Jump to content
entusiast

lihased kiireks ja tugevaks!

Recommended Posts

Soovitan teha seeriaid maks raskustega ja lühikes puhke pausiga, alla minuti . Treening ei tohiks kesta üle 45 min. Kiire võib olla harjutuse võitev osa, negatiivses osas peaks raskuse kontroll säilima.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

kindlasti on nii kiiruse kui maksimumjõu treeningul vaja seeriate vahel puhata vähemalt 2 min, sest eesmärk on eelkõige närvisüsteemi arendada ja vähem lihashüpertroofiat. Alati peaks üritama maksimumkiirust ja teha nii palju seeriaid, kuni kiirus hakkab sama raskuse juures oluliselt vähenema. Korduste arv, millega keegi mingit maksimumist väiksemat raskust tõsta suudab, on väga individuaalne ja sõltub domineerivast lihaskiudude tüübist,nii et seda ei tasu jälgida.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

>Korduste arv, millega keegi mingit >maksimumist väiksemat raskust tõsta >suudab, on väga individuaalne ja sõltub >domineerivast lihaskiudude tüübist,nii et seda >ei tasu jälgida.

Kas lihaskiudude tüübi all on mõeldud kiireid ja aeglaseid lihaseid. Kui jah, siis kas inimene, kellel on domineerivad kiired lihased, peaks teoreetiliselt jõudma rohkem kordusi seerias maksimumilähedase raskusega täiskiirusel teha. Ja veel üks küsimus, kas lihaskiu tüübid on geneetiliselt paika pandud või saab neid treeninguga muuta.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

Inimene, kellel on domineerivad kiired lihaskiud,suudab vähem kordusi maksimumilähedase raskusega teha. Kiirete ja aeglaste lihaskiudude arv mingis lihases on kaasasündinud, aga treeninguga saab selektiivselt suurendada kiirete lihaskiudude üldmassi rohkem kui aeglaste kiudude massi (sellist arengut väljendab see, kui 1 korduse maksimum suureneb suhteliselt rohkem kui pika seeria maksimum, tean juhtu, kus 10 korduse maksimum jäi samaks, aga 1 korduse maksimum suurenes mingi 20 % võrra).

Kiired lihaskiud ja nendega seotud närvid väsivad ruttu(sellele viitab kiiruse vähenemine) ja sellepärast ongi jõu treenimisel vajalik teha lühikesi seeriaid ja pikki pause.

Jaga seda postitust


Viita postitusele
Jaga teistes saitides

  • Viimati Sirvimas   0 liiget

    Ühtegi registreeritud kasutajat ei vaata seda lehte.

×