib liigesest välja kui kätt kõrgele tõsta ja küljele viia. Arst ütles et sellisesse asja kirurgiliselt ei sekkuta. Ma isegi ei tea täpselt mis ajast ja mille tõttu see rangluu liigesest välja võiks käia. Valu pole, aga tunda on küll seda nö. "nõksu" kui liigesest välja käib.

Mõned päevad tagasi tegin mingi äkilisema liigutuse vm taolist ja lõi valu vasakusse õlga rohkem ning paaril korral veel samamoodi ning nüüd märkasin et ka vasak rangluu käib minu arvates liigesest välja, aga pisut väiksema "nõksuga" kui parem.

Kuna käin jõusaalis 4-5 korda nädalas, siis sooviksin teada, et millised harjutused võiks / peaks tegemata jätma ja millega mingeid harjutusi asendada? või kas üldse? Kas peaksin kasutama mingit liigeserohtu vms?

Arst ütles mulle lihtsalt nii, et ma väga palju ei teeks selliseid harjutusi, mille puhul see liigesest välja käiks, sest vastase korral võib 10-15 aasta pärast valu hakata tegema. Liigesed ju kuluvad kui koguaeg see luu sealt välja hüppab. Valu ei tekita, aga tunnen "nõksu".

Kuidas peaksin käituma?

ette tänades

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×